Česká golfová federace

Aktuality

LET Beroun, 2. kolo: Finále bude hrát sedm Češek, Spilková skvěle zakončila

LET Beroun, 2. kolo: Finále bude hrát sedm Češek, Spilková skvěle zakončila

Petr Halaburda, Sobota 29. srpna 2020

Sedm českých golfistek si zahraje finálové kolo Tipsport Czech Ladies Open, které se hraje v Berouně. Dnešní druhé kolo mělo potvrdit neochvějnou pozici české jedničky Kláry Spilkové, ale skvělé výkony dnes předvedly ve stínu nejsledovanějšího flightu i české amatérky.

Moving Day bývá klíčový pro vývoj turnaje a také pro jeho divácký úspěch. Podle toho lze hodnotit sobotní dění v Beroun Golf Club jako naprosto dokonalé. A nejen proto, že v neděli si zahraje závěrečné kolo rekordní počet sedmi tuzemských hráček.

Hlavní favoritka turnaje Emily Kristine Pedersen nasadila po kolech 63 a 65 k trháku a před posledním kolem má náskok šesti ran před svými pronásledovatelkami. „Hrála jsem lépe než včera. Zůstalo tam sice stále několik puttů, ale celkově jsem spokojená,“ uvedla dánská golfistka.

V nejsledovanějším flightu dne s vedoucí hráčkou turnaje šla i Klára Spilková (70+70) a také několik set diváků, které vytvářelo – zvlášť v této sezóně – neobyčejnou a hodně bouřlivou atmosféru. Dánka si s ní poradila lépe, česká profesionálka se mezitím ve výsledcích propadala. Jenže pak přišla úspěšná série pěti birdie mezi jamkami 12.-16., a její vzestup tak slibuje velké naděje pro neděli.

Spilková se rozehrála až v závěru, ale některé amatérky doslova řádily v průběhu celého kola: Tereza Koželuhová (76+70) vyrazila na hřiště v sérii tří birdie, ale cut nakonec zachránila třímetrovým birdie na 18. jamce. „Bohužel jsem po trojputtu na patnáctce věděla, že musím jedno birdie proměnit. A když jsem před sebou měla rozhodující třímetrový putt, nebylo to jednoduché. Jenže Maty (přítel a caddy Matyáš Zapletal) mě přesvědčil, že mám hrát na střed a měl pravdu. Byla to velká euforie,“ přiznala dcera promotéra turnaje Luboše Koželuha.

Sára Kousková (72+72) brzy po startu byla nejvýše z českých hráček na leaderboardu a jde zaslouženě dál, stejně jako Kristýna Frýdlová (74+67),která znovu potvrdila, že dokáže zapnout v pravou chvíli - přes zaváhání v úvodu a výborném druhém kole proto pokračuje v soutěži.

„První kolo se mi nepovedlo, ale dnes jsem dala rychle dvě birdie a pak jsem byla v pohodě, byl to dobrý den. Včera jsem měla problém s tvarováním ran do greenu, dnes byly greeny měkčí a to mi vyhovovalo. Na samostatném turnaji LET jsem cutem prošla poprvé, z toho mám radost,“ prozradila Frýdlová.

V cutu se udržely rovněž Patricie Macková (72+71), Jana Melichová (70+75) a Tereza Melecká (72+73).

Mimo cut se propadly další Češky Gabriela Roberta Vítů (72+77), Eva Koželuhová (75+75), Nela Halaburdová (73+80), Lucie Hinnerová (75+78), Šideri Váňová (79+73), Kateřina Vlašínová (76+76), Kristýna Napoleová (76+78), Kateřina Krásová (79+75), Tereza Chlostová (78+76).

Nedělní program startuje v 7:20, Klára Spilková jde do boje v 7:50.

LEADERBOARD
Startovní listina 3. kola

FOTO Tristan Jones/LET 

Datum: Sobota 29. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Tři Češky prošly cutem na Ladies European Tour ...
Tři Češky prošly cutem na Ladies European Tour ...

10.09.2023 | Ze čtveřice českých hráček na nizozemské zastávce Ladies European Tour se třem z nich podařilo projít cutem do finálové neděle. Mohutný finiš ve 3. kole vynesl Kláru Davidson Spilkovou na dělenou 15. příčku, Jana Melichová a Sára Kousková skončily ve čtvrté a páté desítce.

Nizozemská výzva na Ladies European Tour pro české ...
Nizozemská výzva na Ladies European Tour pro české ...

07.09.2023 | Jedinou nizozemskou zastávkou sezony na okruhu Ladies European Tour bude Big Green Egg Open. Odehraje se o víkendu 8.-10. září na hřišti Hilversumsche Golf Club a v nabitém startovním poli jsou opět čtyři české profesionálky Klára Davidson Spilková, Tereza Melecká, Sára Kousková a Jana Melichová.

Davidson Spilková bude obhajovat titul na KPMG ...
Davidson Spilková bude obhajovat titul na KPMG ...

30.08.2023 | Po týdenní přestávce se Ladies European Tour (LET) vrací do Irska, kde se od čtvrtka 31.8. do neděle 3.9. odehraje KPMG Women's Irish Open. Na turnaj s dotací 400.000 euro přijíždí Klára Davidson Spilková za obhajobou loňského titulu a spolu s ní budou o úspěch v Irsku bojovat i další tři Češky.

Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...
Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...

19.07.2023 | Po chladném Londýně se české hráčky přesunuly do slunného Španělska. Pětici Češek doplnila také Tereza Koželuhová. Klára Davidson Spilková bude ladit formu před major turnajem ve Francii, který je na programu již příští týden.

Ladies European Tour s pěti Češkami na Aramco ...
Ladies European Tour s pěti Češkami na Aramco ...

13.07.2023 | Ladies European Tour se po týdenní přestávce vrací týmovým turnajem Aramco Team Series Presented By PIF – London. 14. až 16. července 2023 zde bude hrát paralelně v individuální i týmové soutěži i pět Češek.

V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...
V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...

14.06.2023 | Amundi German Masters je posledním turnajem série LET před domácím Tipsport Czech Ladies Open, které se hraje příští týden v Berouně. V Německu se představí šest českých hráček. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová.

Volvo Car Scandinavian Mixed společný turnaj LET ...
Volvo Car Scandinavian Mixed společný turnaj LET ...

07.06.2023 | V inovativním smíšeném formátu si na hřišti golfového klubu Ullna nedaleko Stockholmu ve Švédsku zahraje celkem 78 mužů a 78 žen o dotaci 2 000 000 dolarů a také o jednu trofej. Mezi ženami nastoupí čtyři české hráčky: Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová a Tereza Melecká.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde