Česká golfová federace

Aktuality

Šideri Váňová se na příští sezónu připravuje v Dubaji

Šideri Váňová se na příští sezónu připravuje v Dubaji

Klára Kuchařová, Úterý 24. listopadu 2020

Česká profesionálka Šideri Váňová se na zimní měsíce přesunula do Dubaje, kde se připravuje na příští sezónu. Tu plánuje zahájit na turnaji série Sunshine Tour v Jihoafrické republice a dále odehrát co nejvíce turnajů pro šanci vylepšit svou kategorii na okruhu LET.

Letošní sezóna byla pro všechny golfisty bezesporu náročná. Máte však nějaký turnaj či moment v tomto roce, na který ráda vzpomínáte?
Tato sezóna byla pro všechny velmi náročná hlavně po psychické stránce. Ta nejistota, zda budou turnaje, jak to bude se sponzory a podobně, je opravdu ubíjející. Ale samozřejmě jsou v tomto roce i momenty, na které ráda vzpomínám, jako například první turnaj po dlouhé pauze u nás v ČR na Berouně. Ten moment, kdy jsem šla na v prvním kole na týčko první jamky - cítila jsem se tak šťastná a neuvěřitelně vděčná. Pamatuji si, jak jsem měla na prvním odpalu zrychlený tep. Tato sezóna byla pro všechny jiná, ale já se jí snažila brát pozitivně. Řekla jsem si, že teď je moment, kdy mám spoustu času na vylepšení mé hry a zdravotního stavu, regeneraci a pořádnou přípravu na nadcházející sezónu. Vždy je všechno jen o úhlu pohledu, jak se k dané situaci postavíte a buď můžete být negativní, nebo se rozhodnete z negativní situace vytěžit maximum.

Mnoho hráček již zahajuje zimní přípravu, jak bude vypadat ta vaše?
Plány na tuto zimu byly malinko jiné. Měla jsem podstoupit dvě operace, poté rehabilitovat a v lednu se vrátit do procesu. Ale jelikož situace kolem covidu to neumožňuje, bude moje zimní příprava asi hodně podobná, jako ty předchozí. Budu trávit přípravu v zahraničí. Právě se nacházím v Dubaji a trénuji v Claude Harmon lll Performance Academy. Mám velké štěstí, jaké podmínky jsem tu dostala a díky tomu si mohu dovolit trávit několik měsíců právě zde. Předpokládám, že na konci února budu hrát první turnaj v Jihoafrické republice, takže teď budu pracovat na nějakých úpravách ve švihu a od ledna se spíš zaměřím na performance trénink.

Nedílnou součástí zimní sezóny je také fyzická příprava, jak probíhá u vás?
Pro mě vždy byla fyzická příprava nedílnou součástí nejen tréninku. Na své dobré kondici pracuji v průběhu celého roku. Mám specificky zaměřené tréninky na rozvoj dynamické síly či vytrvalosti a samozřejmě ke golfu dělám doplňkové sporty.

Jak přistupujete k nynějšímu cestování s ohledem na pandemii? Jak často musíte například podstoupit testy?
Víte, já už jsem přestala počítat, kolik testů jsem podstoupila , bylo jich a bude opravdu hodně. Bohužel situace je taková a já to nějak neřeším, prostě jdu na test. Beru to jako součást aktuální situace a ochrany ostatních. Například před sedmi týdny jsem byla pozitivně testována na Covid a neodletěla na plánované turnaje. Je dobře, že máme povinnost se testovat, jde o zdraví lidí kolem nás a o to, abychom neohrozili hráče na tour.

Nová sezóna začne za pár měsíců a můžeme doufat, že ji covidová opatření již neovlivní v takové míře. Víte, jakých turnajů se v příští sezóně zúčastníte či na jaké tour budete působit nejvíce?
Myslím, že situace s turnaji na příští sezónu bude stejně komplikovaná, jako tento rok a to hlavně u ženského golfu. LET plánuje 16 turnajů, ale otázkou je, kolik jich doopravdy bude. Proto budu hrát co půjde. LET, LET Access a na začátek sezóny poletím na Sunshine Tour do JAR, jelikož nám zrušili turnaje v Austrálii, které vždy byly na začátku roku. Chci hlavně zůstat v turnajovém rytmu, aby nedošlo k markantní pauze, jako tento rok. Nejsem typ hráče, kterému sedí dlouhé proluky mezi turnaji.

V návaznosti na předchozí otázku, jaké máte hlavní cíle na další sezónu?
Mým cílem je správně nastavit vrcholy sezóny. Hlavním cílem pro první polovinu roku je hrát co nejvíce a nejlépe to půjde, abych si zlepšila kategorii na LET a měla lepší postavení v žebříčku. Současná kategorie, kterou mám, není úplně ideální - uvědomuji si to a chci to zlepšit. Hodně jsme s koučem diskutovali o minulém roce: k čemu nesmí dojít a k čemu naopak dojít musí. Máme jasnou vizi a té se budeme striktně držet.

Datum: Úterý 24. listopadu 2020
Všechny články autora

Související články

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Kristýna Napoleaová vede v polovině turnaj Ladies ...
Kristýna Napoleaová vede v polovině turnaj Ladies ...

18.03.2022 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová se probojovala do spoluvedení turnaje Ladies European Tour v Saudské Arábii. Dnes zapisovala ze všech 108 hráček nejlepší výsledek (66) a skóre -6 jí vyneslo finálový flight pro sobotní třetí kolo.

Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.
Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.

17.03.2022 | Výborný vstup má za sebou Kristýna Napoleaová na turnaji Ladies European Tour v Saudské Arábii. S výsledkem Even par dělí jedenácté místo a má výborně nakročeno k postupu do finále. Třetí kolo na premiérové akci Pro Golf Tour v Egyptě zvládnul výborně Jan Cafourek (69), což mu vyneslo 20.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde