Česká golfová federace

Aktuality

MM ČR, finále: Mistrovské tituly zůstaly doma pro Zapletala a Vodičkovou

MM ČR, finále: Mistrovské tituly zůstaly doma pro Zapletala a Vodičkovou

Petr Halaburda, Sobota 8. srpna 2020

Tituly šampiónů ve hře na rány pro rok 2020 zůstaly doma! Souboje s kvalitními zahraničními hráči ovládli Matyáš Zapletal a Denisa Vodičková. Ze šesti medailových pozic v Golf Resortu Karlštejn pět obsadili čeští reprezentanti, mimo stupně vítězů skončila i světová jednička Pauline Roussin-Bouchard.

Finálové kolo Czech International Amateur Championship 2020 presented by Raiffeisenbank slibovalo velké drama, ale nakonec dva čeští mistři docházeli závěrečné jamky poměrně v klidu.

V ženské soutěži se o vedení dlouho přetahovaly Denisa Vodičková a Pauline Roussin-Bouchard (70+65+71+74), ale ze zadních pozic se jim přibližovala skvělým kolem Jana Melichová. Jenže patnáctiletá hráčka Beskydského golfového klubu potvrdila, že se nenechá velkým jménem ve flightu rozhodit.

Zlatou medaili si na krk pověsila za celkový výsledek -13 (67+70+69+69). „Rozhodlo se na patnácté a šestnácté jamce, kde jsem hrála birdie. Do té doby to bylo hodně vyrovnané, Pauline krátce předtím navíc hrála dvě bogey,“ vzpomněla si mladičká Češka, kde se duel zlomil. Ani dnešní vysoké teploty překračující 35° Celsia jí prý nečinily problémy. „Mám takové počasí ráda, hrálo se mi opravdu výborně,“ dodala Vodičková, která letos získala tituly v kategoriích kadetů (do 16 let), dorostenek (do 18 let) a nyní i v elitní amatérské kategorii.

Francouzka nakonec ztratila i pódiovou pozici, protože na stříbrnou příčku se přehnala Jana Melichová (74+68+70+67) a bronz brala Kristýna Frýdlová (70+63+74+73), která měla sice stejný absolutní výsledek (-9), ale lepší poslední kolo než Pauline Roussin-Bouchard.

Potěšení z výsledků netajil při slavnostním vyhlášení ani prezident ČGF Zdeněk Kodejš. „Mám ohromnou radost, jaká se letos na šampionátu sešla konkurence. O to více mě těší, jak se prosadili čeští hráči a hráčky, jediná medaile dnes míří do zahraničí,“ připomněl první muž českého golfu, že pouze v pánské kategorii se dokázal vklínit mezi české golfisty Francouz Julien-Alexandre Sale (71+68+68+68), který ztratil dvě rány na vítěze.

Matyáš Zapletal získal ve své kariéře již druhý domácí titul v nejvyšší kategorii. „Přípravu jsem zaměřil na tento turnaj a proto mě těší, že se mi podařilo vyhrát. Klíčem byly rány železem do greenu a i když tam jsem hodně puttů ještě nechal, nakonec to na výhru stačilo,“ radoval se dvacetiletý člen Czech Golf Teamu, který zakončil turnaj na výsledku -15 (68+68+70+67). Rozhodující náskok získal na 15. a 17. jamce, kde zahrál birdie.

Pro bronzovou medaili zamířil při vyhlášení jeho krajan Petr Janík (69+71+67+70).

Konečné výsledky MUŽI
Konečné výsledky ŽENY

 

FOTOGALERIE Zdeňka Sluky

 

 

 

Datum: Sobota 8. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...
Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...

12.08.2021 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci. ...

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...
Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...

06.08.2021 | V čele Czech International Amateur Championship by Raiffeisenbank je i po třetím kole Hana Ryšková. V kategorii mužů došlo na špičce leaderboardu znovu ke změně. Do finálového kola půjdou z pozice lídrů Dominik Pavouček a Matěj Bača. Šampionát vyvrcholí v sobotu brzy odpoledne.

Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...
Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...

04.08.2021 | Takřka dokonalé golfové počasí provázelo úvodní den MM ČR ve hře na rány na Kunětické Hoře. I proto byly k vidění skvělé výkony a nízké výsledky – čtrnáct hráčů a deset hráček ze 156 startujících zapisovalo skóre pod par hřiště...

Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát ...
Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát ...

03.08.2021 | Na startovní listině 156 hráčů a hráček ze čtrnácti zemí, v ženské kategorii jen hráčky s plusovým hendikepem. Skvělé čtyřdenní představení slibuje Mezinárodní mistrovství České republiky ve hře na rány, které začíná ve středu 4. srpna ráno na Kunětické Hoře.

MM ČR na jamky: Druhý hrací den určil všechny ...
MM ČR na jamky: Druhý hrací den určil všechny ...

24.08.2020 | Druhý den Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na jamky v Golf Resortu Panorama i přes ranní mlhu určil podle plánu všechny semifinalisty v kategoriích žen i mužů.

MM ČR, 3. kolo: Finále slibuje velké drama v obou ...
MM ČR, 3. kolo: Finále slibuje velké drama v obou ...

07.08.2020 | Mezinárodní mistrovství ČR spěje do velkého a dramatického finále. Po třetím kole jsou v obou kategoriích na vedoucích pozicích vždy dva hráči resp. hráčky na skóre -10, pozadu nejsou ani další. Dobrou zprávou pro české barvy je, že ve hře o mistrovské tituly zůstávají také domácí reprezentanti.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde