Česká golfová federace

Aktuality

Skvělý vstup Kristýny Frýdlové do ME žen: v přerušeném prvním kole je druhá

Skvělý vstup Kristýny Frýdlové do ME žen: v přerušeném prvním kole je druhá

Klára Kuchařová, Středa 30. září 2020

První kolo mistrovství Evropy žen vyšlo Češkám skvěle, přestože bylo přerušeno kvůli tmě. V čele českých reprezentantek je po úvodu Kristýna Frýdlová, které se skóre -6 patří průběžné druhé místo. Nedaleko TOP 10 je také Sára Kousková (-3).

Start prvního kola letošního ročníku European Ladies' Amateur Championship byl nejdříve posunut o tři a půl hodiny kvůli mlze. Program úvodního dne se už nestačil dokončit, v 18:50 bylo přerušeno kvůli tmě. 

Přes tyto nepříjemnosti vyšel úvod šampionátu výborně českým amatérkám. Na hřišti Cubo Golf s parem 71 a délkou 5432 m jsou čtyři z šesti Češek nad hranicí předpokládaného cutu, kterým po třetím kole projde 60 nejlepších hráček.

Nejlépe se v dnešním prvním kole dařilo Kristýně Frýdlové, která s čistou skórekartou a výsledkem 65 (-6) vstoupí do druhého dne z průběžné druhé příčky. "Dnes jsem byla asi pochopitelně se vším spokojená, měla jsem pomalejší začátek, kde jsem se spíše zachraňovala, ale to mi dodalo sebevědomí a poté přišlo hodně proměněných puttů a šancí do birdie," popisuje své skvělé kolo Kristýna.

Nedaleko TOP 10 na děleném dvanáctém místě je před dohráním prvního kole česká jednička Sára Kousková, která dnes čtyřmi birdie a jedním bogey zahrála 68 úderů (-3). Právě Sára drží české maximum z evropského šampionátu v roce 2018, kdy skončila osmá. "Hrálo se mi fajn, byla jsem ráda, že jsme začaly hrát, když uz bylo tepleji," nestěžuje si na posunutý start nejlepší česká amatérka ve světovém žebříčku.

V paru (71) obešla hřiště nedaleko Lublaně Jana Melichová, která na prvních jedenácti jamkách sice zapsala tři bogey, ale ty na posledních šesti jamkách zvládla stáhnout. V nejlepší šedesátce je také Hana Ryšková, která zapisovala o dvě rány více (73). Jednu ránu pak ztrácí Patricie Macková, ta dnes hrála tři rány nad par (74).

Nejmladší Češka v šampionátu Agáta Vahalová startovala jako poslední z české výpravy a patří tak mezi 29 hráček, které nestihly dohrát dnešní kolo. Po dvanácti jamkách je na průběžném skóre +4.

Na vrcholu leaderboardu je Rakušanka Emma Spitz se skóre 64 (-7), přední pozice může ovlivnit ještě několik hráček, které jsou v polovině prvního kola tři až čtyři rány pod par.

První kolo se bude dohrávat ve čtvrtek od 8:15, začátek druhého kola bude následovat v 8:30.

Leaderboard

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 30. září 2020
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn
Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn

06.04.2022 | Nadále se českým hráčům daří z pohledu světových hodnocení mezi amatéry i profesionály. V první kategorii jsou těmi nejlepšími Jiří Zuska a Sára Kousková, profesionálům vládnou Ondřej Lieser a Klára Spilková, kterou však o výrazný náskok připravila Kristýna Napoleaová.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde