Česká golfová federace

Aktuality

Čeští junioři vezou ze Slovenska pět medailí, Karolína Stará zlatá mezi juniorkami

Čeští junioři vezou ze Slovenska pět medailí, Karolína Stará zlatá mezi juniorkami

Klára Kuchařová, Pátek 14. srpna 2020

Další úspěšný ročník slovenské juniorky mají za sebou mladí čeští golfisté. V šesti kategoriích vybojovali celkem pět pódiových umístění, ve společné kategorii dívek pak získaly dělené druhé místo Karolína Stará a Agáta Vahalová.

Další úspěchy přiváží ze slovenského šampionátu Slovak Junior Amateur Championship 2020 mladí Češi do 21 let. V šesti kategoriích vybojovali hned pět medailí.

Největší úspěch si z Golf Resortu Black Stork - Veľká Lomnica odváží juniorka Karolína Stará, která po kolech za 71, 74 a 71 (celkem v paru) vybojovala titul mezinárodní juniorské mistryně Slovenska. O osm ran za ní na třetí příčce skončila Natálie Horáková po (75+76+73).

Stříbrnou medaili vybojovala dorostenka Agáta Vahalová, která stejně jako Stará obešla tři kola ve Veľké Lomnici v paru (74+72+70) a spolu se obě Češky umístily na děleném druhém místě v absolutním hodnocení dívčích kategorií.

Rovněž Karolíně Krásové se dařilo a od prvenství v dorostenecké kategorii ji oddálilo až finálové kolo. K výsledkům 74 a 70 dnes připsala 78 úderů a spokojí se s výborným třetím místem.

Ve stejné kategorii prošly cutem další čtyři hráčky: T4. Michaela Marková Lenka Nebeská (+7), 6. Jana Csicsayová (+9) a T7. Kamila Handrychová (+10).

V nejmladší kategorii dívek do 16 let prošly cutem dvě Češky. v TOP 10 se na deváté příčce umístila Julie Borůvková (80+79+86), o místo za ní skončila vyrovnaně hrající Tereza Fialová (82+83+82).

V kategorii juniorů nebyli od pódia daleko ani Jan Berger (78+68+76) a Marco Simoni (78+69+75), kterým na třetí příčku scházela jedna rána. Ve stejné kategorii se na jedenácté příčce umístil Lukáš Sitnianský (+14), třináctý skončil Adam Balatka (+16).

V chlapecké dorostenecké kategorii vybojoval stříbro skvěle hrající David Mlýnek, kterému se povedlo především druhé kolo (66), zapisoval celkové skóre -6.

Jan Balík se mezi dorostenci umístil dělený sedmý (+11), Adam Bruzl si odváží dělenou jedenáctou příčku (+13).

Nejmladší chlapci v kategorii do 16 let vezou dvě umístění v TOP 10: Michael Trna byl po výsledku +11 šestý a Matěj Chramosta po skóre +21 desátý. Cutem prošli také dělený patnáctý David Hudák (+34) a sedmnáctý Tomáš Nepala (+36).

"Turnaj na pěkném hřišti s ještě lepším výhledem na Tatry," shrnuje dojmy ze šampionátu mistryně mezi juniorkami Karolína Stará"Počasí bylo vydařené až na finálové kolo, kdy nám hru znepříjemnil a následně přerušil silný déšť. I přes to jsem se snažila hrát svoji hru. K dobrým výsledkům určitě přispěl i pohodový flight, který jsme s holkami měly."

Konečné výsledky

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 14. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Češi byli na Junior Evian Cupu pátí, tři hráči ...
Češi byli na Junior Evian Cupu pátí, tři hráči ...

23.09.2021 | Tři hráči ve svých kategoriích v elitní desítce, družstvo páté. Takové konečné výsledky veze z Amundi Junior Evian Cupu ve Francii smíšený tým českých starších žáků a žákyň. Z jednotlivců si v závěrečném kole vedl nejlépe Louis Klein (-1), což mu přineslo konečné osmé místo.

Češi jsou na Evian Cupu už pouhé dvě rány od bronzu
Češi jsou na Evian Cupu už pouhé dvě rány od bronzu

22.09.2021 | Pouhé dvě rány ztrácejí čeští golfisté věkové kategorie do 14 let, hrající The Amundi Evian Juniors Cup ve Francii, na třetí místo před finálovým kolem. Nejlépe si dnes vedl Matouš Zach, který náročné hřiště obešel v paru, což byl vůbec nejlepší výsledek dne.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Poslední reprezentační soutěž roku patří juniorskému ...
Poslední reprezentační soutěž roku patří juniorskému ...

20.09.2021 | Poslední reprezentační akcí roku bude v následujících třech dnech The Amundi Evian Juniors Cup, jak se celým názvem jmenuje soutěž čtyřčlenných národních výběrů do 14 let, která se hraje tradičně ve Francii.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde