Česká golfová federace

Aktuality

Turnaj LETAS se bude hrát v Česku popáté v řadě, tentokrát v červnu

Turnaj LETAS se bude hrát v Česku popáté v řadě, tentokrát v červnu

Petr Halaburda, Středa 21. dubna 2021

Popáté v řadě přivádí Česká golfová federace druhou nejvyšší dámskou evropskou sérii LET Access Series (LETAS) na české území. Loni se hrálo při termínových změnách až v září na Zbraslavi, letos se turnaj vrátí v úvodu června do Golf Resortu Konopiště opět pod názvem Amundi Czech Ladies Challenge.

Amundi Czech Ladies Challenge odstartuje celou letošní sérii a v termínu od 3. do 5. června 2021 bude také první významnou mezinárodní golfovou akcí v tuzemsku vůbec. Dorazit má přes 100 hráček z 25 zemí, na startu budou nejen přední profesionálky, ale také nejlepší české amatérky, pro které je LETAS ideální možností pro získávání zkušeností. Ve hře bude 37.500 euro.

Před rokem se musel turnaj odehrát - po termínových změnách způsobených koronavirovými potížemi - v Prague City Golf, odkud jako vítězka odjížděla finská golfistka Tiia Koivisto. Navázala tak na svoji krajanku Sannu Nuutinen, která ovládla předchozí ročník. Ten se hrál stejně jako ten letošní na Benešovsku.

„Je pro nás potvrzením silné pozice Golf & Spa Resortu Konopiště, že budeme opět hostit tento prestižní turnaj, který je navíc z našeho pohledu významným odrazovým můstkem pro mladé ženské talenty. Předpokládám, že hřiště bude opět připraveno, tak jako v minulých letech, k maximální spokojenosti hráček i organizátorů. Věřím, že v kombinaci s ojedinělým zázemím resortu zajistí, že všichni zúčastnění budou na chvíle strávené na Konopišti vzpomínat jen v tom nejlepším,“ uvedl v tiskové zprávě Petr Uhlík, prezident Golf Clubu Konopiště.

Hlavním titulárním partnerem turnaje je znovu mezinárodní finanční skupina Amundi Asset Management, a.s., která tuto sportovní událost podporuje již třetím rokem. Společnost Amundi podporuje golf na mezinárodní úrovni už od roku 2011 a počínaje letošním rokem se na příštích 5 let stala také hlavním partnerem dámského turnaje ve francouzském Evian, který bude mít nově název The Amundi Evian Championship. „V podpoře dámského golfu vidíme příležitost, jak demonstrovat hodnoty naší společnosti, její rozmanitost a kvalitu,“ říká Franck du Plessix, CEO Amundi ČR.

Turnaj je v kalendáři České golfové federace již popáté. „Jedná se bezesporu o náš nejvýznamnější turnaj pro české výkonnostní hráčky, zejména pak amatérky, které plánují přechod k profesionálkám. Pořádáním turnaje se automaticky stáváme členy programu pro výměnu hráčských karet s ostatními evropskými pořadateli. Můžeme tak nabídnout dostatek herních příležitostí a připravit hráčky na tvrdou konkurenci evropského ženského golfu,“ představuje vizi ČGF její generální sekretář Aleš Libecajt.

Opět u toho bude v pozici ředitelky turnaje Ana Larraneta ze Španělska. „Do České republiky se vracím již popáté a vždy jsem zde měla možnost při turnajích LETAS zažít skvělou organizaci a velmi přátelskou atmosféru. Osobně jsem ráda, že na tomto turnaji mají možnost hrát amatérské hráčky v rozšířeném počtu. Reprezentuje tak přesně vizi LETAS, která nabízí příležitost širokému spektru profesionálek v boji o kartu na Ladies European Tour, zároveň ale dává šanci elitním amatérkám poměřit své síly s profesionálními golfistkami.“

Velkou výhodou pořádání turnaje ve středočeském resortu je nejen kvalitní hřiště, ale také možnost ubytování pro všechny hráčky, což zvláště v této době je ideální způsob, jak dodržet všechny podmínky pro pořádání soutěží. „V této době je pro nás prioritou zdraví všech hráček a minimalizace zdravotních rizik. Na Konopišti budou golfistky i vedení turnaje na jednom místě, v komfortu a bezpečí,“ připomíná ředitelka soutěže. 

Stránky turnaje

Program LETAS 2021

Datum: Středa 21. dubna 2021
Všechny články autora

Související články

Díky rozvolňování se golfová sezóna vrací do normáln ...
Díky rozvolňování se golfová sezóna vrací do normáln ...

17.05.2021 | Podle aktuálního vývoje v ČR a výhledu na nejbližší týdny se zdá, že se golf i další venkovní sporty budou moci brzy vrátit do téměř normálních kolejí. ČGF už obdržela výjimku MZ ČR na uspořádání 5. Amundi Czech Ladies Challenge (3.-5. června) ze série LETAS na Konopišti.

Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series
Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series

15.03.2021 | Čtrnáct turnajů nachystala na letošní sezónu druhá nejvyšší evropská dámská profesionální série LET Access Series. Soutěže se budou hrát od května do října, hned druhá akce počátkem června - Czech Ladies Challenge - se představí na Konopišti.

Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23.
Kalendář turnajů ČGF 2021: Soutěžní sezóna začne 23.

01.11.2020 | Soutěžní sezóna ČGF v příštím roce odstartuje prvním turnajem Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour 23. dubna na Zbraslavi a zakončena bude v prvním říjnovém víkendu mládežnickými šampionáty družstev do 14 a 18 let na třech různých hřištích. Vyplývá to z aktualizovaného Kalendáře turnajů ČGF 2021.

Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge mění termín ...
Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge mění termín ...

10.06.2020 | Dámský profesionální turnaj AMUNDI Czech Ladies Challenge z evropské série LET Access Series se letos uskuteční od 16. do 18. září v Prague City Golf na Zbraslavi. Původně se mělo hrát již potřetí v řadě na Konopišti v termínu od 30. července do 1. srpna.

Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů
Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů

10.02.2020 | Stejně jako v loňské sezóně se mohou čeští golfoví fanoušci těšit na bohatý program (nejen) profesionálních soutěží. Tuzemskou zastávku avizují tři nejvyšší mužské evropské série, dvakrát se zde představí i hráčky dvou dámských evropských sérií.

European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...
European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...

03.04.2024 | Radostná zpráva pro český golf přišla ze sídla Evropské golfové asociace (EGA). Po 7 letech a počtvrté v 46leté historii nejvýznamnější akce juniorských družstev v Evropě se její pořadatelství vrátí v roce 2025 do ČR. Mezi domácími resorty padla na výboru EGA už podruhé volba na brněnskou Kaskádu.

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Kurz maršálů golfových resortů 2024
Kurz maršálů golfových resortů 2024

25.03.2024 | Panorama Golf Resort přivítal 20. a 21. března 30 účastníků Kurzu maršálů golfových resortů s otevřenou náručí a nádherným jarním počasím. Česká Asociace Golfových Maršálů pořádala s podporou České golfové federace 15. kurz maršálů golfových resortů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde