Česká golfová federace

Aktuality

Lieser s Matušem se představí na dvou souběžných turnajích European Tour

Lieser s Matušem se představí na dvou souběžných turnajích European Tour

Petr Halaburda, Úterý 1. prosince 2020

Zcela nedávno bylo výjimečné vidět české profesionální golfisty na nejvyšší evropské sérii. V druhé polovině tohoto týdne se ale dokonce dva představí současně na různých turnajích European Tour: Ondřej Lieser v Dubaji a Stanislav Matuš v Jihoafrické republice.

Už to skoro vypadalo, že se český golf zcela ponoří do zimní přestávky, ale přitom ho v jeho závěru čeká pořádný svátek. Ondřej Lieser si vybojoval dvěma tituly na závěr Challenge Tour jako odměnu účast v turnaji Golf in Dubai Championship presented by DP World, která startuje ve středu ráno.

Turnaj bude pro Liesera v mnohém výjimečný. Po předchozích úspěších může mezi evropskou elitou jen získat, a to platí jak o bodových ziscích do světového a tím následně do olympijského žebříčku. A také pro případný finanční zisk, který se hodí pro plánování příští sezóny European Tour.

Protože na turnajích série jsou povinností caddie, bude po jeho boku na hřišti Jumeriah Golf Estates (6839 metrů) nezvyklá také přítomnost nosiče holí Lukáše Sitnianského. Do čtyřkolového turnaje vyrazí v předposledním flightu z jamky č. 10 ve 12:30 po boku dvou francouzských golfistů. Přímý přenos chystá od 9:00 české vysílání Golf Channel. Na vítězství Liesera dnes bylo možné sázet v kurzu 125:1.

Od čtvrtka to bude z pohledu českých příznivců ještě náročnější, neboť na obrazovce se bude střídat dubajský turnaj se soutěží South African Open, na kterém se bude snažit vylepšit závěr sezóny Stanislav Matuš. Český profesionál se mohl za určitých okolností také v Dubaji díky své hrací kartě kategorie 22 ukázat, ale nakonec dal přednost jistotě startu v Jihoafrické republice.

Hrát se bude v Sun City na hřišti Gary Player CC (7165 metrů). Na startovní listině je sice velké množství domácích hráčů, ale favority je třeba hledat jinde – hrát budou mimo jiné Pablo Larrazábal, Dylan Frittelli, Joost Luiten. Pozornost bude určitě přitahovat i Polák Adrian Meronk, který slibně – byť nakonec marně - bojoval o první titul o víkendu na předchozí jihoafrické akci, kterou vyhrál další startující Christian Bezuidenhout. Na titul českého hráče lze vsadit v poměru 351:1.

Golf in Dubai Championship (LEADERBOARD)
South African Open (přihlášení hráči)

Datum: Úterý 1. prosince 2020
Všechny články autora

Související články

Matuš ubránil TOP 20, Lieser skončil na 71. místě
Matuš ubránil TOP 20, Lieser skončil na 71. místě

09.05.2021 | Horší závěrečné kolo pokazilo Stanislavu Matušovi možnost získat lepší konečné umístění na turnaji Challenge Tour, z Jižní Afriky veze dělené 20. místo. Ondřej Lieser zůstal na European Tour na Tenerife na 71. místě.

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem
Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem

07.05.2021 | Oba čeští profesionálové na evropských sériích dnes dokázali zahrát pod par hřiště a zahrají si finálový víkend. Stanislav Matuš se na Challenge Tour (66) vyšvihnul už na čtvrté místo, Ondřeji Lieserovi (68) na European Tour dnešní výsledek stačil přesně na postup cutem.

Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...
Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...

05.05.2021 | Ondřej Lieser i Stanislav Matuš vstoupí ve čtvrtek do dalších turnajů European Tour a Challenge Tour. Lieser se bude snažit napotřetí zlomit „ostrovní“ prokletí cutu na Tenerife, Matuš jde do druhého turnaje v Jihoafrické republice, kde pokračuje i dámská Sunshine Ladies Tour se třemi Češkami.

Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...
Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...

15.04.2021 | Nevydařený den má za sebou Ondřej Lieser (+8) na Austrian Open, naopak Stanislav Matuš (+3) zůstává ve hře o účast ve finálových kolech. Na Pro Golf Tour získal Jan Cafourek (+3) konečné 38. místo, finálové kolo čeká na Sunshine Ladies Tour Kateřinu Vlašínovou (+3) a Kristýnu Napoleaovou (+4).

Ondřej Lieser veze z Rakouska nejlepší český výslede ...
Ondřej Lieser veze z Rakouska nejlepší český výslede ...

18.07.2020 | Ondřej Lieser obsadil dělené třinácté místo na turnaji Euram Bank Open v Rakousku a znovu tak vylepšil nejlepší český výsledek na European Tour. Druhý zástupce Czech Golf Teamu Stanislav Matuš obsadil dělené 61. místo.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...
Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...

27.03.2022 | Ondřej Lieser na turnaji DP World Tour v Kataru obsadil konenčné 69. místo, za které vyinkasoval 3265 eur. Více si polepšil na Pro Golf Tour další český profesionál Jan Cafourek, který skončil v třetím egyptském turnaji jedenáctý.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde