Česká golfová federace

Aktuality

Na Čeladné se rozhodne o mistrech v Extralize družstev

Na Čeladné se rozhodne o mistrech v Extralize družstev

Klára Kuchařová, Středa 26. srpna 2020

Dvanáct mužských i ženských týmů se utká na Čeladné o titul mistra Extraligy družstev ČR. Ve čtvrtek se odehraje třetí kolo kvalifikace na rány, od pátku do neděle je na programu play-off a play-out. V čele jsou po dvou kolech kvalifikace na rány muži z Hodkoviček a ženy z Kunětické Hory.

Letos se finále Extraligy družstev mužů a žen přesouvá do Beskyd na hřiště Old Course v Prosper Golf Resortu Čeladná. Prvních osm družstev po tříkolové kvalifikaci na rány postupuje do finálové části, kde se v play-off střetnou v bojích o medaile. Družstva na devátém až dvanáctém místě se v play-out utkají o záchranu v nejvyšší soutěži.

Do posledního kvalifikačního kola na rány vstupují z nejlepší pozice loňští bronzoví z Golf Clubu Hodkovičky s náskokem osmi ran na Golf Club Brno. Mezi ženami je na tom po dvou kolech nejlépe Golf Club Kunětická Hora s náskokem devíti ran na Greensgate Golf Club.

Konečné výsledky kvalifikace může výrazně ovlivnit nepřítomnost předních hráček startujících na souběžně hraných turnajích Tipsport Czech Ladies Open v Berouně či European Young Masters v Mladé Boleslavi.

Ředitelem soutěže je Petr Vávrů, hlavním rozhodčím Jiří Milfajt.

Pořadí po 2. kole

Časový plán soutěže

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 26. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Extraliga odhalila nový vizuální styl
Extraliga odhalila nový vizuální styl

25.04.2024 | Nejvyšší klubová soutěž v České republice Extraliga vstupuje do nové golfové sezóny s novou vizuální identitou. Moderní energické logo vychází ze základních prvků komunikace České golfové federace. Golfový fanoušek získá lepší orientaci ve výsledkovém servisu, hráči extraligy svoji identifikaci.

Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...
Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...

25.07.2023 | Soutěže družstev mužů a žen mají v roce 2023 dohráno. Známe vítěze nejvyšší soutěže – Extraligy, ale i postupující a sestupující kluby ve všech dalších soutěžích. Přinášíme celkový přehled, kdo se radoval a které týmy budou naopak dobývat své ztracené pozice zpět.

1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out
1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out

21.07.2023 | Poslední kvalifikační kolo 1. ligy mužů a žen v regionu Západ na hřišti Greensgate a regionu Východ na hřišti Austerlitz určilo dvojice hrající o postupová, ale i sestupová místa. Napínavý souboj o osmou příčku zažili muži na Dýšině. Mezi sedmou a desátou příčkou dělí týmy odstup pouhých tří ran.

Extraliga jde do finále
Extraliga jde do finále

20.07.2023 | Nejvyšší klubová soutěž družstev ČR vyvrcholí o víkendu v Ostravici. Dvanáct týmů mužů a žen se zde od čtvrtka 20. 7. do neděle popere o titul mistra České republiky, resp. o setrvání v extralize.

Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO
Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO

29.05.2023 | Kvalifikační kola Extraligy ČR nabídla o víkendu v Sokolově skvělý golf a také dvě hole-in-one. Do dalších bojů jdou z prvních míst muži Albatross golf club Praha a ženy Golf Club Brno. V jednotlivcích si nejlépe vedli třinecký Stanislav Matuš a Veronika Kedroňová z GC Olomouc.

Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově
Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově

24.05.2023 | Nejvyšší klubovou soutěž družstev v ČR rozehrají týmy mužů a žen poslední květnový víkend na hřišti v Sokolově. O „zlatý hattrick“ se pokusí muži z brněnské Kaskády, na čtyři vítězství v řadě navazují ženy z GC Třinec (Beskydský GK). Do Extraligy se letos vrací ženy Hradce Králové a Čechie.

První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu
První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu

12.05.2023 | Beřovice a Lázně Bohdaneč; Kestřany, Barbora, Čeladná a Poděbrady. To jsou místa, na kterých v sobotu 13. května odstartují úvodní kvalifikační kola v 1. a 2. lize družstev mužů a žen. Celkem mezi sebou poměří síly 125 družstev z celé České republiky.

Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...
Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...

17.04.2023 | Uzávěrka přihlášek do soutěží družstev mužů, žen a mládeže ČGF se kvapem blíží. Do 30. dubna může každý klub do těchto soutěží přihlásit libovolný počet svých družstev. Od letošní sezóny mohou do vyšších ligových soutěží družstev začít postupovat i B-týmy nebo C-týmy bez jakéhokoli omezení!...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde