Česká golfová federace

Aktuality

První extraligový víkend se nejlépe vydařil mužům z Hodkoviček a ženám z Kunětické Hory

První extraligový víkend se nejlépe vydařil mužům z Hodkoviček a ženám z Kunětické Hory

Klára Kuchařová, Neděle 26. července 2020

Úvodní turnaj Extraligy ve středočeských Mstěticích vynesl do čela mužský tým z GC Hodkovičky a ženský tým z GC Kunětická Hora. Nejlepšími hráči mezi jednotlivci byli Vítek Novák (-8) a Tereza Melecká s Justýnou Šafaříkovou (-1).

První dvě extraligová kola na rány se dnes dohrála v Golf Clubu Mstětice a v čele nadále zůstávají muži z Golf Clubu Hodkovičky s celkovými pěti ranami nad par (725). Ve druhém kole zapisovali hned tři hráči 72 ran - David MelicharDavid Mlýnek Nikolas Stoulil, který navíc skončil dělený druhý v celkovém hodnocení jednotlivců (68+72).

O osm ran více zaznamenal druhý Golf Club Brno (733), kde nejlepší rundu hrál David Jízdný (70). O jedinou ránu zpět se drží třetí Golf Club Kunětická Hora (734) v čele s Matyášem Zapletalem po zopakovaných 70 ranách (-2).

V ženské soutěži se do čela probojovaly reprezentantky Golf Clubu Kunětická Hora s dvanácti ranami nad par (444). Kateřina Dolečková Terezou Meleckou dnes zapisovaly nejlepší výsledek týmu - hrály shodně 71 úderů.

Devět ran zpět se drží Greensgate Golf Club (453), kde nejlepší výkon dnes předvedla Patricie Macková (73). Další tři údery zpět je třetí Golf Club Hradec Králové (458) v čele s mladou Justýnou Šafaříkovou, která dnes zahrála 73 ran (+1).

V soutěži jednotlivců hrál nejlépe Vítek Novák z Golf Clubu Karlovy Vary se skóre 66 a 70 ran (-8). Také nejlepší ženy se za dvě kola dostaly do červených čísel. Tereza Melecká z Kunětické Hory zapisovala 72 a 71 ran (-1), na stejném výsledku je také Justýna Šafaříková z Hradce Králové po kolech 70 a 73.

Extraliga družstev mužů a žen bude pokračovat čtyřdenním turnajem na Čeladné. Tam se o letošních týmových mistrech rozhodne v termínu 27.-30. srpna po třetím kole na rány a následných třídenních bojích ve hře na jamky.

Výsledky družstev
Výsledky jednotlivců

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 26. července 2020
Všechny články autora

Související články

Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...
Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...

25.07.2023 | Soutěže družstev mužů a žen mají v roce 2023 dohráno. Známe vítěze nejvyšší soutěže – Extraligy, ale i postupující a sestupující kluby ve všech dalších soutěžích. Přinášíme celkový přehled, kdo se radoval a které týmy budou naopak dobývat své ztracené pozice zpět.

1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out
1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out

21.07.2023 | Poslední kvalifikační kolo 1. ligy mužů a žen v regionu Západ na hřišti Greensgate a regionu Východ na hřišti Austerlitz určilo dvojice hrající o postupová, ale i sestupová místa. Napínavý souboj o osmou příčku zažili muži na Dýšině. Mezi sedmou a desátou příčkou dělí týmy odstup pouhých tří ran.

Extraliga jde do finále
Extraliga jde do finále

20.07.2023 | Nejvyšší klubová soutěž družstev ČR vyvrcholí o víkendu v Ostravici. Dvanáct týmů mužů a žen se zde od čtvrtka 20. 7. do neděle popere o titul mistra České republiky, resp. o setrvání v extralize.

Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO
Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO

29.05.2023 | Kvalifikační kola Extraligy ČR nabídla o víkendu v Sokolově skvělý golf a také dvě hole-in-one. Do dalších bojů jdou z prvních míst muži Albatross golf club Praha a ženy Golf Club Brno. V jednotlivcích si nejlépe vedli třinecký Stanislav Matuš a Veronika Kedroňová z GC Olomouc.

Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově
Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově

24.05.2023 | Nejvyšší klubovou soutěž družstev v ČR rozehrají týmy mužů a žen poslední květnový víkend na hřišti v Sokolově. O „zlatý hattrick“ se pokusí muži z brněnské Kaskády, na čtyři vítězství v řadě navazují ženy z GC Třinec (Beskydský GK). Do Extraligy se letos vrací ženy Hradce Králové a Čechie.

První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu
První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu

12.05.2023 | Beřovice a Lázně Bohdaneč; Kestřany, Barbora, Čeladná a Poděbrady. To jsou místa, na kterých v sobotu 13. května odstartují úvodní kvalifikační kola v 1. a 2. lize družstev mužů a žen. Celkem mezi sebou poměří síly 125 družstev z celé České republiky.

Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...
Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...

17.04.2023 | Uzávěrka přihlášek do soutěží družstev mužů, žen a mládeže ČGF se kvapem blíží. Do 30. dubna může každý klub do těchto soutěží přihlásit libovolný počet svých družstev. Od letošní sezóny mohou do vyšších ligových soutěží družstev začít postupovat i B-týmy nebo C-týmy bez jakéhokoli omezení!...

Aktuálně: ligové postupy a sestupy
Aktuálně: ligové postupy a sestupy

15.08.2022 | Přestože ligové soutěže mužů a žen ještě nejsou dohrány – zbývá odložené finále 3. ligy mužů ve skupině C v Liberci-Machníně o posledním srpnovém víkendu, množí se dotazy klubů, zda se v té které soutěži udržely.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde