Česká golfová federace

Aktuality

2. RB CGAT, 2. kolo: Kousková v trháku, mezi muži drama o titul

2. RB CGAT, 2. kolo: Kousková v trháku, mezi muži drama o titul

Petr Halaburda, Sobota 4. července 2020

Sára Kousková jistě kráčí k titulu z 2. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Před finálovým kolem má v čele ženské soutěže dominantní náskok sedmi ran. V mužské kategorii se dá naopak očekávat velké drama - ve třech ranách je seřazeno šest hráčů. V čele mužského leaderboardu je Václav Tichý.

Sára Kousková jako jediná je po druhém kole v červených číslech, po pátečních 72 ranách přidala dnes výsledek 68 (-4) a utekla všem pronásledovatelkám. Větší bitva se strhne podle všeho o další medailové pozice, protože mezi druhým a šestým místem je rozdíl pouhé rány. Na prvních třech místech jsou v ženské soutěži hráčky Prague City Golf Clubu.

Také mezi muži ční hráči jednoho klubu, neboť v TOP 8 jsou v aktuálním pořadí čtyři členové místního extraligového Greensgate Golf Clubu. V čele je však aktuálně Václav Tichý (GC Hodkovičky) po vyrovnaných dvou kolech (73+72). Ještě na děleném sedmém místě je pět golfistů se ztrátou pouhých čtyř úderů za lídrem.

V mužské kategorii stačilo na postup do finále (45 hráčů) uhrát po dvou kolech výsledek +17, ženy (postup pro 21 hráček) musely zahrát nejhůře o pět ran méně.

Výsledky po 2. kole

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Sobota 4. července 2020
Všechny články autora

Související články

Titul na Dýšině slaví Kousková a Tichý, oba jdou ...
Titul na Dýšině slaví Kousková a Tichý, oba jdou ...

05.07.2020 | Sára Kousková a Václav Tichý slaví titul na druhém turnaji letošní Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Dýšině u Plzně. Oba šampióni se současně dostali do čela žebříčku třídílné série, která bude zakončena počátkem září v Telči.

Na Dýšině rozehráno: V čele zkušená Kousková a ...
Na Dýšině rozehráno: V čele zkušená Kousková a ...

03.07.2020 | Na skvěle připraveném, ale technicky náročném dýšinském hřišti byl dnes rozehrán druhý turnaj Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Zatímco v čele dámské soutěže je zkušená Sára Kousková (72), v mužské soutěži zaskočili své starší soky mladíci Maxmilián Jelínek a Nikolas Stoulil (oba 71).

Filip Ráža drtil konkurenci, Denisa Vodičková ...
Filip Ráža drtil konkurenci, Denisa Vodičková ...

21.06.2020 | S dvouměsíčním zpožděním kvůli epidemii se uskutečnil vstupní turnaj Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, který dnes skončil v Beřovicích. Suverénně způsobem start-cíl ovládl mužskou soutěž Filip Ráža, v dámské kategorii získala Denisa Vodičková vítězství na třetí jamce play-off.

V Beřovicích jdou do trháku Ráža s Vodičkovou
V Beřovicích jdou do trháku Ráža s Vodičkovou

20.06.2020 | Také druhý den úvodního turnaje Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Beřovicích provázela nepřízeň počasí a silný déšť ovlivnil především hráčky v ženské kategorii. Výbornou formu na úvod sezóny přesto potvrdila vedoucí Denisa Vodičková, která jde - stejně jako mezi muži Filip Ráža - do trháku.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Pro českou čtyřku začíná první LET ARAMCO Team ...
Pro českou čtyřku začíná první LET ARAMCO Team ...

07.03.2024 | Na první z pěti unikátních turnajů ARAMCO Team Series v rámci LET zamířila na Floridu čtveřice českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová a Kristýna Napoleaová se od 8.3. zúčastní třídenního turnaje o 1 milion dolarů na hřišti Feather Sound Country Club v Tampě.

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde