Česká golfová federace

Aktuality

Jana Melichová se raduje ze svého prvního univerzitního titulu

Jana Melichová se raduje ze svého prvního univerzitního titulu

Klára Kuchařová, Čtvrtek 12. března 2020

Amatérka Jana Melichová si po dvouletém působení v USA došla pro svůj první titul. Na univerzitním turnaji Maryb S. Kauth Invitational v Texasu se po třech kolech a celkovém výsledku -3 radovala z triumfu a dovedla svůj tým Old Dominion University k druhému místu.

Po úterním úspěchu Terezy Melecké, která v Severní Karolíně vybojovala svůj třetí univerzitní titul, přidala ve středu k radosti fanoušků českého golfu také Jana Melichová. Ta se jako členka univerzitního týmu Old Dominion University konečně dočkala prvního titulu ze zámoří - na turnaji Maryb S. Kauth Invitational v Texasu zahrála tři rány pod par (70, 70, 73).

"Mám velikou radost ze svého prvního univerzitního vítězství," komentovala úspěch pro univerzitní web Melichová. Můžu říci, že jsem během přípravy na turnaj udělala vše potřebné, cítila jsem se dobře a sebevědomě."

Pro Melichovou to však není první úspěch na americké půdě a její výsledky jsou velmi konzistentní. Od začátku působení v týmu Monarchs si připsala celkem deset umístění v TOP 20, z toho šest v TOP 10 a na stupně vítězů dosáhla již počtvrté.

Vítězstvím na hřišti San Antonio Country Club si Melichová doplnila celou sbírku medailí z univerzitních turnajů. "Byla zábava hrát na tomto hřišti, které bylo poměrně náročné. Bylo by také skvělou přípravou na Briar's Creek." 

Další plánované turnaje se však kvůli šíření epidemie COVID-19 neuskuteční. "Radost z prvního univerzitního titulu rapidně klesly po tom, co jsem se dozvěděla, že naše konference C-USA odkládá všechny turnaje na neurčito," komentuje Melichová vývoj na většině univerzitách v USA.

"Prezident Trump oznámil zrušení všech letů z Evropy, naše škola prodloužila jarní prázdniny o týden a veškerá výuka probíhá on-line, turnaje se zrušili. Teď se potýkáme s otázkou co dál, jestli se máme vrátit domů a podobně. Zatím jen čekáme."

Na lehčí notu, v zámoří přibývá více úspěchů českých reprezentantů. Nejdříve triumfovala Tereza Melecká na River Landing Classic a na stejném turnaji se Kateřina Dolečková umístila na děleném sedmém místě. K středečnímu vítězství Jany Melichové se přidala také Iveta Poslední, která se po kolech 77 a 72 (+5) umístila na děleném pátém místě na kalifornském turnaji CSUSM Fujikura Invitational. Její tým z Academy of Art University skončil druhý.

Dobře rozehraný turnaj Juli Inkster Meadow Club Collegiate měla také Eliška Kocourková (Northern Arizona University), která sice ve třetím kole zahrála 79 úderů, ale díky skvělým předešlým výsledkům za 71 a 74 skončila s výsledkem +8 na děleném 23. místě.

Také mužům se dařilo: Jan Jedlička (Missouri Valley College) se na turnaji Carey Collegiate Classic umístil na děleném desátém místě po kolech 72 a 74 (+2). Rovněž se radoval z vítězství jeho týmu Vikings, kterého je součástí čtvrtým a tedy posledním rokem. 

Ondřej Melichar (Southern Nazarene University) byl na dosah TOP 10 na turnaji Arkansas Collegiate, po výsledcích 77 a 79 (+12) se umístil dělený třináctý. Stejné platí i pro Patrika Jeřichu (Houston Baptist University), který skončil na domacím turnaji Colin Montgomerie - HBU Invitational dělený čtrnáctý s dvěma ranami nad par (72, 74, 72).

Datum: Čtvrtek 12. března 2020
Všechny články autora

Související články

Sára Kousková přípravu na Augustu spojila s pomocí ...
Sára Kousková přípravu na Augustu spojila s pomocí ...

14.03.2022 | Česká amatérka Sára Kousková vystoupala ve světovém žebříčku WAGR už na 26. místo a její příprava na dosavadní vrchol kariéry – účast na Augusta National Women‘s Amateur – finišuje. V golfovém ráji si stačila v závěru února i zatrénovat a návštěvy využila k charitativní akci na podporu Ukrajiny.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Sára Kousková obdržela pozvánku na šampionát do ...
Sára Kousková obdržela pozvánku na šampionát do ...

18.01.2022 | Legendární hřiště v Augustě si zahraje první česká golfistka. Současné postavení ve světovém amatérském žebříčku podle očekávání vyneslo Sáře Kouskové pozvání na Augusta National Women’s Amateur, který se bude hrát na přelomu března a dubna.

Golfistka roku ČGF Sára Kousková před významným ...
Golfistka roku ČGF Sára Kousková před významným ...

26.12.2021 | Amatérka roku Sára Kousková má za sebou senzační sezónu s dvěma významnými triumfy na univerzitním a profesionálním turnaji, kterou nedávno završila šestým místem na LET Q-School. Po ocenění na Večeru českého golfu se ohlíží za úspěchy roku 2021 a odkrývá plány pro příští sezónu.

Čechům se na podzim v zámořských univerzitních ...
Čechům se na podzim v zámořských univerzitních ...

19.11.2021 | Více než dvě desítky českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje golf v USA. Největší hvězdou ukončeného semestru byla v zámoří Tereza Melecká, ale česká vlajka vlála vysoko v leaderboardech i díky Sáře Kouskové, Jiřímu Zuskovi či Dagmar Urbánkové.

Tereza Melecká uzavřela amatérskou kariéru šestým ...
Tereza Melecká uzavřela amatérskou kariéru šestým ...

04.11.2021 | Amatérka Tereza Melecká již pošesté zvítězila v USA, tentokrát na turnaji Grandover Fall Classic v Severní Karolíně. V jejím posledním univerzitním turnaji a posledním coby amatérka si česká hráčka udělala radost i týmovým vítězstvím se svými spoluhráčkami z East Tennessee State University.

Tereza Melecká získala v USA pátý univerzitní titul
Tereza Melecká získala v USA pátý univerzitní titul

13.10.2021 | Česká amatérka Tereza Melecká o víkendu již popáté zvítězila během své univerzitní kariéry v USA. Na turnaji Ron Moore Invitational v Coloradu si navíc uhrála osobní rekord (-9) v tříkolovém turnaji. Její tým East Tennessee State University skončil na druhém místě.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde