Česká golfová federace

Aktuality

Druhý turnaj NGTM v České Lípě se bude hrát; ligy mužů a žen přesunuty z května na červen

Druhý turnaj NGTM v České Lípě se bude hrát; ligy mužů a žen přesunuty z května na červen

Luboš Klikar, Pondělí 3. května 2021

Druhý turnaj NGTM se o nejbližším víkendu v České Lípě bude hrát, neboť Ministerstvo zdravotnictví ČR potvrdilo výjimku pro možnost jeho uspořádání. Naopak změněn byl program ligových soutěží - první dvoukolo v 1. a 2. ligách mužů a žen se z původního květnového termínu přesouvá na 12. a 13. června.

Počtvrté se v krátké době sešel krizový štáb Technického úseku STK (TÚ STK), aby rozhodl o 1. a 2. ligách mužů a žen, které byly původně plánovány na závěr května. S velkou netrpělivostí členové krizového štábu rovněž čekali na oficiální vyjádření MZ ČR k žádosti ČGF o udělení výjimky pro druhý turnaj NGTM v České Lípě.

MZ ČR právě dnes udělilo ČGF čtvrtou výjimku pro možnost uspořádat významnou sportovní akci. Po Zbraslavi a Beřovicích se naše amatérská špička tentokrát sejde na Kunětické Hoře (2. RB CGAT, 7.-9. května) a v České Lípě (2. NGTM, 8.-9.5.).

Podrobné pokyny pro hráče 2. NGTM v České Lípě (a zejména jejich rodiče) jsou publikovány v přílohách turnaje včetně instrukce, jak si případně rezervovat ubytování v partnerském Parkhotelu Morris v Novém Boru. Zájemci o ubytování v tomto hotelu v době konání turnaje si ho mohou rezervovat na těchto kontaktech - e-mail: recepce@grcl.cz; tel.: 702.150.500.

Vzhledem k platným protiepidemickým opatřením a výhledu na nejbližší týdny členové TÚ STK rozhodli, že první dvoukolo v 1. a 2. ligách mužů a žen se z 22. a 23. května posouvá na sobotu 12. a neděli 13. června. Až na jednu výjimku jsou dějiště stejná, tj. Mstětice a Telč v 1. ligách, Slapy, Mladé Buky a Ropice ve 2. ligách. 2. liga mužů a žen ve skupině B (Střed a Jih) se namísto v Mladé Boleslavi odehraje v nedalekých Benátkách nad Jizerou. Prosíme všechny prvoligové a druholigové týmy, aby těmto změnám věnovaly náležitou pozornost. 

Po uzávěrce přihlášek do soutěží družstev mužů, žen a mládeže, která vypršela  v pátek 30. dubna, členové TÚ STK rozhodli o doplnění neúplných vyšších ligových soutěží družstvy ze soutěží nižších: Královský GC Malevil tak bude hrát ve 2. lize mužů, skupině C; Maria Theresia GC bude startovat v 1. lize žen, skupině Západ ČR. Muži Mladé Boleslavi ani ženy Karlštejna totiž start v ligách letos nepotvrdili.

Další schválená změna se dotkla 2. ligy žen, skupiny C, do níž se přihlásilo 15 družstev, tj. tři nad limitní počet dvanácti. Dva týmy - Golf Dobrouč a GC Svratka 1932 - jsou zařazeny do 2. ligy žen, skupiny D. Jeden tým - GC Molitorov u Prahy - bude startovat ve 2. lize žen, skupině B. Všechny tři kluby byly o této změně informovány.

Potěšitelný je stále rostoucí zájem klubů o start v soutěžích družstev ČGF. V Počátečních tabulkách, které byly dnes rovněž publikovány na webu ČGF, je rekordních 174 družstev mužů, 78 družstev žen 178 družstev mládeže.

Kalendář turnajů ČGF 2021 - verze k 3. květnu
Kalendář akcí mládeže ČGF 2021 - verze k 3. květnu
Počáteční tabulky soutěží družstev mužů a žen 2021
Počáteční tabulky soutěží družstev mládeže 2021

FOTO grcl.cz

 

 

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Pondělí 3. května 2021
Všechny články autora

Související články

President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele
President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele

25.09.2021 | Druhé kolo Raiffeisenbank President Masters Invitational přineslo změnu na čele leaderboardu, do finále půjdou z čela Lucie Váchová a Timotej Formánek. Rozehrány byly také dvoudenní závěrečné turnaje dětské série NGTM i kategorií MID a seniorů.

RB CGAT i NGTM čeká nedělní finále čtvrtého turnaje
RB CGAT i NGTM čeká nedělní finále čtvrtého turnaje

28.08.2021 | Do finálového kola čtvrtého turnaje sezóny dospěly dvě celoroční série. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour bude mít v neděli jasno o šampiónech sezóny, v Národní Golfové Tour Mládeže pod záštitou předsedy ČOV se rozhoduje o účastnících závěrečného turnaje Masters.

3. RB CGAT, Sokolov: První den ovládlo překvapivě ...
3. RB CGAT, Sokolov: První den ovládlo překvapivě ...

18.06.2021 | Překvapivé lídry má po prvním kole třetí pokračování Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, které dnes odstartovalo v Sokolově. V čele mužské soutěže je po úvodním dnu jedenáctiletý Louis Klein (69), v ženské kategorii šestnáctiletá Lucie Váchová (72).

Spilková i Lieser zůstávají stále ve výběru pro ...
Spilková i Lieser zůstávají stále ve výběru pro ...

14.05.2021 | Klára Spilková i Ondřej Lieser drží svorně 50. místo v redukovaných žebříčcích pro olympiádu v Tokiu a definitivní potvrzení jejich účasti se blíží.

2. RB CGAT: favority zaskočili Sionková s Jeřichou
2. RB CGAT: favority zaskočili Sionková s Jeřichou

09.05.2021 | Překvapivé vítěze má druhý díl Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Favorizované hráče a hráčky reprezentačních tréninkových skupin zaskočili zkušený Patrik Jeřicha a díky vydařenému play-off také Klára Sionková. ...

Nejvyšší amatérské série pokračují na Kunětické ...
Nejvyšší amatérské série pokračují na Kunětické ...

06.05.2021 | Dvakrát „vyprodané“ startovní pole, ve hře téměř 300 výkonnostních hráčů počínaje nejmladšími žákovskými kategoriemi až po české reprezentanty. Tak bude vypadat závěr týdne, kdy se budou hrát obě nejvyšší amatérské série, které dostaly k pořádání opět výjimku od Ministerstva zdravotnictví ČR.

I druhý turnaj RB CGAT dostal výjimku: na Kunětické ...
I druhý turnaj RB CGAT dostal výjimku: na Kunětické ...

29.04.2021 | Také druhý díl Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour se bude hrát. Ministerstvo zdravotnictví ČR udělilo výjimku pro možnost pořádání turnaje, který se uskuteční od pátku 7. do neděle 9. května v Golf Resortu Kunětická Hora.

Nové verze kalendářů k 19. dubnu publikovány
Nové verze kalendářů k 19. dubnu publikovány

19.04.2021 | Publikovány byly nové verze Kalendáře turnajů ČGF i Kalendáře akcí mládeže ČGF. Sportovně technická komise ČGF nově také žádá o výjimku na pořádání druhých turnajů RB CGAT a NGTM. Po dnešním jednání krizového štábu to uvedl technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde