Česká golfová federace

Aktuality

Pitný režim při turnajích ČGF se mění, zmizí neekologické plastové láhve

Pitný režim při turnajích ČGF se mění, zmizí neekologické plastové láhve

Petr Halaburda, Čtvrtek 22. dubna 2021

Pitný režim při všech turnajích a soutěžích ČGF se od letošní sezóny mění. Startujícím hráčům už nebudou distribuovány nápoje v plastových lahvích. Důvodem jsou dopady na ekologii a také hygienická opatření v době koronavirové epidemie. Rozhodla o tom STK ČGF.

Česká golfová federace chce jít příkladem dalším sportům a po několika letech končí s dodávkami více než 50 tisíc plastových láhví na golfová hřiště ročně. Pravidla pro konání sportovních soutěží v době epidemie vydaná Národní sportovní agenturou navíc vyžadují, aby každý hráč, trenér, člen realizačního týmu či pořadatel používal výhradně svoje individuální vybavení včetně láhve na pití nebo ručníku.

Nejlepší volbou je opakované používání vlastní nádoby na nápoje. I proto se ČGF rozhodla nabídnout všem hráčům ke koupi kvalitní termoláhve zn. Thor s logem federace připomínajícím 90 let od založení předchůdce ČGF. Láhev se může stát i ceněnou památkou či dárkem pro široké spektrum golfistů.

„Rozhodli jsme se, že zhruba třem tisícovkám hráčů, kteří každoročně startují v turnajích a soutěžích ČGF, nabídneme dobrou termoláhev a možnost ji během turnajů doplňovat. Termoláhve za 390 Kč začneme prodávat už při úvodních turnajích RB CGAT na Zbraslavi a NGTM v Beřovicích a věříme, že o ně bude zájem nejen mezi hráči. Samozřejmě nikoho nenutíme, aby si ji kupoval, může při turnaji používat jakoukoliv vlastní. Důležité je, aby si hráči byli vědomi, že nikde na hřišti už od této sezóny při turnajích ČGF nenajdou v plastech balenou vodu,“ vysvětluje technický ředitel Luboš Klikar.

Jak na Zbraslavi, tak v Beřovicích budou termolahve o objemu 0,65 litru k dostání v recepcích; podobné to bude i při dalších turnajích ČGF v této sezóně. Zájemci o termoláhev, kteří nemají možnost ji získat při turnajích, si ji mohou koupit po telefonické dohodě přímo v sídle ČGF v Praze-Braníku (tel. 702.106.107).

 

Datum: Čtvrtek 22. dubna 2021
Všechny články autora

Související články

Spilková i Lieser zůstávají stále ve výběru pro ...
Spilková i Lieser zůstávají stále ve výběru pro ...

14.05.2021 | Klára Spilková i Ondřej Lieser drží svorně 50. místo v redukovaných žebříčcích pro olympiádu v Tokiu a definitivní potvrzení jejich účasti se blíží.

ČGF žádá o výjimku pro pořádání turnajů v úvodu ...
ČGF žádá o výjimku pro pořádání turnajů v úvodu ...

06.04.2021 | Česká golfová federace žádá o výjimku ze zákazu pořádání hromadných akcí, aby mohla uspořádat dva celostátní turnaje v závěru dubna. Po dnešním druhém jednání krizového štábu Technického úseku STK o tom informoval technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23.
Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23.

01.11.2020 | Soutěžní sezóna ČGF v příštím roce odstartuje prvním turnajem Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour 23. dubna na Zbraslavi a zakončena bude v prvním říjnovém víkendu mládežnickými šampionáty družstev do 14 a 18 let na třech různých hřištích. Vyplývá to z aktualizovaného Kalendáře turnajů ČGF 2021.

Přihlášení do šampionátů otevřeno.
Přihlášení do šampionátů otevřeno.

04.06.2020 | Také omezená možnost startů na zahraničních turnajích pomůže nabitým startovním listinám mezinárodních šampionátů ČR, na které je možno se přihlásit již nyní. Skvělá konkurence se však sejde už na prvním turnaji Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour za dva týdny v Beřovicích.

Započítávané období pro domácí žebříčky
Započítávané období pro domácí žebříčky

03.06.2020 | V důsledku epidemie COVID-19 došlo jak v tuzemsku, tak i jinde ve světě ke zrušení či přesunutí celé řady turnajů. S ohledem na sezónnost sportu se to našich soutěží nakonec dotklo v menší míře, ale třeba zámořští studenti přišli skoro o celou jarní část univerzitních soutěží.

Soutěže ČGF startují, do kalendáře se vracejí ...
Soutěže ČGF startují, do kalendáře se vracejí ...

15.05.2020 | Od 25. května bude povoleno uspořádat sportovní akce do 300 účastníků, rozjedou se proto i soutěžní akce ČGF. Do kalendáře se navíc vracejí dvě původně zrušené akce: 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour (Beřovice) a 1. Národní Golfová Tour Mládeže (Poděbrady).

Jak dále na turnaje?
Jak dále na turnaje?

30.04.2020 | Aktuální informace týkající se pořádání turnajů a akcí budeme publikovat nejpozději v pondělí 4. května. V současné době je pořádání turnajů zakázáno, program Kalendáře ČGF byl na základě vládních opatření upraven naposledy 15. dubna.

Květnový program Kalendáře ČGF: odklady i zrušené ...
Květnový program Kalendáře ČGF: odklady i zrušené ...

15.04.2020 | Technický úsek STK České golfové federace na svém dnešním jednání rozhodl o osudu květnových akcí z kalendáře ČGF. Odloženo na pozdější termín bylo například Mezinárodní MČR na jamky, zrušen byl mimo jiné turnaj 2. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde