Česká golfová federace

Aktuality

Pohár klubů v Sokolově odstartovali nejlépe hráči z Albatrossu

Pohár klubů v Sokolově odstartovali nejlépe hráči z Albatrossu

Klára Kuchařová, Úterý 11. srpna 2020

Jednokolovou kvalifikaci na rány na startu Poháru klubů zvládli nejlépe hráči Albatross Golf Clubu Praha. Nejlepší individuální výsledek zapisovali David Tomi a Denisa Vodičková (68). Od středy na mistrovství ČR družstev do 16 let začnou boje o medaile, hrát se bude již výhradně na jamky.

V Sokolově se dnes rozehrálo Mistrovství ČR smíšených družstev mládeže do 16 let - Pohár klubů a v jednokolové kvalifikaci na rány padaly skvělé výsledky. Na prvním místě se umístily týmy dorostenek a dorostenců z Albatross Golf Clubu Praha, kterým se týmově zapisovaly tři rány nad par (363).

O pouhou jedinou ránu za nimi skončili mladí reprezentanti Beskydského Golfového Klubu (364), na třetím místě jsou pak hráči Golf Clubu Brno (378). 

Svému týmu dnes nejvíce pomohli David Tomi (Albatross GC Praha) a Denisa Vodičková (Beskydský GK), kteří se dostali do červených čísel až na skóre -4 (68). Druhý nejlepší výsledek za 69 zapisovala Lucie Váchová (-3) ze Mstětic, v paru a lepším výsledku obešlo sokolovskou osmnáctku celkem šest hráčů.

"Dnešní finálovou kvalifikaci provázel poslední hodinu upřený pohled na nebe a radary, jelikož se k nám blížila silná bouřka," popisuje ostražitost soutěžního výboru ředitel šampionátu Jan Šonka"Musím poděkovat kapitánům a hráčům, že své týmy vedly k svižné hře a podařilo se nám kolo dohrát bez přerušení."

Ve středu začíná jamková část šampionátu, čtvrtfinále bývá klíčem k úspěchu. Čtyři nejúspěšnější týmy čeká v dalších dnech přímý boj o medaile.

Výsledky kvalifikace
Pavouk 1.-8. místo
Pavouk 9.-16. místo
Časový plán

Datum: Úterý 11. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...

21.11.2023 | Většina mládežnických hráčů má vedle vítězství v turnaji také za cíl vstoupit do světového amatérského žebříčku WAGR. Filip Lukáš si tento úkol splnil na NMČR žáků a kadetů. Jak prožíval chvíle na hřišti? Pojďte se společně s ním vrátit do červencového turnaje na hřišti Kunětická Hora.

Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D
Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D

17.11.2023 | Regionální Moravská Tour Mládeže (RMTM) vstupovala do nového ročníku 2023 po ukončení spolupráce s dlouholetým promotérem turnajů. Počáteční obavy se nenaplnily, letošní RMTM přinesla sérii 24 atraktivních turnajů na nejlepších moravských hřištích a také nového partnera pro novou vloženou minisérii...

Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C
Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C

10.11.2023 | Dětská Tour Severovýchod (DTSV) vstoupila letošním ročníkem do třetí dekády své existence posílena změnami. Hlavní dětská a mládežnická soutěž pro nově definovaný REGION C nabídla větší počet hřišť, atraktivnější turnajový kalendář a zaznamenala nárůst hráčského startovního pole.

Regionální soutěže – Regionální Tour Mládeže Regionu ...
Regionální soutěže – Regionální Tour Mládeže Regionu ...

03.11.2023 | V roce 2023 proběhl již 14. ročník Regionální Tour Mládeže Regionu B. Reorganizace regionů se nejvíce dotkla právě této mládežnické série. Přišla o více než 10 hřišť, i tak mladým hráčům nabídla možnost odehrát srovnatelný počet turnajů a kol jako minulé roky.

Regionální soutěže – Dětská Tour Západ A
Regionální soutěže – Dětská Tour Západ A

27.10.2023 | Regionálními soutěžemi mládeže rozvíjí Česká golfová federace odspodu a od útlého věku hráčskou základnu v ČR. V roce 2023 přišla ČGF se změnou regionálního uspořádání a s pozitivními novinkami vstoupily do sezony čtyři regionální mládežnické okruhy. Dětská Tour Západ A vyhlásila v září své vítěze.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde