Česká golfová federace

Aktuality

Cafourek na Pro Golf Tour třetí, Kořínek desátý

Cafourek na Pro Golf Tour třetí, Kořínek desátý

Petr Halaburda, Středa 30. září 2020

Dvě umístění v TOP 10 vezou čeští profesionálové z německého Adendorfu, kde se uskutečnil závěrečný turnaj letošní série Pro Golf Tour. Jan Cafourek obsadil dělené třetí místo, Aleš Kořínek skončil desátý.

Castanea Resort Championship byl finálovým turnajem celé série a Češi na něm hráli důstojnou roli. Jan Cafourek plánoval ze třetího místa v posledním kole zaútočit na konečné vítězství, ale ani další výrazný výsledek pod par hřiště mu již na skok do vyšších pozic nestačil. Jeho skvělé třídenní skóre -12 (68+67+69) mu však pomohlo udržet dosavadní postavení, přineslo zisk 2227 eur a skok v žebříčku sezóny na patnácté místo.

"S turnajem jsem spokojen a ze třetího místa mám radost. Vítězství bylo daleko, protože vítěz hrál dnes velice dobře. Jsem spokojen s tím, že i když nehraju jak bych si představoval, tak jsem v posledních třech turnajích byl schopen bojovat o vítězství," prohlásil český profesionál.

Ještě výše v Order of Merit je po skončení sezóny Aleš Kořínek, kterému patří po třídenních bojích v Německu (71+68+68) desátá příčka v turnaji i v žebříčku.

Mezi nejlepších třicet se vešel i Michal Pospíšil, který obsadil v Adendorfu 29. místo (73+68+73), na děleném 43. místě skončil Jakub Bareš (75+71+71) a o dvanáct pozic níže Štěpán Daněk (71+74+77).

Vítězem turnaje je Němec Philipp Mejow (-16), o tři rány zpět skončil z akcí na českém území dobře známý Francouz Julien Brun. 

Konečné výsledky
Order of Merit

FOTO facebook.com/PGA.progolftour

Datum: Středa 30. září 2020
Všechny články autora

Související články

Cafourek v Rakousku skončil těsně druhý
Cafourek v Rakousku skončil těsně druhý

28.04.2023 | Celkem osm českých reprezentantů poměřilo síly s konkurencí na dalším turnaji série Pro Golf Tour. Skvělým výsledkem se blýsknul Jan Cafourek, který nestačil pouze na Slovince Žan Luka Štirna a bral na podniku v Rakousku druhé místo. Čeští hráči se zúčastnili také turnaje Mena Tour v Thajsku.

8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour
8 Čechů míří do Rakouska na Pro Golf Tour

25.04.2023 | Naši golfisté mají před sebou další turnaj série Pro Golf Tour. V rakouském resortu Haugschlag se z Čechů představí osm profesionálů. Mezi nimi nebude chybět ani aktuální tuzemská jednička Jan Cafourek. ...

Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček
Na turnajích v Egyptě si nejlépe vedl Pavouček

22.03.2023 | V průběhu března se v Egyptě uskutečnily dva turnaje Pro Golf Tour. Z tuzemských hráčů dopadly oba podniky nejlépe pro Dominika Pavoučka, který navíc prokázal i kolegiálního ducha. Během prvního podniku půjčil své hole Šimonu Zachovi, kterému letecká společnost ztratila zavazadla.

Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci
Na startu Pro Golf Tour s pěti českými zástupci

12.03.2023 | Pro Golf Tour začíná svoji sezónu turnaji v Egyptě. V prvních dvou březnových odstartuje hned pětice českých profesionálů. Jan Cafourek se vrací na hřiště Golf Club Ain Sokhna, kde minulý rok kraloval.

Jan Cafourek je nejlepším Čechem ve světovém žebříčk ...
Jan Cafourek je nejlepším Čechem ve světovém žebříčk ...

14.11.2022 | V letošní sezóně zažil snad úplně všechno, od vítězství v Egyptě až po sérii nezdarů. V Order of Merit Pro Golf Tour skončil na dvanáctém místě, čímž vylepšil své nejlepší umístění. Aktuálně je Jan Cafourek ve světovém žebříčku nejlepším Čechem. ...

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...
Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...

27.03.2022 | Ondřej Lieser na turnaji DP World Tour v Kataru obsadil konenčné 69. místo, za které vyinkasoval 3265 eur. Více si polepšil na Pro Golf Tour další český profesionál Jan Cafourek, který skončil v třetím egyptském turnaji jedenáctý.

Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...
Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...

25.03.2022 | Nadějný den prožili čeští golfisté na profesionálních sériích. Cutem prošli Ondřej Lieser, Kristýna Napoleaová i Tereza Melecká, slibně začal třetí turnaj Pro Golf Tour pro Jana Cafourka.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde