Česká golfová federace

Aktuality

Profesionální série nabírají obrátky, ve hře bude osm českých golfistů

Profesionální série nabírají obrátky, ve hře bude osm českých golfistů

Petr Halaburda, Středa 14. dubna 2021

Během Masters se další profesionální série umlčely, ale o to důrazněji se rozjíždějí tento týden. Ve hře bude dokonce osm českých profesionálů a profesionálek po celém světě, od Rakouska přes Afriku po Spojené státy americké.

Pro Golf Tour odstartovala s měsíčním zpožděním v Egyptě, kam vyrazil k prvním soutěžním akcím i Jan Cafourek a hned druhý turnaj se hraje tamtéž od neděle. Cafourek je jediným Čechem na startu, řada jeho krajanů se přidá až v závěru dubna v rakouském Haugschlagu.

Ondřej Lieser už má za sebou letošní starty na European Tour v Keni, kde se dvakrát umístil na hranici TOP 30 a udělal tak solidní vstup do letošní sezóny s vrcholem při startu na olympiádě. Pro definitivní jistotu letu do Tokia by ale ještě potřeboval získat nějaké body do světového žebříčku, o což se bude pokoušet od čtvrtka do neděle na hřišti Dimanond Country Club během Austria Open.

Před rokem se tentýž turnaj hrál jako společná akce European Tour a Challenge Tour. Lieser (letos kategorie 20) zde obsadil v červenci dělenou 44. pozici s výsledkem Even par. Cutem tehdy neprošel Stanislav Matuš, který bude také startovat jako člen série (kategorie 22) i tentokrát.

Češi vyrazí do boje ve čtvrtek odpoledne z první jamky – Lieser ve 12:30, Matuš ve 14:10. Přímý přenos vysílá český Golf Channel.

Hrát na svých sériích budou také české reprezentantky působící za oceánem. Klára Spilková se už nemůže dočkat letošní premiéry na LPGA Tour, kde kvůli nabitému startovnímu poli zůstávala zatím mezi náhradnicemi a neúspěšná byla i v kvalifikacích. Tentokrát ale na turnaji Lotte Championship nechybí, startuje dnes v 9:01 místního času (ve 21:01 SEČ) z jamky číslo jedna.

Hrát se bude i Symetra Tour. Na turnaji Casino Del Sol Golf Classic se bude Karolína Vlčková snažit napravit neúspěšný vstup do sezóny. Hraje se od čtvrtka do neděle v Tucsonu v Arizoně.

Na druhou akci během jihoafrické Sunshine Ladies Tour se chystají české hráčky Kateřina VlašínováKristýnou Napoleaovou, k nim se tentokrát přidá i Šideri Váňová. Tříkolový Jabra Ladies Classic začíná již dnes v Glendower Golf Clubu. 

European Tour
LPGA Tour
Symetra Tour
Sunshine Ladies Tour
Pro Golf Tour

Datum: Středa 14. dubna 2021
Všechny články autora

Související články

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

29.08.2019 | Hlavní sezóna se převalila do své závěrečné fáze, ale nejlepší čeští hráči na světových žebříčcích se stále nemění. Profesionálům vládnou Klára Spilková s Ondřejem Lieserem, amatérskými jedničkami jsou Sára Kousková s Jiřím Zuskou. České dvojky se naopak ve většině případů během prázdnin změnily.

Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...
Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...

15.04.2021 | Nevydařený den má za sebou Ondřej Lieser (+8) na Austrian Open, naopak Stanislav Matuš (+3) zůstává ve hře o účast ve finálových kolech. Na Pro Golf Tour získal Jan Cafourek (+3) konečné 38. místo, finálové kolo čeká na Sunshine Ladies Tour Kateřinu Vlašínovou (+3) a Kristýnu Napoleaovou (+4).

Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích
Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích

05.12.2019 | V závěru roku se už příliš turnajů nehraje ani v zahraničí, ohlédnutí za postavením českých reprezentantů na světových žebříčcích se tak letos už výrazně nezmění. Jména nejlepších amatérů i profesionálů zůstávají sice bez velkých změn, ovšem letošní posun řady z nich si zaslouží velkou pozornost.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde