Česká golfová federace

Aktuality

Jak se budou hrát soutěže družstev mužů a žen?

Jak se budou hrát soutěže družstev mužů a žen?

Aleš Libecajt, Pondělí 18. května 2020

Vzhledem k tomu, že koronavirová pandemie postihla úvodní část golfové sezóny, přijal Technický úsek STK České golfové federace následující mimořádná rozhodnutí týkající se letošního ročníku soutěží družstev mužů a žen ČGF.

Extraliga družstev mužů a žen
Nejvyšší soutěž přišla bez náhrady o dvě kvalifikační kola na rány, která se měla hrát 23. a 24. května v Kynžvartu. Extraliga bude pokračovat dvěma kvalifikačními koly na rány ve dnech 25. a 26. července ve Mstěticích a poté čtyřdenním Play-off a Play-out ve dnech 27. až 30. srpna v Čeladné. Hraje se podle všech vztažných ustanovení platného Hracího řádu ČGF – soutěží družstev amatérů.

1. a 2. liga družstev mužů a žen
Tyto soutěže přišly bez náhrady o svou první fázi, tj. dvě kvalifikační kola na rány, která se měla hrát 23. a 24. května. Tyto soutěže budou pokračovat upravenou finálovou částí ve dnech 24. až 26. července ve formátu tří kol na rány, z nichž bude určeno konečné pořadí startujících družstev.

V prvních dvou kolech na rány budou družstva nasazena do startovní listiny podle Počátečních tabulek soutěží družstev mužů a žen. Ve finálovém kole na rány budou družstva nasazena do startovní listiny podle aktuálního pořadí po 36 odehraných jamkách. V případě rovnosti součtu ran po třech kolech u dvou nebo více družstev se o pořadí rozhodne v souladu s body 4.7.3.2.6, resp. 4.7.4.2.6.

Hraje se podle všech vztažných ustanovení platného Hracího řádu ČGF – soutěží družstev amatérů.

3. liga družstev mužů
Nejnižší soutěž se odehraje beze změn v původně určených termínech 13. a 14. června, 11. a 12. července. Všechna ustanovení platného Hracího řádu ČGF – soutěží družstev amatérů zůstávají v platnosti.

 

Aleš Libecajt
předseda STK ČGF

 

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pondělí 18. května 2020
Všechny články autora

Související články

Lieser si na Mallorce polepšil, GC Brno veze sedmé ...
Lieser si na Mallorce polepšil, GC Brno veze sedmé ...

23.10.2021 | Dosud nejvydařenější kolo na turnaji European Tour má za sebou Ondřej Lieser a před finálovým kolem dělí 57. místo. Sedmí skončili na poháru pro národní šampióny v Portugalsku hráči GC Brno. President Trophy počtvrté získal Karel Štaubert, poslední profesionální titul pro Stanislava Matuše.

Mistrovské soutěže družstev rozhodly o postupech ...
Mistrovské soutěže družstev rozhodly o postupech ...

02.08.2021 | V neděli byly završeny letošní mistrovské soutěže družstev mužů a žen. O šampiónech extraligy se rozhodlo už v sobotu, nižší ligové soutěže se dohrály v neděli. Postupy a sestupy najdete v konečných tabulkách od extraligy až po 3. ligu.

Novinky turnajové sezóny ČGF podruhé
Novinky turnajové sezóny ČGF podruhé

06.03.2021 | Přesně před měsícem jsme zveřejnili úvodní článek o novinkách v letošní turnajové sezóně. Další změny byly schváleny v pátek 5. března. Pojďme si některé z nich představit. ...

Třetí liga mužů zná vítěze skupin i postupující týmy
Třetí liga mužů zná vítěze skupin i postupující týmy

13.07.2020 | Třetím a čtvrtým kolem byla o víkendu zakončena třetí liga družstev mužů. Známe vítěze čtyř regionálních skupin. Do druhé ligy postupují vždy dvě nejlepší družstva - s výjimkou "B" týmů klubů, které mají ve vyšších soutěžích zastoupení.

Turnaj klubových šampiónů rozehrál český mistr ...
Turnaj klubových šampiónů rozehrál český mistr ...

25.10.2018 | Na děleném 11. místě figuruje český mužský mistr Beskydský golfový klub po prvním kole soutěže určené pro národní týmové šampióny. V tříkolové European Men's Club Trophy si v soutěži jednotlivců vede nejlépe Petr Janík (-2) na dělené šesté příčce.

European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...
European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...

03.04.2024 | Radostná zpráva pro český golf přišla ze sídla Evropské golfové asociace (EGA). Po 7 letech a počtvrté v 46leté historii nejvýznamnější akce juniorských družstev v Evropě se její pořadatelství vrátí v roce 2025 do ČR. Mezi domácími resorty padla na výboru EGA už podruhé volba na brněnskou Kaskádu.

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Kurz maršálů golfových resortů 2024
Kurz maršálů golfových resortů 2024

25.03.2024 | Panorama Golf Resort přivítal 20. a 21. března 30 účastníků Kurzu maršálů golfových resortů s otevřenou náručí a nádherným jarním počasím. Česká Asociace Golfových Maršálů pořádala s podporou České golfové federace 15. kurz maršálů golfových resortů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde