Česká golfová federace

Aktuality

Konference PGAC: premiérově distančně

Konference PGAC: premiérově distančně

Petr Halaburda, Neděle 14. března 2021

Tři hodiny u elektronických zařízení, přesto za přítomnosti až téměř 140 členů. Tak vypadala premiérová distančně vedená valná hromada Profesionální golfové asociace hráčů a učitelů golfu v České republice (PGAC), která se uskutečnila v sobotu.

Vládní opatření neumožňují přímá jednání v tak širokém počtu účastníků, a tak poprvé v historii vedení PGAC sáhlo k tomu, že se členové sešli on-line způsobem.

„Byla to premiéra, a tak samozřejmě panovaly obavy, jak vše technicky klapne. Ale jednání mělo klidný průběh, k žádným zádrhelům nedošlo. Poděkování patří všem členům, kteří se tímto náhradním způsobem zúčastnili,“ zhodnotil s denním odstupem sekretář PGAC Lukáš Tintěra a ocenil, jak jednoduchým způsobem se mohlo odehrát například hlasování.

Organizace má aktuálně 275 členů, z toho šest nových (Anna Kučerová, Matyáš Zapletal, Tomáš Bystřický, Ladislav Břeska, Martin Janík a Lubor Bílek).

Na dálku byla předána výroční ocenění – hráčem roku byl vyhlášen za loňské skvělé výsledky Ondřej Lieser, trenérem roku za svoji dlouhodobou úspěšnou práci s hostivařskými týmy je zkušený Pavel Fulín, nejlepším studentem se stal Jan Smotlacha.

Pokud to různá opatření letos dovolí, plánuje Moneta Czech PGA Tour šest turnajů od květného šampionátu na rány na Austerlitz až po tradiční sezónní finále na přelomu září a října na Kaskádě. PGAC chystá pro své členy rovněž čtyři rozšiřující semináře.

Jednání řídil prezident PGAC Roman Svoboda, příští rok čeká členy volební valná hromada, která bude rozhodovat o složení představenstva.

Program Moneta Czech PGA Tour 2021

Datum: Neděle 14. března 2021
Všechny články autora

Související články

Nové vedení české PGA zvoleno nebylo
Nové vedení české PGA zvoleno nebylo

22.01.2022 | Nové vedení PGA of Czech Republic dnes nebylo zvoleno. Volební valná hromada nebyla na zámku Štiřín usnášeníschopná kvůli nedostatečnému počtu přítomných členů, což způsobily onemocnění a karanténa. Organizaci dále povede dosavadní představenstvo, k volbě dojde nejdříve během léta.

Mužské Czech Open znovu v kalendáři, zůstává v ...
Mužské Czech Open znovu v kalendáři, zůstává v ...

13.05.2021 | Do termínového kalendáře golfových profesionálů a špičkových amatérů se vrací otevřený společný turnaj, tentokrát pod názvem GolfAdvisor.golf Czech Open. Hrát se bude opět v Berouně, tentokrát v termínu od 12. do 15. srpna 2021.

Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross
Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross

17.06.2020 | Letošní termínové problémy po epidemii daly vzniknout na českých hřištích už několika exhibičním akcím, které pomáhají udržovat české profesionály v herním tempu. Další se uskuteční ve čtvrtek 18. června Albatross Invitational Pro-AM.

Přímé přenosy se vrací na Golf Channel, PGA Tour ...
Přímé přenosy se vrací na Golf Channel, PGA Tour ...

09.06.2020 | Trvalo to tři měsíce. Přestávka PGA Tour končí ve čtvrtek 11. června a s ní se znovu obnoví přímé přenosy české verze televize Golf Channel. Jindy běžný turnaj je tentokrát nabitý hvězdami. Turnaje Charles Schwab Challenge se zúčastní TOP pět hráčů světového žebříčku a celkem 17 z první dvacítky.

Tuzemské profesionální soutěže a jejich plány
Tuzemské profesionální soutěže a jejich plány

13.05.2020 | Jasno o restartu sezóny mají domácí profesionální soutěže. Czech PGA Tour ohlásila odložený start na 16. června do Hluboké nad Vltavou, série Czech Pro-Am Teaching Tour se poprvé představí v pondělí 25. května na Albatrossu. ...

Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů
Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů

10.02.2020 | Stejně jako v loňské sezóně se mohou čeští golfoví fanoušci těšit na bohatý program (nejen) profesionálních soutěží. Tuzemskou zastávku avizují tři nejvyšší mužské evropské série, dvakrát se zde představí i hráčky dvou dámských evropských sérií.

PGAC hodnotila uplynulý rok na valné hromadě
PGAC hodnotila uplynulý rok na valné hromadě

19.01.2020 | Uplynulý rok hodnotila na valné hromadě Profesionální golfová asociace hráčů a učitelů golfu v ČR (PGAC). Během slavnostního večera přijala organizace do svých řad osm nových členů.

Jiří Zuska plánuje v další sezóně vzestup na WAGRu ...
Jiří Zuska plánuje v další sezóně vzestup na WAGRu ...

17.12.2019 | Šesté místo na evropském amatérském šampionátu, výborné výsledky za mořem a především skok na světovém žebříčku WAGR. Bylo toho hodně, co přimělo odbornou porotu, aby určila vítězem ankety hledajícího nejlepšího amatérského golfistu roku 2019 dvacetiletého Jiřího Zusku z Podbořánek.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde