Česká golfová federace

Aktuality

Novým koučem ČGF bude Angličan Harry Scott

Novým koučem ČGF bude Angličan Harry Scott

Petr Halaburda, Pondělí 23. listopadu 2020

Třicet zahraničních a sedm českých kandidátů usilovalo ve výběrovém řízením stát se novým koučem Národního tréninkového systému ČGF. Sportovní úsek nakonec rozhodl o tom, že se jím stane třiatřicetiletý Harry Scott z Anglie, což potvrdil výbor ČGF.

O práci s českými golfovými talenty byl velký zájem, především v zahraničí. „Překvapilo nás, že poměr Čechů a cizinců byl tak dramaticky rozdílný, očekávali bychom větší zájem českých profesionálů. Ale chápeme, že tato práce, která je spojená s velkou časovou náročností a odpovědností, by nevyhovovala každému. Od kandidátů jsme očekávali odbornost, jasnou vizi a koncepci, časovou flexibilitu, administrativní a organizační schopnosti, oddanost a nasazení,“ vysvětlil sportovní ředitel Petr Šavrda kritéria, na jejichž základě se nový kouč vybíral.

Nakonec padla volba na Harryho Scotta, který dosud působil u mládežnických výběrů Anglické golfové federace a současně jako ředitel pro sportovní golf na University of Exeter, dříve spolupracoval rovněž se Skotskou golfovou unií. „Harry vypracoval nejlepší materiál ze všech kandidátů a i jeho mluvený projev v rozhovoru byl velmi sympatický a smysluplný. Má jasnou vizi a ví, jakým směrem by chtěl český golf vést a jaké kroky je potřeba k tomu udělat,“ dodal Šavrda.

Smluvně bude Scott vázán s ČGF od 1. prosince. Začne fungovat co nejdříve, aby se seznámil s dalšími trenéry a tím, jak celý systém funguje. První akcí s přítomností hráčů by pro něj měl být testovací kemp NTS, který je plánován na leden příštího roku.

Pro příští sezónu ještě zůstane hlavním koučem s plnou zodpovědností švédský expert Staffan Johansson. „Staffan s Harrym budou fungovat jako tandem trenérů a pokud vše proběhne k oboustranné spokojenosti, podepíšeme následně s Harrym tříletý kontrakt v pozici hlavního kouče ČGF. Je to tedy takový zkušební rok pro obě strany,“ vysvětlil sportovní ředitel.

Nový kouč bude působit v Česku zhruba 110 dnů v roce. „Nejdříve musí poznat zdejší kulturu a město a následně, pokud uzavřeme dlouhodobý kontrakt, bude řešit přesun rodiny do Prahy.“

Scott má výborné povědomí, jakým způsobem ČGF v posledních letech s mladými talenty pracovala. „ČGF je uznávána jako jedna z inovativních federací a má velkou šanci stavět na skvělé práci, kterou zde odvedl Staffan. Chci se podílet na dalším vývoji, který by pomohl inspirovat a vytvářet budoucí šampióny,“ uvedl anglický profesionál a připomněl skvělé načasování svého příchodu do českého golfu. „Ondřej Lieser výrazně zvýšil pověst českého golfu na mezinárodní mapě, obrovský talent českých hráčů je vidět i na straně dalších mužů i žen, kteří se prosazují rovněž na akcích amerických univerzitních soutěží,“ připomněl nový kouč ve službách České golfové federace.

Datum: Pondělí 23. listopadu 2020
Všechny články autora

Související články

ČGF hledá budoucího hlavního kouče, nástupce Staffan ...
ČGF hledá budoucího hlavního kouče, nástupce Staffan ...

31.07.2020 | Česká golfová federace hledá budoucího hlavního kouče ČGF, který nastoupí do sezony 2020/2021 v tandemu se stávajícím hlavním koučem Staffanem Johanssonem a od sezony 2021/2022 se stane hlavním koučem ČGF. ...

Příprava na novou sezónu začala kondičním kempem ...
Příprava na novou sezónu začala kondičním kempem ...

15.11.2017 | Po sezóně nabité turnaji doma i v zahraničí přichází období, v němž je třeba nabrat dostatek fyzických sil pro sezónu příští. Proto se hráči Národních tréninkových skupin ČGF sešli od 8. do 12. listopadu s kondičními trenéry ČGF v Nymburku, kde během pěti dnů mimo jiné podstoupili kondiční testy.

Nové složení Národních Tréninkových Skupin
Nové složení Národních Tréninkových Skupin

09.10.2017 | Zveřejňujeme nové složení Národních Tréninkových Skupin (NTS) České golfové federace. NTS v sezóně 2017/18 zahrnuje 36 hráčů v Czech Golf Teamu, Národním týmu mužů a mladých profesionálů, Národním týmu žen a mladých profesionálek i Národním týmu dívek od 15 do 18 let.

Sportovní sezóna vrcholí, ale připravuje se už ...
Sportovní sezóna vrcholí, ale připravuje se už ...

02.08.2017 | Sezóna 2017 se přehoupla do druhé poloviny, ale už teď se hledají cesty k zlepšování českých hráčů a hráček. Přispět by měl i příchod nového zahraničního odborníka. Konzultantem sportovního ředitele ČGF Luboše Klikara pro Tréninkový systém se od 1. srpna stal uznávaný švédský kouč Staffan Johansson.

ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...
ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...

01.03.2022 | Mistrovství Evropy seniorských mužských družstev v roce 2023 se uskuteční na hřišti RGC Mariánské Lázně. Oznámili to zástupci Evropské golfové asociace (EGA). V západočeském lázeňském městě se bude hrát ve dnech 5.-9. září příštího roku.

Nové vedení české PGA zvoleno nebylo
Nové vedení české PGA zvoleno nebylo

22.01.2022 | Nové vedení PGA of Czech Republic dnes nebylo zvoleno. Volební valná hromada nebyla na zámku Štiřín usnášeníschopná kvůli nedostatečnému počtu přítomných členů, což způsobily onemocnění a karanténa. Organizaci dále povede dosavadní představenstvo, k volbě dojde nejdříve během léta.

Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...
Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...

21.12.2021 | Nejlepší české golfisty známe a závěrečným kolem Q-School LET byla v pondělí definitivně uzavřena sezóna českých výkonnostních golfistů. Byla zase úspěšnější, ale sportovní ředitel ČGF Petr Šavrda se ohlíží nejen za končícím rokem, ale vyhlíží také nejbližší budoucnost.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde