Česká golfová federace

Aktuality

EYM, 1. kolo: Český tým ztratil v závěru, Vodičková dělí druhé místo

EYM, 1. kolo: Český tým ztratil v závěru, Vodičková dělí druhé místo

Petr Halaburda, Čtvrtek 27. srpna 2020

Úvodní kolo European Young Masters na domácí půdě českému družstvu nevyšlo ideálně. V průběžném pořadí týmů jsou Češi v Mladé Boleslavi na čtvrté pozici, v soutěži jednotlivců si vede nejlépe Denisa Vodičková (+1) na druhém místě. Šest ran do týmové soutěže však čeští kadeti ztratili na 18. jamce.

Prudký vichr z tréninkového kola sice v Golf Resortu Mladá Boleslav zeslábl, ale přesto hru vítr i dnes především dopoledním flightům výrazně ztěžoval. Čeští hráči si ale na podmínky nestěžovali. „Vítr za mým dnešním výsledkem nestojí, pokazil jsem především dvě jamky v závěru, ale to bylo po chybách,“ přiznal Dan Hlaváček, který se po výsledku 77 (+5) propadl do druhé desítky průběžných výsledků v soutěži chlapců a jeho dnešní výsledek se škrtal.

Jeho kolega Matěj Bača hrál soustředěně, par dokázal zahrát i na ostrovní sedmnáctce, přestože po ráně z týčka vyhrával míč na kolenou z pod stromu. Jenže v jeho případě vítr roli hrál – rána do greenu na 18. jamce přelétla po poryvu do vody a další pokus skončil na hraně, odkud už dokázal zachránit pouze tripley-bogey. A počítal se do týmové soutěže stejně jako výsledek Kláry Hurtové, kterou potkal po bojovném výkonu stejný osud.

Denisa Vodičková rozehrála evropský šampionát s rozpaky, dostala se až na +3. Jenže bojovný závěr jí přinesl dvě birdie, denní výsledek +1 a dělené druhé místo. „Dlouho se mi nedařilo skórovat, i když vítr mě ani nezlobil. Ale závěr mi vyšel, s tím jsem spokojena,“ okomentovala čtvrteční výkon čerstvá česká ženská šampiónka na rány.

Rozpaky byly znát na kapitánovi Petru Šavrdovi, který si uvědomoval, že ztráta na osmnáctce stála jeho svěřence výrazně lepší postavení v soutěži družstev. „Začátek dne byl rozpačitý, ale Matěj i Klára dokázali zabojovat a úvodní ztráty smazat. Pokud by nebylo té osmnácté jamky, byl bych spokojen, druhé místo by bylo dobrou výchozí pozicí,“ uvedl sportovní ředitel ČGF, který mohl pochválit především Vodičkovou. „Na první místo ztrácí dvě rány, to je solidní start,“ uvedl Šavrda.

V čele týmové soutěže je Itálie (-2), Češi jsou po třetině soutěže na děleném čtvrtém místě (+10).

LEADERBOARD
Stránky šampionátu
Seznam startujících

FOTOGALERIE Zdeňka Sluky

Datum: Čtvrtek 27. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Češi byli na Junior Evian Cupu pátí, tři hráči ...
Češi byli na Junior Evian Cupu pátí, tři hráči ...

23.09.2021 | Tři hráči ve svých kategoriích v elitní desítce, družstvo páté. Takové konečné výsledky veze z Amundi Junior Evian Cupu ve Francii smíšený tým českých starších žáků a žákyň. Z jednotlivců si v závěrečném kole vedl nejlépe Louis Klein (-1), což mu přineslo konečné osmé místo.

Češi jsou na Evian Cupu už pouhé dvě rány od bronzu
Češi jsou na Evian Cupu už pouhé dvě rány od bronzu

22.09.2021 | Pouhé dvě rány ztrácejí čeští golfisté věkové kategorie do 14 let, hrající The Amundi Evian Juniors Cup ve Francii, na třetí místo před finálovým kolem. Nejlépe si dnes vedl Matouš Zach, který náročné hřiště obešel v paru, což byl vůbec nejlepší výsledek dne.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Poslední reprezentační soutěž roku patří juniorskému ...
Poslední reprezentační soutěž roku patří juniorskému ...

20.09.2021 | Poslední reprezentační akcí roku bude v následujících třech dnech The Amundi Evian Juniors Cup, jak se celým názvem jmenuje soutěž čtyřčlenných národních výběrů do 14 let, která se hraje tradičně ve Francii.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde