Česká golfová federace

Aktuality

Regionální kvalifikace družstev mládeže: Skvělé individuální výsledky a hole-in-one v Cihelnách

Regionální kvalifikace družstev mládeže: Skvělé individuální výsledky a hole-in-one v Cihelnách

Petr Halaburda, Úterý 21. července 2020

Výtečné individuální výsledky, až na výjimky postupy favoritů a také hole-in-one Kateřiny Šmolíkové na Cihelnách přinesly dnešní regionální kvalifikace národních šampionátů družstev do 14 let (smíšené týmy) a 18 let (samostatně chlapci a dívky).

Mistrovství družstev ČR do 18 let - chlapci

Osmatřicet týmů vstoupilo do kvalifikace o osm místo pro finálový turnaj v soutěži chlapců do 18 let v regionech Západ a Východ.

Východní část hraná na Kunětické Hoře skončila postupem pro Beskydský GK, GC Brno, GC Kunětická Hora „A“ - a protože na čtvrtém místě skončil „B“ tým Kunětické Hory, finálové soutěže se zúčastní i Park GC Ostrava, který obsadil páté místo. Nejlepší individuální výsledek zapisoval brněnský Filip Jakubčík (70).

Západ bojoval o postup ve Zbraslavi a vítězství slavil chlapecký tým GC Hodkovičky, dále jdou také Greensgate GC s nejlepším hráčem Danem Hlaváčkem (66), Albatross GC a Loreta GC Pyšely.

Mistrovství družstev ČR do 18 let - dívky

Také v dívčí soutěži Západu na Zbraslavi nejlepší hráčka zapisovala výsledek -6 (Sofie Dimitrova z Albatross GC). Postupují Prague City GC, Albatross GCGC Hodkovičky a GC Karlovy Vary.

Východní kvalifikace se hrála v Lázních Bohdaneč, kde kralovaly loňské šampiónky z Beskydského GK, finále si zahrají rovněž GC Brno, GC Austerlitz a GC Olomouc. Nejlepší hráčkou byla Tatiana Boháčová z vítězného týmu (70).

Mistrovství smíšených družstev do 14 let – Memoriál Hanuše Goldscheidera

Smíšené klubové výběry do čtrnácti let se sjely do Cihelen (Západ) a Olomouce (Východ). U Karlových Varů se nejvíce dařilo týmům GC Hodkovičky, GC Karlovy Vary a Greensgate GC, v dramatickém souboji o čtvrté místo se radoval i Beroun GC.

Družstvo GC Praha sice nepostoupilo, ale jeho hráčka Kateřina Šmolíková bude na turnaj ráda vzpomínat – na tříparové páté jamce totiž zaznamenala hole-in-one. Nejlepší výsledek zapisoval Karel Mařík (67).

Ze soutěže Východu v Olomouci odjížděli nejspokojenější hráči GC Hradec Králové, postupují také GC Brno „A“, GC Svratka a GC Kunětická Hora. Z jednotlivců se nejvíce dařilo Adamu Benčíkovi (70) z GC Brno.

Finálový turnaj ve všech třech kategoriích se bude hrát od 18. do 20. srpna v Beřovicích.

Výsledky regionálních kvalifikací
MČR smíšených družstev do 14 let – Mem. Hanuše Goldscheidera
Západ  Východ

MČR družstev do 18 let – chlapci
Západ  Východ

MČR družstev do 18 let – dívky
Západ  Východ


FOTO (z finále 2019) Annie Krčmářové

Datum: Úterý 21. července 2020
Všechny články autora

Související články

Mistrovské mládežnické tituly rozdány, putují ...
Mistrovské mládežnické tituly rozdány, putují ...

03.10.2021 | Do tří různých klubů putují mistrovské tituly z národních šampionátů mládežnických družstev v kategoriích do 14 a 18 let, které dnes skončily v Terezíně, pražském Motole a na Svratce. Byly to vůbec poslední rozdané mistrovské poháry a medailové kolekce sezóny.

Mládežnické šampionáty družstev znají finalisty
Mládežnické šampionáty družstev znají finalisty

02.10.2021 | Šest finalistů tří domácích šampionátů mládežnických družstev už je známo po dnešním programu ve Svratce, v Terezíně i pražském Motole. Smíšená kategorie U14, chlapecká i dívčí kategorie do 18 let budou znát nové mistry v neděli v podvečer. ...

Vítězem Poháru klubů se stali hráči a hráčky  ...
Vítězem Poháru klubů se stali hráči a hráčky  ...

15.08.2021 | Vítězem NM ČR smíšených družstev mládeže do 16 let – Poháru klubů – se stal tým Albatrossu, který ve finále porazil GC Mstětice 4,5:2,5 bodu. Bronz si z Dolní Dobrouče odváží loňský vítěz Beskydský Golfový Klub.

Finále Poháru klubů si zahrají Albatross se M ...
Finále Poháru klubů si zahrají Albatross se M ...

14.08.2021 | Finále MČR smíšených družstev do 16 let – Pohár klubů si zahrají v neděli v Dolní Dobrouči týmy Mstětic a Albatrossu. Rozhodly o tom dnešní semifinálové zápasy. Především Mstětice se na postup pořádně nadřely, neboť postoupily až na druhé jamce foursomového play-off.

Pohár klubů rozehrál play-off, favorité vítězí
Pohár klubů rozehrál play-off, favorité vítězí

13.08.2021 | Všech osm výše nasazených týmů na MČR smíšených družstev – Poháru klubů zvládlo první kolo vyřazovacích bojů bez překvapení, ale v některých případech měli favorité namále, především pak v bojích horní skupiny o titul.

Pohár klubů rozřadil družstva do skupin, kvalifikaci ...
Pohár klubů rozřadil družstva do skupin, kvalifikaci ...

12.08.2021 | Na dvě osmičlenné skupiny se po dnešní kvalifikaci na rány rozdělilo startovní pole na MČR smíšených družstev do 16 let – Poháru klubů, které odstartovalo dnes v Dolní Dobrouči. Flight A čekají boje o titul, zbývající o 9.-16. místo. Kvalifikaci vyhrál tým Albatrossu.

Mistrovství družstev do 16 let – Pohár klubů začíná ...
Mistrovství družstev do 16 let – Pohár klubů začíná ...

11.08.2021 | Prestižní šampionát smíšených družstev do 16 let začíná v Dolní Dobrouči. Čtyřdenní turnaj pro šestnáct klubů odstartuje ve čtvrtek kvalifikace na rány, v dalších dnech se bude bojovat o umístění ve hře na jamky.

Mistři ČR: Jakubčík, Šulíková (dorostenci), Pavelka, ...
Mistři ČR: Jakubčík, Šulíková (dorostenci), Pavelka, ...

17.07.2021 | Mistry ČR pro rok 2021 v dorostenecké kategorii se stali na Kaskádě Filip Jakubčík a Slovenka Alexandra Šulíková, junioři Vojtěch Pavelka a Agáta Vahalová. Mezi midy premiérový titul na Černém Mostě získal Dominik Pavouček, v ženské soutěži obhájila Silvie Dittertová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde