Česká golfová federace

Aktuality

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: Matěj Bača

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: Matěj Bača

Petr Halaburda, Neděle 20. prosince 2020

Sezóna 2020, to byla pro Matěje Baču především úspěšná účast na domácím European Young Masters. Ale nejen start v turnaji pro nejlepší evropské hráče do 16 let rozhodl o tom, že byl vyhlášen nejlepším kadetem roku.

Jaká byla vaše sezóna 2020?
Byla velmi povedená. Splnil jsem cíle, které jsme si nastavili.

Váš nejlepší moment, rána v sezóně?
Odehrály se během European Young Masters v Mladé Boleslavi: 4. místo v individuálním pořadí, třetí kolo za 68 ran.

Ovlivnila všemožná opatření v průběhu roku výrazně vaše možnosti k přípravě?
Ovlivnila mě v tom, že jsem se nemohl na sezónu připravovat na Slovensku. Ale vynahradil jsem si to na Čeladné.

Co pro vás znamená být ve výběru těch, kteří se dočkali ocenění na Večeru českého golfu?
Být ve výběru si vážím, je to odměna za celoroční práci. Poděkovat bych chtěl Prosper Golf Resortu Čeladná za možnost kvalitní přípravy, Beskydskému golfovému klubu za podporu v sezóně a také Golf Clubu Horal za zimní a kondiční přípravu.

Konec roku se blíží a i golfisté již plánují příští sezónu. Už máte naplánován program turnajů?
Mám dva hlavní plány: chtěl bych si zahrát turnaj German Boys, kterého jsem se ještě bohužel nemohl zúčastnit, a chtěl bych reprezentovat na ME družstev do 18 let.

 

FOTO Zdeněk Sluka

 

Datum: Neděle 20. prosince 2020
Všechny články autora

Související články

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Z kvalifikace za titulem: Filip Jakubčík ovládl ...
Z kvalifikace za titulem: Filip Jakubčík ovládl ...

19.01.2021 | Přes kvalifikaci se musel probít Filip Jakubčík do hlavní části prestižního turnaje Sean Foley Perfomance Junior Championship, který pak suverénně vyhrál (-7) s náskokem osmi ran a dokonale zaskočil domácí favority.

Golfisty roku jsou Šimon Zach a Sára Kousková
Golfisty roku jsou Šimon Zach a Sára Kousková

24.11.2017 | Golfisty roku 2017 byli vyhlášeni dnes večer v Erpet Golf Centru Sára Kousková a Šimon Zach, který navíc obhájil svoje loňské prvenství. Čerstvý vítěz dvou amatérských turnajů na americké půdě se XXII. Večera českého golfu nemohl kvůli svému studijnímu pobytu v USA osobně zúčastnit.

Večer českého golfu ocení nejlepší hráče sezóny
Večer českého golfu ocení nejlepší hráče sezóny

23.11.2017 | Již podvaadvacáté se uskuteční v pátek 24. listopadu Večer českého golfu, podruhé se budou vyhlašovat nejlepší čeští golfisté v pražském Erpetu a premiérově dostane možnost v přímém internetovém přenosu sledovat slavnostní večer rovněž celá golfová veřejnost.

Klára Spilková předala dětskému domovu peníze ...
Klára Spilková předala dětskému domovu peníze ...

20.11.2017 | Klára Spilková dnes předala symbolický šek na 72.000 Kč Dětskému domovu Racek u Benešova. Finance pro projekt získal partner nejlepší české golfistky, společnost B. Braun, věcné dárky přidaly CzechTourism a Axa, další partneři hráčky Czech Golf Teamu ČGF.

Sára Kousková: Texaskou univerzitu jsem si vybrala ...
Sára Kousková: Texaskou univerzitu jsem si vybrala ...

16.11.2017 | Před sebou má průlomový rok 2018. Sára Kousková v něm odmaturuje a její další kroky povedou za oceán. V současnosti jedna z nejlepších českých amatérek, členka Czech Golf Teamu, podepsala před týdnem studijní smlouvu s University of Texas v Austinu.

Příprava na novou sezónu začala kondičním kempem ...
Příprava na novou sezónu začala kondičním kempem ...

15.11.2017 | Po sezóně nabité turnaji doma i v zahraničí přichází období, v němž je třeba nabrat dostatek fyzických sil pro sezónu příští. Proto se hráči Národních tréninkových skupin ČGF sešli od 8. do 12. listopadu s kondičními trenéry ČGF v Nymburku, kde během pěti dnů mimo jiné podstoupili kondiční testy.

Nové složení Národních Tréninkových Skupin
Nové složení Národních Tréninkových Skupin

09.10.2017 | Zveřejňujeme nové složení Národních Tréninkových Skupin (NTS) České golfové federace. NTS v sezóně 2017/18 zahrnuje 36 hráčů v Czech Golf Teamu, Národním týmu mužů a mladých profesionálů, Národním týmu žen a mladých profesionálek i Národním týmu dívek od 15 do 18 let.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde