Česká golfová federace

Aktuality

Tereza Melecká přidala čtvrtý americký titul

Tereza Melecká přidala čtvrtý americký titul

Petr Halaburda, Středa 31. března 2021

Tereza Melecká zaznamenala čtvrtý titul během amerického univerzitního působení. Nemusí to však být její poslední amatérský triumf. Po květnovém návratu do vlasti se chystá na evropské turnaje a poté zpět na univerzitní soutěže družstev. Koncem roku by už ale ráda načala profesionální kariéru.

Čeští amatérští reprezentanti jsou v univerzitních divizích v USA často hodně vidět, ale Tereza Melecká se může pochlubit neobyčejnou bilancí: čtyři turnaje vyhrála, jednou brala druhé místo a naposledy k tomu přidala i titul v týmové soutěži. Cenným bonusem navíc bylo, že se turnaj hrál ve městě Chattanooga, jen tři hodiny vzdáleném od domovské univerzity East Tennessee St.

„Hřiště jsem přesto hrála vůbec poprvé, byla to pro mě nová výzva. Jsem ráda, že to vyšlo. Na poličce v pokoji mi tak přibyla další trofej. Titul je pro mě moc důležitý, protože jsem si předsevzala, že každý rok svého univerzitního pobytu aspoň jednou vyhraju. A to jsem také splnila,“ popsala dnes hráčka Czech Golf Teamu pro náš web pocity po cenném vítězství, které ji navíc určitě posune ve světovém amatérském žebříčku, kde je aktuálně na 137. příčce.

To že by mohl přijít další velký úspěch naznačovaly už předchozí starty. „Na předchozích třech turnajích jsem měla formu, v jednom z nich jsem dokonce zapisovala výsledek -8,“ připomněla třiadvacetiletá golfistka. 

Teď už ale pomalu začíná plánovat po skončení semestru v polovině května návrat do vlasti. Během letní evropské sezóny chce co nejvíce hrát, plánuje start na amatérských vrcholech – evropských šampionátech jednotlivců i družstev.

„Ráda bych odehrála také nějaké turnaje LET Access Series a domácí akce. Ale vše bude záležet na tom, jak se bude vyvíjet situace kolem koronaviru,“ připouští Tereza, že přesný plán ještě ani není možné sestavit.

V srpnu se sice znovu vrátí za oceán, ovšem kvůli studiu už to nebude. Současným semestrem školní povinnosti uzavře, byť barvy své univerzity ještě nějaký čas bude hájit. „Využiju možnost odehrát ještě jeden semestr v našem týmu. A pak plánuji nastoupit do Q-School, přestup k profesionálům a boj o kartu na LPGA Tour,“ poodhalila smělé plány Tereza Melecká.

Výsledky turnaje Chattanooga Classic

 

Datum: Středa 31. března 2021
Všechny články autora

Související články

Čechům se na podzim v zámořských univerzitních ...
Čechům se na podzim v zámořských univerzitních ...

19.11.2021 | Více než dvě desítky českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje golf v USA. Největší hvězdou ukončeného semestru byla v zámoří Tereza Melecká, ale česká vlajka vlála vysoko v leaderboardech i díky Sáře Kouskové, Jiřímu Zuskovi či Dagmar Urbánkové.

Tereza Melecká uzavřela amatérskou kariéru šestým ...
Tereza Melecká uzavřela amatérskou kariéru šestým ...

04.11.2021 | Amatérka Tereza Melecká již pošesté zvítězila v USA, tentokrát na turnaji Grandover Fall Classic v Severní Karolíně. V jejím posledním univerzitním turnaji a posledním coby amatérka si česká hráčka udělala radost i týmovým vítězstvím se svými spoluhráčkami z East Tennessee State University.

Tereza Melecká získala v USA pátý univerzitní titul
Tereza Melecká získala v USA pátý univerzitní titul

13.10.2021 | Česká amatérka Tereza Melecká o víkendu již popáté zvítězila během své univerzitní kariéry v USA. Na turnaji Ron Moore Invitational v Coloradu si navíc uhrála osobní rekord (-9) v tříkolovém turnaji. Její tým East Tennessee State University skončil na druhém místě.

Tereza Melecká potřetí vítězkou v USA
Tereza Melecká potřetí vítězkou v USA

11.03.2020 | Nejlepší česká amatérka podle WAGRu Tereza Melecká v úterý vyhrála svůj třetí turnaj v zámoří. V Severní Karolíně zapisovala tři kola v paru a dělené první místo pro ni znamená čtvrté pódiové umístění na americké půdě. Skvělý výsledek zaznamenala také Kateřina Dolečková, která se umístila v TOP 10.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde