Česká golfová federace

Aktuality

Shrnutí sezóny NGTM: 18 vítězů a devět kol pod par

Shrnutí sezóny NGTM: 18 vítězů a devět kol pod par

Klára Kuchařová, Středa 11. listopadu 2020

Seriál pro nejmladší české naděje přinesl i v letošní sezóně řadu skvělých výsledků. Ohlédli jsme se za letošním ročníkem Národní Golfové Tour Mládeže nejen z pohledu statistik. Osmnáct různých hráčů si došlo pro vítěznou trofej, padlo téměř 900 birdie a devět kol bylo zahráno pod par.

Také série Národní Golfová Tour Mládeže pod záštitou předsedy ČOV pro mladé golfisty do 16 let byla letos ovlivněna koronavirovými opatřeními. Místo původních pěti turnajů se uskutečnily čtyři - začínalo se v Poděbradech (21. června), kde se kvůli špatnému počasí zvládlo odehrát pouze devět jamek. Následně se hrálo na Mnichu (3.-4. července), poté na Ypsilonu (5.-6. září) a závěrečné Masters se uskutečnilo na brněnské Kaskádě (19.-20. září).

"Sezóna byla samozřejmě dost ovlivněna jarní vlnou pandemie, především tedy zrušení dubnového turnaje v Beřovicích a následně i květnové zastávky v krásném resortu s tradicí, v Šilheřovicích. První turnaj série jsme po uvolnění opatření mohli uspořádat v náhradním termínu během června. Již nyní ovšem mohu předeslat, že mládežníci v rámci NGTM zámecké hřiště v Šilheřovicích navštíví v příští sezóně," slibuje ředitel NGTM Jan Šonka.

"Velice rád bych poděkoval hráčům za příjemnou atmosféru, rodičům za skvělý servis jejich ratolestem a projevenou důvěru v soutěžní výbor v nelehkém rozhodování některých krizových situacích. V neposlední řadě děkuji všem rozhodčím, kteří pomáhali tento rok zajistit hladký chod každého soutěžního dne," uzavřel svě shrnutí sezóny ředitel tour.

Nejlepší výsledek v letošním ročníku zapisoval v prvním kole na Kaskádě mladší žák Louis Klein (68 ran), skvělé kolo za 69 ran hrál starší žák Tobiáš Stoulil ve druhém kole na Ypsilonu. Nejnižší dívčí výsledek (71 ran) měla na svědomí starší žákyně Miriam Barcalová v prvním kole na Ypsilonu.

V šesti kategoriích se letošních turnajů série NGTM zúčastnilo celkem 191 hráčů a hráček. Nejvyšší účast zaznamenala silná kategorie starších žáků, kde v tomto roce soutěžilo celkem 44 golfistů ve věku 13-14 let.

Konečné pořadí NGTM 2020

NEJLEPŠÍ KOLA:

Mladší žáci
1. 68: Louis Klein - Kaskáda (1. kolo)
2. 70: Václav Švub - Ypsilon (1. kolo) a Kaskáda (2. kolo)

Mladší žákyně
1. 79: Veronika Černá - Mnich (2. kolo) a Kaskáda (1. kolo)
2. 81: Kristýna Vohralíková - Mnich (2. kolo)

Starší žáci
1. 69: Tobiáš Stoulil - Ypsilon (2. kolo)
2. 70: Matouš Zach - Kaskáda (2. kolo)

Starší žákyně
1. 71: Miriam Barcalová - Ypsilon (1. kolo)
2. 73: Kristína Lebová - Ypsilon (2. kolo)

Kadeti
1. 70: Jakub Dalibor Sutor - Mnich (1. kolo)
2. 71: Jakub Hejlek - Ypsilon (2. kolo) a Ondřej Šustek - Kaskáda (2. kolo)

Kadetky
1. 73: Kateřina Mazochová - Ypsilon (1. kolo)
2. 74: Klára Sionková - Mnich a Ypsilon (2. kola), Tereza Schwarzová - Ypsilon (2. kolo)

NEJTĚŽŠÍ JAMKA:

Jamka č. 9 v Poděbradech (par 4) – průměr 5,55 ran

NEJLEHČÍ JAMKA:

Jamka č. 4 na Mnichu (par 5) – průměr 5,2 ran

POČET BIRDIE: 885

Poděbrady (9 jamek): 72
Mnich: 274
Ypsilon: 318
Kaskáda: 221

POČET EAGLŮ: 18

Poděbrady: 1
Mnich: 8
Ypsilon: 3
Kaskáda: 6

POČET VÍTĚZSTVÍ

3: Václav Švub (mladší žáci)
2: Sofie Borůvková a Veronika Černá (mladší žákyně), Matouš Zach (starší žáci), Jakub Dalibor Sutor (kadeti)

ODKAZY NA VÝSLEDKY

Poděbrady

Mnich

Ypsilon

Kaskáda

Datum: Středa 11. listopadu 2020
Všechny články autora

Související články

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...

21.11.2023 | Většina mládežnických hráčů má vedle vítězství v turnaji také za cíl vstoupit do světového amatérského žebříčku WAGR. Filip Lukáš si tento úkol splnil na NMČR žáků a kadetů. Jak prožíval chvíle na hřišti? Pojďte se společně s ním vrátit do červencového turnaje na hřišti Kunětická Hora.

Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D
Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D

17.11.2023 | Regionální Moravská Tour Mládeže (RMTM) vstupovala do nového ročníku 2023 po ukončení spolupráce s dlouholetým promotérem turnajů. Počáteční obavy se nenaplnily, letošní RMTM přinesla sérii 24 atraktivních turnajů na nejlepších moravských hřištích a také nového partnera pro novou vloženou minisérii...

Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C
Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C

10.11.2023 | Dětská Tour Severovýchod (DTSV) vstoupila letošním ročníkem do třetí dekády své existence posílena změnami. Hlavní dětská a mládežnická soutěž pro nově definovaný REGION C nabídla větší počet hřišť, atraktivnější turnajový kalendář a zaznamenala nárůst hráčského startovního pole.

Regionální soutěže – Regionální Tour Mládeže Regionu ...
Regionální soutěže – Regionální Tour Mládeže Regionu ...

03.11.2023 | V roce 2023 proběhl již 14. ročník Regionální Tour Mládeže Regionu B. Reorganizace regionů se nejvíce dotkla právě této mládežnické série. Přišla o více než 10 hřišť, i tak mladým hráčům nabídla možnost odehrát srovnatelný počet turnajů a kol jako minulé roky.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde