Česká golfová federace

Aktuality

Čechy na profesionálních sériích čeká ještě několik turnajů

Čechy na profesionálních sériích čeká ještě několik turnajů

Petr Halaburda, Čtvrtek 29. října 2020

Na dva české profesionály a jednu profesionálku čeká v závěru komplikované sezóny ještě několik turnajů. V příštím týdnu začne série tří španělských akcí Challenge Tour za účasti Ondřeje Liesera a Stanislava Matuše, čtyři turnaje jsou před hráčkami LPGA - Klára Spilková na nich nemá start jistý.

Challenge Tour

Druhá nejvyšší evropská mužská série se po několikatýdenní pauze chystá na sérii tří turnajů ve Španělsku, které uzavřou letošní sezónu. Dosud bylo odehráno osm soutěží, zbývají dva turnaje a následné Grand Final, po kterém si zajistí 20 nejlepších hráčů kartu pro příští sezónu European Tour. Blízko k historickému úspěchu má nyní na 21. místě žebříčku Road to Mallorca Ondřej Lieser, na 111. příčce je aktuálně Stanislav Matuš.

Zbývá sehrát: Andalusia Challenge de Espaňa (5.-8. listopadu), Andalusia Challenge de Cadiz (11.-14. listopadu), Challenge Tour Grand Final (19.-22. listopadu, pro 45 nejlepších)

LPGA
Nejvěhlasnější dámské světové sérii LPGA zbývá odehrát ještě čtyři turnaje, ale hráčky se nemusejí obávat o příští sezónu, neboť jejich karty zůstávají v platnost i na rok 2021. V žebříčku Race to CME Globe je na 93. místě Klára Spilková, která v závěrečných soutěžích ještě nemá start zajištěn.

Zbývá sehrát: Pelican Women’s Championship Pelican  (19.-22. listopadu), Volunteers of America Classic Old American (3.-6. prosince), U.S. Women’s Open Champions (10.-13. prosince) a CME Group Tour Championship (17.-20. prosince).

Ladies European Tour

Nejvyšší evropský dámský okruh má před sebou ještě tři akce z dvanácti celkem (mimo jiné Tipsport Czech Ladies Open v Berouně). V celoročním žebříčku Race to Costa Del Sol je z českých golfistek hodnocena na 59. příčce Klára Spilková, na 128. místě Šideri Váňová.

Zbývá sehrát: Omega Dubai Moonlight Classic (4.-6. listopadu), Aramco Saudi Ladies International Presented by Public Investment Fund (12.-15. listopadu), The Saudi Ladies Team International (17.-19. listopadu), Andalucia Costa Del Sol Open De Espaňa (26.-29. listopadu).

Symetra Tour

Druhá americká série pro ženy finišuje, zbývá sehrát pouze závěrečný finálový turnaj, na který se již neprobojovala Karolína Vlčková, která v hodnocení Volvik Race For The Card obsadila 97. příčku.

Zbývá sehrát: Symetra Tour Championship (3.-6. prosince).

LET Access Series

V rámci evropské série LET Access Series bylo letos odehráno pouze pět soutěží včetně zbraslavského turnaje Amundi Czech Ladies Challenge. V konečném hodnocení sezóny LETAS Order of Merit figurují čtyři české profesionálky: 28. Kateřina Vlašínová, 50. Kristýna Napoleaová, 60. Šideri Váňová, 67. Lucie Hinnerová.

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 29. října 2020
Všechny články autora

Související články

Kdy vstoupí do sezóny čeští golfisté?
Kdy vstoupí do sezóny čeští golfisté?

05.01.2021 | Ani na počátku nového roku ještě nemají přední čeští golfisté jasno o svém programu nové sezóny. Nejlépe je na tom Klára Spilková, která vstoupí do LPGA Tour v únoru, zatímco Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem svoji termínovou listinu zatím řeší. ...

Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...
Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...

23.11.2020 | Velký ohlas vyvolal úspěch Ondřeje Liesera v celé golfové komunitě, ale velkou pozornost mu věnuje především skupina výkonnostních hráčů, kteří stejně jako jejich kolega usilují o cestu mezi golfovou elitu. Řada z nich připomněla, že to je pro ně také další motivace, aby se jim podařil stejný krok.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Golfoví olympionici vstupují do sezóny
Golfoví olympionici vstupují do sezóny

02.03.2022 | Oba čeští golfoví účastníci loňské olympiády ohlásili na druhou polovinu tohoto týdne vstup do letošního soutěžního kolotoče na svých sériích. Ondřej Lieser se představí v Keni rámci DP World Tour, Klára Spilková na nižší americké sérii Epson Tour.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Tři české amatérky v TOP 100 světového žebříčku
Tři české amatérky v TOP 100 světového žebříčku

07.09.2021 | Tři české amatérky v nejlepší stovce na WAGRu, čtyři profesionálky v TOP 1000. Takové je postavení nejlepších českých golfistů a golfistek ve světových žebříčcích profesionálů i amatérů. Nejvýše je Sára Kousková, 39. nejlepší amatérka světa.

Účast Ondřeje Liesera v Tokiu byla potvrzena
Účast Ondřeje Liesera v Tokiu byla potvrzena

22.06.2021 | Olympijská účast Ondřeje Liesera byla definitivně potvrzena. Start českého profesionála na LOH zpečetila dnes zveřejněná konečná podoba redukovaného žebříčku pro šedesát účastníků, Lieser figuruje na 50. příčce.

Světové žebříčky: Kousková v TOP 50, Lieser se ...
Světové žebříčky: Kousková v TOP 50, Lieser se ...

18.06.2021 | Vítězství na AMUNDI Czech Ladies Challenge posunulo Sáru Kouskovou do TOP 50 na světovém amatérském žebříčku a je dvacátou nejlepší hráčkou evropského pořadí. Těsně před uzávěrkou olympijských žebříčků drží Ondřej Lieser i Klára Spilková pohodlně účast pro turnaj v Tokiu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde