Česká golfová federace

Aktuality

Na Hanuše Goldscheidera se vzpomínalo podvacáté v Karlových Varech

Na Hanuše Goldscheidera se vzpomínalo podvacáté v Karlových Varech

Petr Halaburda, Neděle 9. srpna 2020

V Golf Resortu Karlovy Vary se dnes již podvacáté vzpomínalo při hře na legendárního Hanuše Goldscheidera. Památku někdejšího prezidenta České golfové federace uctilo sto hráčů.

Hanuš Goldscheider se stal po rozdělení Československa na dva samostatné státy v roce 1993 prvním prezidentem České golfové federace a zůstal jím až do svého úmrtí v únoru 2001 a již v létě téhož roku se poprvé memoriál uskutečnil.

Jeho jméno rovněž nese Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golfjejíž základní myšlenkou je "podporovat golf a napomáhat jeho rozvoji, zejména se zaměřením na dětský a mládežnický golf. Velkou pozornost věnuje Nadace programu, který podporuje sociálně slabší zájemce o golf s cílem zpřístupnit a přiblížit tento sport co nejširší veřejnosti."

Stejně jako v minulých letech startující pozdravila Goldscheiderova dcera, která na otce také zavzpomínala. „Příští rok by oslavil sté narozeniny a byl by moc rád, kdyby viděl kolik golfistů se tu každým rokem sjíždí. A také znovu dohlížel shora na to, aby nám přálo počasí,“ připomněla Reneé Machová tropické podmínky, které dnes soutěž provázely.
 
Prezident  ČGF Zdeněk Kodejš si pochvaloval přátelskou atmosféru, která každoročně během turnaje panuje. „Tak by si to Goldy přál, tak snad jsme mu to nepokazili,“ uvedl první muž českého golfu.
 
Ředitelka soutěže Maria Stilerová připomněla, že nadace ve spolupráci s ČGF podporuje významně především projekt Se školou na golf"Známku z golfu už má řada dětí na vysvědčení a také díky nadaci se nám daří dětem pomáhat především s výstrojí," uvedla členka výboru ČGF.
 
Předseda správní rady nadace Ladislav Vostárek připomněl, že se stále daří získávat finanční prostředky od donátorů. „Bez jejich pomoci by řada dětí nikdy neměla možnost golf vyzkoušet. Děkuji všem, kteří nás podporují a také dnes se vybralo 25 tisíc korun, které se obratem objeví na transparentním účtu,“ uvedl Vostárek.  
 
Absolutním vítězem memoriálu se stal s výsledkem 78 ran Josef Weigl.
 
Číslo účtu, na kterém lze přispívat ve prospěch Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf: 4441188/5500.
 
 
Datum: Neděle 9. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Kurz maršálů golfových resortů 2024
Kurz maršálů golfových resortů 2024

25.03.2024 | Panorama Golf Resort přivítal 20. a 21. března 30 účastníků Kurzu maršálů golfových resortů s otevřenou náručí a nádherným jarním počasím. Česká Asociace Golfových Maršálů pořádala s podporou České golfové federace 15. kurz maršálů golfových resortů.

Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024
Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024

16.03.2024 | Již na tradičním místě, v pražském Wellness Hotelu Step, proběhla v sobotu 16. března konference České golfové federace. Delegáti rozhodli o rozpočtu pro rok 2024, který zahrnoval jak investici do nového IT systému nové generace, tak i návrat k marketingové podpoře golfu.

Kurz Trenér golfu ČGF III. třídy
Kurz Trenér golfu ČGF III. třídy

02.02.2024 | Česká golfová federace, CZECH GOLF CONSULTING s.r.o. a Profesionální golfová asociace hráčů a učitelů golfu v ČR vypisují kurz Trenér golfu ČGF III. třídy. Vzdělávací kurz má podobu základního trenérského kurzu v rozsahu 40 hodin. Více informací naleznete v odkaze.

Premiéra Czech Young Masters bude na Ypsilonce
Premiéra Czech Young Masters bude na Ypsilonce

01.02.2024 | Zástupci regionů se na pondělní schůzi STK ČGF dohodli na modelu soutěží družstev mládeže. Do kalendáře přibyla nová soutěž pod názvem Czech Young Masters, kterou bude hostit liberecká Ypsilonka. Finále soutěží družstev do 14 a 18 let se odehrají na Kaskádě.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Přejeme vám veselé Vánoce a šťastný nový rok
Přejeme vám veselé Vánoce a šťastný nový rok

23.12.2023 | Na konci roku přichází ohlédnutí za uplynulou sezónou, bilancování cílů, splněných či nesplněných úkolů. Snad každý golfový hráč si vzpomene na svoji podařenou jamku, skvěle zahraný putt nebo jiný golfový zážitek. Přejeme Vám šťastné a veselé Vánoce a mnoho příjemných chvil na golfu v příštím roce.

Golf patří mezi 30 prioritních sportů NSA
Golf patří mezi 30 prioritních sportů NSA

15.12.2023 | Národní sportovní agentura oznámila na tiskové konferenci výsledky svého projektu prioritizace sportu. Mezi 30 sportů, které obdrží zvýšenou podporu, patří i golf. Rada NSA vybírala na základě popularity, úspěšnosti a také velikosti členské základny.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde