Česká golfová federace

Aktuality

Čechům na European Tour unikl cut o ránu, Vlašínová bere sedmé místo v JAR

Čechům na European Tour unikl cut o ránu, Vlašínová bere sedmé místo v JAR

Petr Halaburda, Pátek 16. dubna 2021

Ani výtečný výkon Ondřeje Liesera v druhém kole a vyrovnané výkony Stanislava Matuše nepomohly českým golfistům v postupu do finálových kol na turnaji European Tour u Vídně. Kateřina Vlašínová se v posledním kole dalšího turnaje v JAR posunula na konečné sedmé místo.

Češi těsně mimo hru

Ondřej Lieser předvedl ve druhém hracím dnu Austrian Open skvělou stíhací jízdu. Po prvním nevydařeném kole (80) mu dnes vycházelo skórování, především série čtyř birdie na začátku druhé devítky mu pomohla ke konečnému dennímu skóre -4 a na celkový výsledek +4 (80+68). Nakonec se ukázalo, že mu chyběla k postupu cutem pouhá rána.

A podobně smutně se s Rakouskem loučí rovněž Stanislav Matuš, který měl se stejným výsledkem +4 (75+73) také smůlu a s turnajem se loučí.

V čele zůstává nadále španělský golfista Alejandro Caňizares (-7).

Vlašínová v TOP 10

Pro trio českých hráček dnes skončilo druhé zastavení série Sunshine Ladies Tour v Jihoafrické republice. Závěrečné kolo Jabra Ladies Classic dopadlo nejlépe pro Kateřinu Vlašínovou, která se skóre +4 (75+72+73) postoupila až na konečné dělené sedmé místo.

Kristýna Napoleaová s výsledkem +8 (73+75+76) bere 17. příčku, Šideri Váňová cutem neprošla.

LEADERBOARD
European Tour
Sunshine Ladies Tour

 

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 16. dubna 2021
Všechny články autora

Související články

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem
Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem

07.05.2021 | Oba čeští profesionálové na evropských sériích dnes dokázali zahrát pod par hřiště a zahrají si finálový víkend. Stanislav Matuš se na Challenge Tour (66) vyšvihnul už na čtvrté místo, Ondřeji Lieserovi (68) na European Tour dnešní výsledek stačil přesně na postup cutem.

Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...
Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...

05.05.2021 | Ondřej Lieser i Stanislav Matuš vstoupí ve čtvrtek do dalších turnajů European Tour a Challenge Tour. Lieser se bude snažit napotřetí zlomit „ostrovní“ prokletí cutu na Tenerife, Matuš jde do druhého turnaje v Jihoafrické republice, kde pokračuje i dámská Sunshine Ladies Tour se třemi Češkami.

Lieser s Matušem končí, Bareš s Kořínkem berou 10.
Lieser s Matušem končí, Bareš s Kořínkem berou 10.

30.04.2021 | Ondřej Lieser i Stanislav Matuš v druhém kole svých turnajů předvedli výrazně lepší výkon, ovšem projít do víkendových kol se jim už projít nepodařilo. Lepší zprávy přišly z Pro Golf Tour v Haugschlagu, kde Jakub Bareš i Aleš Kořínek vybojovali konečné dělené desáté místo.

Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...
Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...

15.04.2021 | Nevydařený den má za sebou Ondřej Lieser (+8) na Austrian Open, naopak Stanislav Matuš (+3) zůstává ve hře o účast ve finálových kolech. Na Pro Golf Tour získal Jan Cafourek (+3) konečné 38. místo, finálové kolo čeká na Sunshine Ladies Tour Kateřinu Vlašínovou (+3) a Kristýnu Napoleaovou (+4).

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde