Česká golfová federace

Aktuality

Extraliga družstev jde do semifinále

Extraliga družstev jde do semifinále

Klára Kuchařová, Pátek 28. srpna 2020

Na Čeladné se dnes rozhodlo o semifinalistech Extraligy družstev. Mezi ženami potvrdily svoji roli všechny favoritky, mužští vítězové kvalifikace z Kunětické Hory v bojích o medaile skončili.

Na hřišti Old Course v Čeladné odstartovaly vyřazovací boje o titul mistrů Extraligy družstev 2020. V ženské kategorii se ve čtvrtfinálovém Play-off s přehledem potvrdily papírové favoritky: Do semifinále postupují ženy z Golf Clubu Kunětická HoraGolf Clubu AusterlitzBeskydského Golfového Klubu Golf Clubu Brno

Mezi muži se na dosah finále přiblížily týmy z Royal Golf Clubu Mariánské LázněGolf Clubu HostivařBeskydského Golfového Klubu Golf Clubu Hodkovičky. Roli favoritů překvapivě nepotvrdili reprezentanti z Kunětické Hory, kteří podlehli soupeřům z Mariánských Lázní 2:3 a o medaile si zahrají muži z Hostivaře, kteří přehráli Greensgate Golf Club 3:2.

V Play-out se hraje systémem každý s každým. Během třídenních jamkových her se tedy navzájem střetnou všechny týmy, které se v kvalifikaci umístily na devátém až dvanáctém místě.

V mužském Play-out byla obě utkání velmi rozlišná. Vítězství mají na svém kontě po úvodním souboji týmy Golf & Country Club Svobodné Hamry (výhra 4:1 nad GC Karlovy Vary). Druhý souboj mezi Prague City Golf Clubem Golf Clubem Poděbrady skončil nerozhodně 2,5:2,5.

V ženské kategorii mají první výhry na svém kontě hráčky z Greensgate Golf Clubu po výhře nad Royal Golf Clubem Mariánské Lázně 2:1. Kontumačně zvítězily hráčky z Golf Cubu Black Bridge po odstoupení Golf Clubu Uherské Hradiště.

V sobotu začnou boje o finále - nejlepší čtyři týmy Play-off v obou kategoriích budou hrát ráno foursomy a odpoledne singly. Semifinále začíná již v 7:00 ženským foursomem a poslední single se na první odpaliště postaví ve 14:37.

Průběžný pavouk - muži

Průběžný pavouk - ženy

Časový plán soutěže

Datum: Pátek 28. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...
Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...

25.07.2023 | Soutěže družstev mužů a žen mají v roce 2023 dohráno. Známe vítěze nejvyšší soutěže – Extraligy, ale i postupující a sestupující kluby ve všech dalších soutěžích. Přinášíme celkový přehled, kdo se radoval a které týmy budou naopak dobývat své ztracené pozice zpět.

1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out
1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out

21.07.2023 | Poslední kvalifikační kolo 1. ligy mužů a žen v regionu Západ na hřišti Greensgate a regionu Východ na hřišti Austerlitz určilo dvojice hrající o postupová, ale i sestupová místa. Napínavý souboj o osmou příčku zažili muži na Dýšině. Mezi sedmou a desátou příčkou dělí týmy odstup pouhých tří ran.

Extraliga jde do finále
Extraliga jde do finále

20.07.2023 | Nejvyšší klubová soutěž družstev ČR vyvrcholí o víkendu v Ostravici. Dvanáct týmů mužů a žen se zde od čtvrtka 20. 7. do neděle popere o titul mistra České republiky, resp. o setrvání v extralize.

Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO
Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO

29.05.2023 | Kvalifikační kola Extraligy ČR nabídla o víkendu v Sokolově skvělý golf a také dvě hole-in-one. Do dalších bojů jdou z prvních míst muži Albatross golf club Praha a ženy Golf Club Brno. V jednotlivcích si nejlépe vedli třinecký Stanislav Matuš a Veronika Kedroňová z GC Olomouc.

Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově
Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově

24.05.2023 | Nejvyšší klubovou soutěž družstev v ČR rozehrají týmy mužů a žen poslední květnový víkend na hřišti v Sokolově. O „zlatý hattrick“ se pokusí muži z brněnské Kaskády, na čtyři vítězství v řadě navazují ženy z GC Třinec (Beskydský GK). Do Extraligy se letos vrací ženy Hradce Králové a Čechie.

První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu
První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu

12.05.2023 | Beřovice a Lázně Bohdaneč; Kestřany, Barbora, Čeladná a Poděbrady. To jsou místa, na kterých v sobotu 13. května odstartují úvodní kvalifikační kola v 1. a 2. lize družstev mužů a žen. Celkem mezi sebou poměří síly 125 družstev z celé České republiky.

Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...
Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...

17.04.2023 | Uzávěrka přihlášek do soutěží družstev mužů, žen a mládeže ČGF se kvapem blíží. Do 30. dubna může každý klub do těchto soutěží přihlásit libovolný počet svých družstev. Od letošní sezóny mohou do vyšších ligových soutěží družstev začít postupovat i B-týmy nebo C-týmy bez jakéhokoli omezení!...

Aktuálně: ligové postupy a sestupy
Aktuálně: ligové postupy a sestupy

15.08.2022 | Přestože ligové soutěže mužů a žen ještě nejsou dohrány – zbývá odložené finále 3. ligy mužů ve skupině C v Liberci-Machníně o posledním srpnovém víkendu, množí se dotazy klubů, zda se v té které soutěži udržely.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde