Česká golfová federace

Aktuality

Dvakrát odložený evropský šampionát mužů začne u Curychu

Dvakrát odložený evropský šampionát mužů začne u Curychu

Petr Halaburda, Pondělí 21. září 2020

Trojí české zastoupení bude na evropském šampionátu mužů, který začne v úterý u Curychu. Mezi 90 hráči na startu budou i David Benák, Petr Hrubý a Filip Ráža. Šampionát byl letos již dvakrát odložen kvůli koronavirovým opatřením.

Původně se European Amateur Championship měl konat v červnu, kvůli epidemii byl přeložen na podzimní termín (2. – 5. září).  Nedlouho před startem však začala ve francouzském regionu, kde se Golf du Medoc nachází, platit nová bezpečnostní opatření a turnaj byl zrušen.

Začala se tak hledat destinace, kde by se mohl šampionát ještě letos uskutečnit. Ve hře byl také zbraslavský Prague City Golf, ale nakonec volba padla na Švýcarsko – konkrétně na Golf & Country Club Curych.

Čtyřkolový turnaj s cutem po třetím hracím dnu začne v úterý 22. září a možnost startovat mělo několik českých hráčů, kteří do poslední chvíle řešili, zda mohou do Švýcarska kvůli různým opatřením vůbec odcestovat. Nakonec se pro start rozhodli David Benák, Petr Hrubý a Filip Ráža, kteří dnes absolvovali v místě tréninkové kolo.

Budou se snažit přiblížit nejlepšímu českému výsledku, který před čtyřmi lety stanovil ziskem bronzové medaile Šimon Zach. Stříbro tehdy bral norský golfista Viktor Hovland, který v neděli skončil třináctý na US Open.

První vstoupí do hry Petr Hrubý (9:58), následují Filip Ráža (11:47) a David Benák (12:20).

Hřiště na stejném místě vzniklo už v roce 1936, v roce 1980 k došlo k výraznému redesignu a k témuž se rozhodli majitelé naposledy před pěti lety. Hřiště se nachází v nadmořské výšce 685 metrů. Z černých odpališť má par 71.

Startovní listina a LEADERBOARD

 

Datum: Pondělí 21. září 2020
Všechny články autora

Související články

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Mužské ME, 1. kolo: vydařený vstup Zusky, Rážu ...
Mužské ME, 1. kolo: vydařený vstup Zusky, Rážu ...

23.06.2021 | Rozdílné pocity mají po dohrání úvodního kola čeští golfisté na individuálním mistrovství Evropy ve Francii. Nejlépe za úspěšným výsledkem vykročil Jiří Zuska (-3), který se drží na děleném 20. místě.

Evropský šampionát jednotlivců startuje ve Francii ...
Evropský šampionát jednotlivců startuje ve Francii ...

23.06.2021 | Se čtyřmi českými hráči na startovní listině startuje dnes ve Francii mužské individuální mistrovství Evropy. Navázat na někdejší největší český úspěch v podobě bronzové medaile Šimona Zacha bude chtít kvarteto Jiří Zuska, Filip Ráža, Petr Hrubý a Václav Tichý.

Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...
Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...

09.03.2021 | I při svém posledním startu během zimního španělského kempu skončil Filip Mrůzek v desítce nejlepších, na turnaji série Toro Tour obsadil šesté místo. V turnaji startovali také Filip Ráža (16.), Šimon Zach, David Tomi (oba 25. místo) a Kryštof Strýček (45.

Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku
Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku

05.03.2021 | Šimon Zach vyhrál turnaj série Toro Tour ve Španělsku. Český profesionál byl v čele soutěže už po druhém kole na výsledku -8 a protože dnešní třetí kolo bylo kvůli silnému dešti anulováno, jsou výsledky po druhém kole konečné.

Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový
Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový

23.02.2021 | Podruhé bere Filip Mrůzek třetí místo z turnaje série Toro Tour, která se hraje na jihu Španělska. Ve dvoukolové profesionální soutěži ztratil čtyři rány na vítěze, v TOP 10 se umístili také Šimon Zach a amatér Filip Ráža.

Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...
Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...

13.02.2021 | Pro třetí místo si došel český profesionál Filip Mrůzek na dalším turnaji série Toro Tour ve Španělsku, kde startovalo pět českých golfistů a také amatérka Tereza Koželuhová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde