Česká golfová federace

Aktuality

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: Filip Ráža

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: Filip Ráža

Petr Halaburda, Čtvrtek 17. prosince 2020

Byla to zlomová sezóny pro Filipa Rážu? Velký talent českého golfu by vyhlášen nejlepším dorostencem, ale proháněl nejlepší amatéry a nyní se už chystá na přestup do amerických univerzitních soutěží.

Jaká byla vaše sezóna 2020?
Sezóna se mi poměrně vydařila, ale vždy to může být lepší. Některé výsledky mně udělaly radost, ale koronavir a všechna ta opatření mně sebrala některé starty, na které jsem se těšil. Slušná sezóna, ale snad bude ta příští lepší.

Váš nejlepší moment v sezóně?
Nejhezčí jsem zažil hned při startu sezóny na první amatérce v Beřovicích, Na sedmé jamce mě začala zlobit záda, a tak jsem požádal tátu, zda mi nebude kedit, což je vždy komplikované – nám se totiž tato spolupráce obvykle moc nedaří… Jenže kolo jsem dohrál slušně, zůstali jsme u toho a já pak celý turnaj vyhrál.

Ovlivnila všemožná opatření v průběhu roku výrazně vaše možnosti k přípravě?
Ovlivnila! Ale když člověk chce, tak si cestu k tvrdému tréninku najde. Najednou si vážím každé návštěvy fitcentra, snažím se vytěžit z každé přípravy maximum. Takže možná mě to nakonec ovlivnilo i k lepšímu.

Co pro vás znamená být ve výběru těch, kteří se dočkali ocenění na Večeru českého golfu?
Popravdě – já to mám postavené trochu jinak, i když vím, že jde o ocenění celoroční práce. Ale stále větší radost mně udělá vyhraný turnaj, nebo vydařený mezinárodní výsledek. Poděkovat musím rodině a několika dalším lidem, celému tréninkovému týmu. A také sám sobě, že pokračuju na svém zlepšování.

Konec roku se blíží a i golfisté již plánují příští sezónu. Už máte naplánován program turnajů?
Plány se trochu rýsují. Věřím, že se už brzy rozhodne, které univerzitě se upíšu, a že v srpnu vyrazím do Ameriky. Ještě něco bych ale rád odehrál ještě předtím i v Evropě.

FOTO Ladislav Adámek/Relmost

Datum: Čtvrtek 17. prosince 2020
Všechny články autora

Související články

ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...
ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...

01.03.2022 | Mistrovství Evropy seniorských mužských družstev v roce 2023 se uskuteční na hřišti RGC Mariánské Lázně. Oznámili to zástupci Evropské golfové asociace (EGA). V západočeském lázeňském městě se bude hrát ve dnech 5.-9. září příštího roku.

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...
Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...

21.12.2021 | Nejlepší české golfisty známe a závěrečným kolem Q-School LET byla v pondělí definitivně uzavřena sezóna českých výkonnostních golfistů. Byla zase úspěšnější, ale sportovní ředitel ČGF Petr Šavrda se ohlíží nejen za končícím rokem, ale vyhlíží také nejbližší budoucnost.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...
Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...

05.07.2021 | Vrchol amatérské evropské sezóny přichází, hrají se evropské šampionáty týmů v kategoriích žen, mužů, dorostenců a dorostenek. Pouze muži se nemohou zapojit do boje o medaile – v Estonsku je čeká od středy boj o návrat mezi elitu. Další turnaje začínají v úterý.

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Mužské ME, 1. kolo: vydařený vstup Zusky, Rážu ...
Mužské ME, 1. kolo: vydařený vstup Zusky, Rážu ...

23.06.2021 | Rozdílné pocity mají po dohrání úvodního kola čeští golfisté na individuálním mistrovství Evropy ve Francii. Nejlépe za úspěšným výsledkem vykročil Jiří Zuska (-3), který se drží na děleném 20. místě.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde