Česká golfová federace

Aktuality

Kateřina Vlašínová má po sezóně a řeší plány na zimní přípravu

Kateřina Vlašínová má po sezóně a řeší plány na zimní přípravu

Klára Kuchařová, Pátek 30. října 2020

Česká golfistka Kateřina Vlašínová má za sebou druhou profesionální sezónu, kterou ovlivnila jak pandemie, tak i změny v technice její hry. Přesto zůstala nejlepší českou profesionálkou hrající v Evropě, v konečném žebříčku série LET Access Series obsadila 28. příčku.

Po druhé profesionální sezóně jste aktuálně nejlepší českou profesionálkou hrající pouze v Evropě. Jaký pro vás byl poslední rok?

Moje loňská, první sezóna byla skvělá. Pětkrát jsem se umístila v TOP 10 a uhrála si plnou kategorii na další sezónu. Cítila jsem, že jsem několikrát velmi blízko skvělému výsledku. Měla jsem proto velké plány a očekávání od dalšího roku, věřila si. Odložené Q-School na leden se však nepotkalo s mojí formou a z výsledku jsem byla hodně zklamaná. No a pak přišel Covid, karanténa a pochybnosti, jestli se bude vůbec hrát, negativní zprávy se na nás valily ze všech stran. Do to jsem řešila nové hole, od kterých jsem čekala, že mě svojí délkou posunou o level výš, změnila jsem i puttování. V tréninku jsem měla ze změn dobrý pocit, ale při turnajích to nebylo ono a trochu jsem se trápila. Letošní rok tak byl pro mě výsledkově podprůměrný, ale jsem vděčná za to, že vůbec nějaká sezóna byla. Všem lidem z LET, LET Access, ČGF, promotérům a sponzorům za to patří obrovský dík. Beru to tak, že někdy člověk potřebuje udělat krok zpátky, aby se odrazil o dva dopředu. Přes zimu budu makat, zařídím si lepší podmínky pro trénink a vyčistím si hlavu od negativních myšlenek. Věřím, že o to lepší bude příští rok.

Letos jste kvůli koronavirové situaci odehrála výrazně menší počet turnajů. Ovlivnilo to nějak váš výkon nebo přístup v soutěžích?

Měli jsme štěstí, že na jaře situace v Česku nebyla až tak špatná. Po karanténě jsme mohli relativně brzy trénovat a také se rozehrát na turnajích české PGA. Letos jsem na ní odehrála čtyři turnaje a musím říct, že zahrát si s českými kluky doma bylo příjemné zpestření. Můj přístup se sice příliš nezměnil, ale můj výkon tento pozdní start ovlivnil hodně. Proběhly u mě ale zásadní změny a z toho Covid vinit nemůžu. Největší roli hrála psychická nepohoda a nedůvěra sama v sebe.

Po posledním podniku LETAS jste udržela TOP 30. Jaké bylo loučení se sezónou?

Po dvou turnajích LETAS v Lermě a Lauro u Malagy jsem startovala ještě na posledním turnaji španělské Santander Golf Tour v Madridu, který byl otevřen i zahraničním hráčkám. Po prvním kole v paru jsem byla dělená sedmá, hrála jsem fajn golf, ale v druhé půlce druhého kola na mě padla velká únava a skóre jsem si bohužel neudržela a skončila na 17. místě (+4). I tak jsem ale cítila, že se moje hra po utrápené sezóně začíná výrazně lepšit. Škoda jen, že už to byl poslední turnaj.

Máte již jasno o plánu na zimní sezónu? Zvažujete přípravu v zahraničí?

Plán se bude odvíjet hlavně od aktuální covidové situace a financí. Hrály jsme letos sice méně turnajů než za normálních podmínek, ale kvůli testům na Covid a nutnosti pobývání v oficiálních hotelech se sezóna výrazně prodražila. Dám si teď chvíli pauzu, budu se soustředit na studium a začnu s fyzickou přípravou. Když to okolnosti dovolí, ráda bych letěla trénovat do Španělska nebo Dubaje. Další možností je také příprava v rámci Sunshine Tour v Jihoafrické republice začátkem příštího roku. Zatím ale nemáme žádné konkrétní informace, budu vše řešit podle aktuální situace.

FOTO Tristan Jones/LET

Datum: Pátek 30. října 2020
Všechny články autora

Související články

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Na vítězství to nebylo, ale čtvrté místo je Napoleao ...
Na vítězství to nebylo, ale čtvrté místo je Napoleao ...

04.09.2021 | Čtvrté místo veze z turnaje LET Access Series česká golfistka Kristýna Napoleaová a je to její nejlepší výsledek v nedlouhé profesionální kariéře. V soutěži hrané ve Švýcarsku prošly cutem čtyři z pěti českých hráček.

Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...
Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...

13.08.2021 | Čtyři z šesti českých hráček prošly do finálového kola turnaje Anna Nordqvist Västerås Open ze série LET Access Series. Nejlépe se daří amatérce Sáře Kouskové, které po druhém kole patří desátá příčka. Cutem prošly také Patricie Macková, Kristýna Napoleaová a Kateřina Vlašínová.

Kristýna Napoleaová obsadila ve Švédsku 13. místo
Kristýna Napoleaová obsadila ve Švédsku 13. místo

07.08.2021 | Další vydařený týden má na okruhu LET Access Series za sebou profesionálka Kristýna Napoleaová. Ve finálovém kole zahrála 72 ran (-1) a s celkovým skóre v paru si z turnaje GolfUppsala Open odváží konečné 13. místo. Na dělené 69. příčce skončila Kateřina Vlašínová s výsledkem +20.

Kristýna Napoleaová na dosah TOP 10 ve Švédsku
Kristýna Napoleaová na dosah TOP 10 ve Švédsku

06.08.2021 | Kristýna Napoleaová je po druhém kole turnaje GolfUppsala Open ze série LET Access Series nedaleko TOP 10. Dnes hrála 75 ran a s celkovým skóre +1 dělí patnáctou příčku. Cutem prošla také Kateřina Vlašínová se skóre +12, dělí 63. místo.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Češkám se na evropských sériích nedaří
Češkám se na evropských sériích nedaří

15.07.2021 | Dva turnaje ze sérií LET a LETAS se hrají tento týden ve Finsku a Itálii. Na Ladies European Tour vstoupila do prvního kola nejlépe Kateřina Vlašínová a dělí 38. místo, další hráčky jsou mimo hranice předpokládaného cutu. Na LET Access Series startuje v mixovaném turnaji pouze Patricie Macková.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde