Česká golfová federace

Aktuality

Soutěžní sezóna startuje na Zbraslavi a v Beřovicích

Soutěžní sezóna startuje na Zbraslavi a v Beřovicích

Petr Halaburda, Čtvrtek 22. dubna 2021

Tuzemská soutěžní sezóna startuje. V pátek ráno budou odpáleny na Zbraslavi první rány Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, v sobotu se přidají žáci a kadeti v úvodním turnaji Národní Golfové Tour Mládeže v Beřovicích. Obě akce mohou být pořádány na základě výjimky od Ministerstva zdravotnictví.

Před rokem epidemie koronaviru připravila přední české amatéry o jeden turnaj Tour kvůli vládním opatřením, ale letos sezóna výkonnostního golfu začne celostátními soutěžemi podle plánu. České golfové federaci se podařilo prostřednictvím Národní sportovní agentury získat výjimku na pořádání obou úvodních akcí za předpokladu splnění řady podmínek včetně PCR testů pro všechny hráče a další osoby, vyloučení nosičů holí a dalších nutných omezení.

Ale to hlavní omezeno nebude – hráči rozehrají naplno svoje soutěže, o které je přes zachování opatření velký zájem. Na Zbraslavi se na řadu náhradníků Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour ani nedostalo, na startovní listině je 155 hráčů a hráček.

Po druhém kole bude pole zúženo po cutu na 42 mužů a 21 žen, kteří se podívají do nedělního finálového kola. Většina reprezentantů sice ještě dohrává univerzitní sezónu za oceánem, ale i tak se sjede na jihozápadním okraji Prahy silná konkurence – s plusovým handicapem vstoupí do soutěže 68 golfistek a golfistů.

V Prague City Golf finišují s přípravami, hřiště je přes dubnové výkyvy počasí ve výborném stavu a bude přát kvalitním výsledkům. A připravuje se i zbytek resortu - místní restaurace připravuje menu, které bude možné sníst na terase, případně odvést s sebou. Od letošní sezóny se mění zajištění pitného režimu na všech akcích pořádaných ČGF.

Národní Golfová Tour Mládeže má letos trochu odlišné propozice, hrát se bude jen ve dvou kategoriích, což ve spojení s hygienickými omezeními snížilo počet zájemců o start, navíc někteří mladí hráči díky své výkonnosti budou zkoušet štěstí na Zbraslavi. I tak se v Beřovicích představí 126 českých mladých hráčů ve věkové kategorii od sedmi do šestnácti let.

Pořadatelé upozorňují soutěžící na důkladné prostudování podmínek startu včetně nutnosti vytištění selfreportingu COVID-19 – zvlášť pro CGAT a NGTM.

Startovní listina Zbraslav
Startovní listina Beřovice
 

Datum: Čtvrtek 22. dubna 2021
Všechny články autora

Související články

I druhý turnaj RB CGAT dostal výjimku: na Kunětické ...
I druhý turnaj RB CGAT dostal výjimku: na Kunětické ...

29.04.2021 | Také druhý díl Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour se bude hrát. Ministerstvo zdravotnictví ČR udělilo výjimku pro možnost pořádání turnaje, který se uskuteční od pátku 7. do neděle 9. května v Golf Resortu Kunětická Hora.

Nové verze kalendářů k 19. dubnu publikovány
Nové verze kalendářů k 19. dubnu publikovány

19.04.2021 | Publikovány byly nové verze Kalendáře turnajů ČGF i Kalendáře akcí mládeže ČGF. Sportovně technická komise ČGF nově také žádá o výjimku na pořádání druhých turnajů RB CGAT a NGTM. Po dnešním jednání krizového štábu to uvedl technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

Známe pokyny pro účastníky vstupních turnajů CGAT ...
Známe pokyny pro účastníky vstupních turnajů CGAT ...

16.04.2021 | Účastníci úvodních turnajů Tour pro dospělé i mládež se mohou seznámit s pokyny pro start v turnajích, které se hrají příští týden na Zbraslavi (CGAT) a v Beřovicích (NGTM). Pokyny vycházejí z podmínek, jak jsou nastaveny od Ministerstva zdravotnictví (MZ) ČR a Národní sportovní agentury (NSA).

ČGF žádá o výjimku pro pořádání turnajů v úvodu ...
ČGF žádá o výjimku pro pořádání turnajů v úvodu ...

06.04.2021 | Česká golfová federace žádá o výjimku ze zákazu pořádání hromadných akcí, aby mohla uspořádat dva celostátní turnaje v závěru dubna. Po dnešním druhém jednání krizového štábu Technického úseku STK o tom informoval technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

Jak dále na turnaje?
Jak dále na turnaje?

30.04.2020 | Aktuální informace týkající se pořádání turnajů a akcí budeme publikovat nejpozději v pondělí 4. května. V současné době je pořádání turnajů zakázáno, program Kalendáře ČGF byl na základě vládních opatření upraven naposledy 15. dubna.

V Beřovicích se nehraje, start Raiffeisenbank ...
V Beřovicích se nehraje, start Raiffeisenbank ...

24.04.2020 | Česká golfová amatérská špička se dnes měla sejít v Beřovicích, kde měla prvním kolem úvodního turnaje odstartovat letošní nejvyšší série Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Pandemická situace nejlepší domácí amatérské hráče sice o dubnovou premiéru připravila, ale nevzala chuť do zbytku sezóny.

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (5.)
Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (5.)

23.04.2020 | V pátek měla během 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat tuzemská sezóna, ale soutěžní golf si ještě musí počkat. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, aby byli připraveni, až padne zelená i pro turnajové akce.

Dubnový program Kalendáře ČGF byl zrušen
Dubnový program Kalendáře ČGF byl zrušen

01.04.2020 | Všechny akce pořádané Českou golfovou federací až do konce dubna 2020 byly zrušeny bez náhrady. O změnách v kalendáři, způsobených pandemií koronaviru a následným vládním opatřením, informoval generální sekretář ČGF Aleš Libecajt.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde