Česká golfová federace

Aktuality

MM ČR na jamky, finálový den: Šampióny jsou David Siwy a Sára Zrníková

MM ČR na jamky, finálový den: Šampióny jsou David Siwy a Sára Zrníková

Petr Halaburda, Úterý 25. srpna 2020

Novými úřadujícími mistry České republiky ve hře na jamky se dnes v Kácově stali David Siwy a Sára Zrníková. Třídenní boje vyvrcholily dnešními semifinálovými duely a závěrečnými boji o medaile.

Jamkový šampionát byl odehrán za tři dny a především pro hráče, kteří se dostali do závěrečného finálového dne, to byl náročný program. Především se však hrál skvělý golf a často s pořádně dramatickou koncovkou.

Závěrečný den šampionátu odstartoval čtyřmi semifinálovými zápasy, z nichž si nejrychleji vybojovala postup Agáta Vahalová po vítězství 5&3 nad Veronikou Kedroňovou. Druhou finalistkou se stala Sára Zrníková po výhře (1up) nad Terezou Chlostovou.

V mužské soutěži neprošel do finále obhájce a čerstvý mistr na rány Matyáš Zapletal, nad jeho síly byl David Siwy (2up). Do boje o zlato prošel také Ondřej Melichar po výhře nad Filipem Rážou (2&1).

Odpoledne soutěž vyvrcholila zápasy o medaile. V Ústí nad Labem žijící Sára Zrníková, která je hráčkou slovenské reprezentace, vybojovala až na 19. jamce duel s Agátou Vahalovou a slavila mistrovský titul. O náročnosti turnaje svědčí její dovětek na sociálních sítích, kde se svěřila, že během šampionátu v Panorama Golf Resortu nachodila 74 kilometrů…

Dříve bylo hotovo v mužské soutěži, kde David Siwy vyhrál 3&2 nad Ondřejem Melicharem.

"Zatímco v prvních kolech řada zápasů vzala rychlý konec, poslední den už byl nadmíru vyrovnaný a rozhodovaly opravdu maličkosti. I podle zápisu jednoznačné mužské finále vlastně rozhodlo jen pár dlouhých puttů, které tam vítězi spadly. A ženská vítězka došla vždy alespoň do 17. jamky a finále rozhodla agresivním birdie na extra jamce," popsal dramatické souboje ředitel soutěže Dalibor Procházka

Bronzové medaile berou Veronika Kedroňová a Matyáš Zapletal.

„I přes určitou nepřízeň počasí (hrozba bouřky, brzké stmívání, dlouhá ranní mlha) se nakonec letošní jamkové mistrovství, přesunuté z covidového období na uvolněný srpnový termín, podařilo odehrát v plném plánovaném rozsahu. Dík za to patří nejen tradičně skvěle připravenému kácovskému hřišti, ale i samotný hráčům, kteří ke hře přistoupili nanejvýš sportovně - hráli rychle a v některých případech, jako třeba v rychle postupující nedělním večeru, i s určitým sebezapřením,“ přidal Procházka závěrečné hodnocení. 

Také on potvrdil, že absolvovat úspěšně turnaj bylo i záležitostí dobré kondice. „Svou roli určitě hrála i fyzička - vždyť ti nejlepší museli náročnou kombinaci Meadows + Forest absolvovat za tři dny šestkrát! Před všemi tedy klobouk dolů!“

Výsledky finálového dne
Konečný pavouk muži
Konečný pavouk ženy

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Úterý 25. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Seniorům vládli zahraniční hráči, ženy uhlídaly ...
Seniorům vládli zahraniční hráči, ženy uhlídaly ...

10.08.2023 | Nebývalá zahraniční účast seniorského mezinárodního mistrovství v Karlových Varech se projevila u mužů také na stupních vítězů, kdy všechny tři medaile putují pryč z České republiky. Naopak ženy mezi sebe na stupně vítězů hráčky ze zahraničí nepustily.

Mezinárodní mistrovství ČR seniorů
Mezinárodní mistrovství ČR seniorů

07.08.2023 | Tradičně v Karlových Varech začíná v úterý 8. srpna třídenní mezinárodní šampionát České republiky amatérských golfistů seniorních kategorií a vstupuje tak do čtvrté dekády své historie. XXXI Czech International Senior Amateur Championship 2023 nabídne nebývale silnou zahraniční účast.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje ...

05.08.2023 | Mistrovské tituly ČR ve hře na rány zůstávají v roce 2023 doma. V dramatickém finiši přetlačil devatenáctiletý Filip Jakubčík z Golf Clubu Brno o šest let mladšího Louise Kleina z Albatrossu a o jedinou ránu obhájil loňský titul. Novou mistryní ČR je Veronika Kedroňová z Golf Clubu Olomouc.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány hlásí ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány hlásí ...

31.07.2023 | Jeden z vrcholů domácí amatérské golfové sezony, CZECH INTERNATIONAL AMATEUR CHAMPIONSHIP 2023 presented by Raiffeisenbank, odstartuje již ve středu 2. srpna na mistrovském hřišti Prague Golf City Zbraslav. V sobotu 5. srpna pak budeme znát letošní amatérské mistry ve hře na rány.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – týden ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – týden ...

17.07.2023 | Již jen týden zbývá do termínu 25. července do 12 hodin všem sportovně laděným amatérským golfistům a golfistkám, kdy vyprší lhůta pro přihlášky na Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány. Od středy do soboty 2.-5. srpna bude jeho dějištěm mistrovské hřiště Prague Golf City Zbraslav.

Kunětická Hora je připravena na Národní mistrovství ...
Kunětická Hora je připravena na Národní mistrovství ...

12.07.2023 | Přes obavy pesimistů je resort Kunětická Hora perfektně připraveným dějištěm Národního mistrovství ČR žáků a kadetů. Od pátku 14. července do neděle se zde utká 121 českých golfových nadějí o tituly v kategoriích žáci/žákyně a kadeti/kadetky. ...

Czech International Match Play Championship 2023 ...
Czech International Match Play Championship 2023 ...

09.07.2023 | Mezinárodním mistrem jamkové hry se stala v Berouně Dominika Burdová, která ve finále porazila svoji soupeřku Terezu Zavřelovou na 16. jamce. Kategorii Amateurs ovládl Laurenz Kubin z Rakouska, když na 15. jamce skolil Jana Wdówku.

Šampiony Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na ...
Šampiony Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na ...

05.07.2023 | Dalším z vrcholů sezony berounského Royal Golf Clubu přichází ve dnech 6.-9. července s Mezinárodním mistrovstvím ČR ve hře na jamky. Od čtvrtka do neděle zde zabojuje o prvenství na mezinárodním šampionátu 126 českých hráčů a hráček a 15 účastníků ze zahraničí.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde