Česká golfová federace

Aktuality

LET v Berouně zvedá oponu: První turnaj s diváky a 16 Češkami na startovní listině

LET v Berouně zvedá oponu: První turnaj s diváky a 16 Češkami na startovní listině

Petr Halaburda, Čtvrtek 27. srpna 2020

Na startovní listině 16 českých hráček včetně Kláry Spilkové a také řada úspěšných golfistek z celého světa. V pátek ráno odstartuje v Berouně dlouho očekávaný turnaj Tipsport Czech Ladies Open, který je nejvýznamnější tuzemskou profesionální akcí roku a současně prvním světovým turnajem s diváky.

Beroun Golf Club je připraven na velký sportovní svátek. Do boje s místním technickým hřištěm se pustí v pátek v 7:50 na 132 hráček a chybět nebudou ani velká jména ženského golfu, z nichž řada se už může pyšnit vítězstvím na Ladies European Tour.

Platí to o české hvězdě Kláře Spilkové, ale také rovněž o obhájkyni titulu Carly Booth ze Skotska, představí se (loňská vítězka Amundi Czech Ladies Challenge) finská hráčka Sanna Nuutinen a další.

Hřiště dnes doznalo poslední přípravy před startem, například mezi jamkou dvě a tři byl vytvořen vnitřní out, výrazně se zrychlily greeny na požadovaných 10,5 stop.

Hráčky také obdržely bezpečnostní pokyny, které má série LET stanoveny na základě bezpečnostních opatření v rámci šíření koronaviru: každá golfistka si bude psát svoji skórkartu, je doporučeno neobsluhovat jamkový praporek, hráčky musejí dávat pozor na distanční rozestupy od diváků.

Právě přítomnost golfových fandů činí z berounské akce výjimečnou ve světě golfu. Pořadatelé budou postupovat podle striktních tuzemských nařízení, podle kterých se nemůže dostat do areálu více než pět tisíc diváků, přesto hráčky přijaly jejich přítomnost s nadšením.

„Před diváky se hraje vždy jinak, budu ráda, když nás povzbudí,“ svěřila se už v úterý Klára Spilková, kterou při jejím startu z jamky č. 10 bude podle očekávání doprovázet početná skupina golfových nadšenců.

Spilková tak uzavře dopolední sérii českých hráček, které startují z desítky. Mezi 8:20 a 9:30 totiž ve všech osmi flightech v řadě bude vždy domácí golfistka.

Diváci zaplatí za denní vstupné včetně parkovného 100 korun, třídenní vstupenka bude stát 200 korun.

Startovní listina 1. a 2. kola
Stránky Tipsport Czech Ladies Open

FOTO Tristan Jones/LET

Datum: Čtvrtek 27. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

LET, 1. kolo: Spilková útočí, šance na cut pro ...
LET, 1. kolo: Spilková útočí, šance na cut pro ...

28.08.2020 | Rekord hřiště, jeden albatross, výborný závěr Kláry Spilkové a také útok několika amatérek na postup do finálových kol. Hodně toho bylo vidět v úvodním kole Czech Tipsport Ladies Open v Beroun Golf Clubu. Kolo nebylo dohráno kvůli bouřce, sedm flightů musí na hřiště časně ráno.

Dva týdny v Jižní Africe i s pěti Češkami na LET
Dva týdny v Jižní Africe i s pěti Češkami na LET

27.02.2023 | Okruh Ladies European Tour (LET) se po osmidenní pauze opět rozjíždí. Dva týdny v Jižní Africe započnou turnajem Joburg Ladies Open, ve kterém budou startovat také Klára Davidson Spilková, Jana Melichová, Sára Kousková, Tereza Melecká a Šideri Váňová.

Výborné zprávy ze Španělska: Tři Češky prošly ...
Výborné zprávy ze Španělska: Tři Češky prošly ...

12.12.2021 | Tři české golfistky prošly do druhé fáze kvalifikace Ladies European Tour na jihu Španělska. Po skvělém závěru mezi ně patří i Sára Kousková, na stejném celkovém výsledku +11 se raduje z postupu Kateřina Vlašínová. Dobře rozehranou soutěž dotáhla Tereza Melecká (+4).

Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...
Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...

11.12.2021 | Tři české golfistky jsou před závěrečným kolem první fáze Q-School pro Ladies European Tour v postupové naději, zbývající dvě čeká v neděli dotahování kýžené 75. pozice. V nejlepším postavení je Tereza Melecká (+2) s náskokem osmi ran na postupovou hranici.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Slibný český vstup do Q-School ve Španělsku
Slibný český vstup do Q-School ve Španělsku

09.12.2021 | Slibný vstup mají za sebou české golfistky startující na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tereza Melecká je po úvodním kole na děleném třetím místě (-2), postavení v postupovém pořadí do 75. místa drží i další tři Češky.

Kvalifikace dámských sérií finišují, v akci bude ...
Kvalifikace dámských sérií finišují, v akci bude ...

08.12.2021 | Šest českých golfistek vstoupí ve čtvrtek do kvalifikačních turnajů pro LPGA a Ladies European Tour. Zatímco Kláru Spilkovou čeká závěrečná fáze Q-Series v USA, pět krajanek vstoupí do první části evropské série.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde