Česká golfová federace

Aktuality

Šideri Váňová byla v Johannesburgu blízko titulu

Šideri Váňová byla v Johannesburgu blízko titulu

Petr Halaburda, Pátek 28. února 2020

Velmi blízko byla k titulu na turnaji v Jihoafrické republice česká profesionálka Šideri Váňová, ale po nevydařeném třetím kole obsadila konečné druhé místo se skóre +2. Turnaj Joburg Ladies Open je součástí Sunshine Ladies Tour.

Mezi 65 startujícími v Johannesburgu byly dvě Češky – Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová, která přešla k profesionálkám v závěru loňského roku. Zatímco mladší a méně zkušená česká golfistka cutem po druhém kole neprošla (+21), její krajanka se rozjížděla k výtečnému výkonu.

Váňová vedla již po prvním kole (69), ale v tom druhém se svým soupeřkám utrhla a po dvanácti jamkách byla dokonce již na skóre -8. Pak sice přišla ztráta čtyř ran a denní výsledek 71, ale v součtu to stále znamenalo více než nadějný náskok sedmi ran před nejbližší soupeřkou, domácí Monique Smit.

Jenže obě hráčky v čele leaderboardu čekalo zcela odlišné finálové kolo. Zatímco Váňové se dnes náskok ztenčoval, Jihoafričanka ucítila svoji šanci. Po 15. jamce bylo kolo kvůli počasí přerušeno a zdálo se, že mírný náskok česká golfistka už dokáže dotáhnout, jenže na dvou posledních jamkách zapisovala dvě bogey a o ránu dramatický souboj prohrála.

Obě české golfistky jsou přihlášeny také do dalšího turnaje série, který se bude pod názvem Jabra Ladies Classic hrát od 4. do 6. března v Glendower Golf Clubu.

LEADERBOARD

FOTO facebook/Sunshine Ladies Tour 

Datum: Pátek 28. února 2020
Všechny články autora

Související články

Spilková prošla cutem, Vlčkové nestačilo na postup ...
Spilková prošla cutem, Vlčkové nestačilo na postup ...

05.10.2019 | Klára Spilková si zahraje obě víkendová kola turnaje LPGA v Texasu, protože po 2. kole a výsledku 69 dělí 45. místo. Cutem naopak neprošla na finálovém turnaji sezóny Symetra Tour Karolína Vlčková, byť zaznamenala svoje první hole-in-one na americké sérii.

Karolína Vlčková se na turnaji Symetra Tour umístila ...
Karolína Vlčková se na turnaji Symetra Tour umístila ...

17.06.2019 | Po dvou skvělých úvodních kolech shodně za 68 ran (celkem -8) přidala Karolína Vlčková v Illinois slabší finálové kolo za 75 ran (+3). Celkový výsledek -5 na TOP 10 nestačil, ale i tak si odváží solidní 23. místo.

Ladies European Tour: Češky měly ke cutu daleko
Ladies European Tour: Češky měly ke cutu daleko

24.05.2019 | Finálové kolo spojeného turnaje Ladies European Tour a LET Access Series na hřišti Evian resort Golf Clubu ve Francii si nezahraje ani jedna ze dvou českých hráček. Šideri Váňová (+14) s Kateřinou Vlašínovou (+16) měli k hranici cutu (+7) daleko.

České profesionálky pokračují na třech turnajích ...
České profesionálky pokračují na třech turnajích ...

22.05.2019 | Tři akce ženských profesionálních sérií startují ve čtvrtek a na všech budou k vidění jména českých profesionálek. Klára Spilková se představí na LPGA ve Virginii, Karolína Vlčková na Symetra Tour v Alabamě a Kateřina Vlašínová se Šideri Váňovou na spojeném turnaji LET a LETAS ve Francii.

Váňová prošla cutem na LET, Vítů veze 45.
Váňová prošla cutem na LET, Vítů veze 45.

18.05.2019 | AKTUALIZOVÁNO: Složité podmínky provázely další turnaj LETAS hraný ve Švýcarsku s dvěma českými amatérkami, cutem prošla Gabriela Roberta Vítů (45. místo). Na Ladies Europen Tour prošla do finálových kol Šideri Váňová, konečné osmé místo veze Hana Ryšková z MM Slovinska.

Ženské profesionální série pokračují s českou účastí
Ženské profesionální série pokračují s českou účastí

14.05.2019 | Mužské série mají tento týden s výjimkou PGA Championship volno, ale ženské mimo LPGA pokračují a české hráčky chybět nebudou. Na Symetra Tour je přihlášena Karolína Vlčková, na LET vyráží Šideri Váňová, na LETAS budeme mít dvojí zastoupení, hrají se také šampionáty Německa a Slovinska.

Vlčková skončila na 45. místě, další Češky cutem ...
Vlčková skončila na 45. místě, další Češky cutem ...

08.04.2019 | Čtyři golfistky ve dvou druhých nejvyšších kontinentálních profesionálních sériích měl ve hře český golf v závěru týdne, ale pouze Karolína Vlčková prošla do finálového kola na akci Symetra Tour v Kalifornii, kde nakonec obsadila dělené 45. místo. ...

Turnaje LPGA a Symetra Tour: V akci budou Spilková, ...
Turnaje LPGA a Symetra Tour: V akci budou Spilková, ...

28.03.2019 | Tři české golfistky čeká v následujících dnech vystoupení na profesionálních soutěžích v USA. Klára Spilková již dnes odstartuje do prvního kola čtyřkolového turnaje LPGA, od pátku do neděle se uskuteční akce Symetra Tour za účasti Karolíny Vlčkové a Šideri Váňové.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde