Česká golfová federace

Aktuality

MM ČR, 2. kolo: Do čela jdou Zapletal a rekordmanka Frýdlová

MM ČR, 2. kolo: Do čela jdou Zapletal a rekordmanka Frýdlová

Petr Halaburda, Čtvrtek 6. srpna 2020

Pod taktovkou českých hráčů se odehrálo druhé kolo Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na rány. Do čela se probojoval v mužské soutěži Matyáš Zapletal, v ženách zazářila výsledkem 63 ran Kristýna Frýdlová. Po cutu bude soutěž v Karlštejně pokračovat třetím kolem v pátek.

Karlštejnské hřiště se zlepšujícím se počasím přeje lepším a lepším výsledkům, dokonalé podmínky využila hned ráno k velkému útoku česká reprezentantka Kristýna Frýdlová, startující hned v druhém flightu.

Přitom po první devítce jsem si říkala, že to mohlo být rozhodně lepší. Skórovala jsem, ale také přidala nějaká ta bogey. Jenže v druhé polovině hřiště to tam začalo padat – přihrávala jsem si sice obstojně, tak do tří metrů, ale pak se rozjel putter,“ svěřila se dvaadvacetiletá členka Národního týmu žen bezprostředně po dohrání 18. jamky, kterou završila neuvěřitelnou druhou devítku za 29 ran. Celkem je aktuálně na výsledku -11 (70+63).

Na druhé místo Czech International Amateur Championship 2020 presented by Raiffeisenbankse probila světová amatérská jednička Pauline Roussin-Bouchard (65), která má na Frýdlovou ztrátu pouhých dvou ran a ve zbývajících dvou kolech se dá očekávat tuhý boj o mistrovský titul. Dosud vedoucí Denisa Vodičková je na celkovém výsledku -7 (67+70). Cutem prošlo 26 golfistek, nejhůře na výsledku +5.

V mužské části na hřišti Golf Resortu Karlštejn vede díky dvěma vyrovnaným kolům (68+68) Matyáš Zapletal a stejně jako před rokem prokazuje, že si umí formu načasovat ve správný čas. Zaznamenal sedm birdie a tři bogey.

Do stíhací jízdy se vydali dvě němečtí golfisté, kteří jsou v polovině turnaje na dělené druhé pozici: Thomas Georg Schmidt (68+70) a Michael Strohmaier (66+72), nevelkou ztrátu mají další Češi – Jakub Janda (69+70) a trio jeho krajanů o další ránu zpět. Cutem prošlo 56 hráčů, nejhůře s výsledkem +7.

Výsledky po 2. kole – muži
Výsledky po 2. kole - ženy
Startovní listina 3. kola

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 6. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Skvělý závěr Filipa Mrůzka, vítězem se stal Johannes ...
Skvělý závěr Filipa Mrůzka, vítězem se stal Johannes ...

22.08.2021 | Fantastický závěr si na D+D REAL Czech Masters připravil Filip Mrůzek. Ve finálovém kole zahrál 67 ran a vystoupal leaderbaordem až na konečné dělené dvanácté místo. Z prvního vítězství na European Tour se raduje Američan Johannes Veerman. ...

Filip Mrůzek stoupá leaderboardem, Stenson ve ...
Filip Mrůzek stoupá leaderboardem, Stenson ve ...

21.08.2021 | Nejlépe si ze čtyř českých golfistů, kteří pokračují o víkendu na Czech Masters na Albatrossu, vede Filip Mrůzek. Po třetím kole drží s celkovým skóre -3 dělené 38. místo. Ve hře o konečné vítězství zůstává Henrik Stenson, ztrácející na vedoucího Tapia Pulkkanena dvě rány.

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...
Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...

12.08.2021 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci. ...

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...
Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...

06.08.2021 | V čele Czech International Amateur Championship by Raiffeisenbank je i po třetím kole Hana Ryšková. V kategorii mužů došlo na špičce leaderboardu znovu ke změně. Do finálového kola půjdou z pozice lídrů Dominik Pavouček a Matěj Bača. Šampionát vyvrcholí v sobotu brzy odpoledne.

Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...
Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...

04.08.2021 | Takřka dokonalé golfové počasí provázelo úvodní den MM ČR ve hře na rány na Kunětické Hoře. I proto byly k vidění skvělé výkony a nízké výsledky – čtrnáct hráčů a deset hráček ze 156 startujících zapisovalo skóre pod par hřiště...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde