Česká golfová federace

Aktuality

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: Lukáš Vaněk

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: Lukáš Vaněk

Klára Kuchařová, Středa 16. prosince 2020

Konzistentní sezónu má za sebou nejlepší český mid-amatér Lukáš Vaněk. Dařilo se mu především na MMČR, kde potrápil i mladší hráče a zapisoval také hole-in-one provizorní ranou během extraligy.

Jaká byla vaše sezóna 2020?
Určitě úspěšná, ačkoli se mi nepovedlo vyhrát žádný titul. Podařilo se mi podávat relativně vyrovnané kvalitní výkony, což nakonec vedlo k prvnímu místu v žebříčku midů. Ale hlavně to byla další sezóna, kdy mě golf bavil a přinášel radost ze hry.

Váš nejlepší moment, rána v sezóně?
Bohužel nemůžu vyzdvihnout nějaké jedno super kolo, takže asi vypíchnu celý turnaj: Mezinárodní mistrovství ČR na Karlštejně, kde jsem zahrál čtyři kvalitní kola, prošel cutem a snad i trochu potrápil výrazně mladší a "delší" hráče. Nejlepší rána? Z odpaliště třetí jamky Old Course v Čeladné ze 190 m, kde jsme ve foursomu v rámci extraligové jamkovky vypůlili jamku parem, ovšem mým provizorním míčem po nepovedené první ráně týmového kolegy – tedy takový trochu falešné hole-in-one.

Ovlivnila všemožná opatření v průběhu roku výrazně vaše možnosti k přípravě?
Naštěstí příliš ne, golfová hřiště byla poměrně brzy otevřena. I když driving range třeba otevřený nebyl, částečně jsem to nahradil tréninkem převážně krátké hry doma na zahradním greenu.

Co pro vás znamená být ve výběru těch, kteří se dočkali ocenění na Večeru českého golfu?
Velice si toho vážím, být na stejném pódiu jako například Klára Spilková nebo Ondra Lieser, navíc s tím, že jsem v žebříčku předstihl spoustu výborných hráčů. Znamená to zároveň i další motivaci se zlepšovat, protože rozhodně je stále co. Musím poděkovat manželce za to, že je během sezóny smířena s mými občasnými vícedenními golfovými výjezdy. Také bych chtěl poděkovat domovskému klubu Kunětická Hora za podmínky, které máme pro trénink, protože právě hra na tamním perfektně připraveném a sportovně postaveném hřišti je podle mě jedním z hlavních důvodů mého zlepšení.

Konec roku se blíží a i golfisté již plánují příští sezónu. Už máte naplánován program turnajů?
Plán turnajů ještě konkrétní nemám, ale chtěl bych se účastnit některých turnajů mid-amatérské série a Czech Golf Amateur Tour. Určitě se chci poprat o medaili z MMČR mid-amatérů a pokud se kvalifikuji, tak hrát také MMČR amatérů, které je právě na domácí Kunětické Hoře. Rád bych se také minimálně jednou podíval na některé zahraniční mezinárodní mistrovství midů. Do toho ještě musím kalendář skloubit s pracovními povinnostmi a rodinnými dovolenými, takže je to vždy trochu o kompromisech.

Také mám už přibližně pátou sezónu plán začít více cvičit a prodloužit rány, což zatím zůstalo vždy jen u posezónních plánů. Ale hlavním a dlouhodobým cílem je, aby mne golf pořád tak bavil a abych si udržel takovou výkonnost, abych mohl i nadále občas potrápit golfové nadějné mládí.

FOTO Ladislav Adámek/Relmost

Datum: Středa 16. prosince 2020
Všechny články autora

Související články

ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...
ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...

01.03.2022 | Mistrovství Evropy seniorských mužských družstev v roce 2023 se uskuteční na hřišti RGC Mariánské Lázně. Oznámili to zástupci Evropské golfové asociace (EGA). V západočeském lázeňském městě se bude hrát ve dnech 5.-9. září příštího roku.

MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...
MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...

16.07.2021 | Filip Jakubčík míří na Kaskádě za mistrovským dorosteneckým titulem, vedení po horším kole si udrželi David Siwy, Alexandra Šulíková a Agáta Vahalová. Mezi midy na Černém Mostě si mírný náskok vypracovala Silvie Ditterová, mužským lídrem je nově Dominik Pavouček.

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: ...
Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: ...

16.12.2020 | Silvie Dittertová se počtvrté v řadě stala mid-amatérkou roku a letos také zkompletovala hattrick v celkovém hodnocení GPA Mid & Senior Tour ve své kategorii. Nejlepší česká mid-amatérka se chce v následujících letech golfem především bavit.

1.GPA Czech Mid & Senior Tour se přesouvá z Berouna ...
1.GPA Czech Mid & Senior Tour se přesouvá z Berouna ...

01.07.2020 | První turnaj letošní série GPA Czech Mid & Senior Tour, který se bude hrát od 7. do 8. července, mění místo svého dějiště. Hrát se nebude v Berouně, ale na Karlštejně! ...

Jak dále na turnaje?
Jak dále na turnaje?

30.04.2020 | Aktuální informace týkající se pořádání turnajů a akcí budeme publikovat nejpozději v pondělí 4. května. V současné době je pořádání turnajů zakázáno, program Kalendáře ČGF byl na základě vládních opatření upraven naposledy 15. dubna.

Květnový program Kalendáře ČGF: odklady i zrušené ...
Květnový program Kalendáře ČGF: odklady i zrušené ...

15.04.2020 | Technický úsek STK České golfové federace na svém dnešním jednání rozhodl o osudu květnových akcí z kalendáře ČGF. Odloženo na pozdější termín bylo například Mezinárodní MČR na jamky, zrušen byl mimo jiné turnaj 2. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour.

Dubnový program Kalendáře ČGF byl zrušen
Dubnový program Kalendáře ČGF byl zrušen

01.04.2020 | Všechny akce pořádané Českou golfovou federací až do konce dubna 2020 byly zrušeny bez náhrady. O změnách v kalendáři, způsobených pandemií koronaviru a následným vládním opatřením, informoval generální sekretář ČGF Aleš Libecajt.

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde