Česká golfová federace

Aktuality

Cafourek z turnaje Pro Golf Tour odstoupil, Matušovi nevyšlo první kolo

Cafourek z turnaje Pro Golf Tour odstoupil, Matušovi nevyšlo první kolo

Petr Halaburda, Čtvrtek 13. února 2020

Jedno turnajové kolo a sezóna Jana Cafourka se přerušila. Po čtvrtečním úvodním dnu turnaje Pro Golf Tour v Maroku musel jednatřicetiletý český golfista ze hry odstoupit kvůli zraněnému kotníku. Stanislav Matuš nevstoupil ideálně do turnaje, který uzavře úvodní sérii Challenge Tour v JAR.

Tří měsíce čekal český golfista Jan Cafourek na soutěžní kolo, ale jeho vstup do nové sezóny mu příliš nevyšel. Podle jeho slov za tím jsou zdravotní důvody a není jisté, zda se bude mít možnost postavit na start dalšího turnaje série, který začne v Maroku 18. února.

„V úterý mě začal bolet levý kotník, včerejší hra už nebyla proto dobrá. A dnes na drivingu mě to bolelo ještě víc, a tak jsem musel odstoupit. Vyhledám zdejšího lékaře, snad to nebude nic dramatického, abych se mohl dát případně do kupy na další turnaj,“ uvedl golfista.

Stanislav Matuš má za sebou vstup do turnaje, který uzavře úvodní sérii sezóny Challenge Tour v Jihoafrické republice. Po prvním kole je se skóre +3 (76) na děleném 147. místě.

Tři birdie, dvakrát double-bogey a dvě bogey. Tak vypadala jeho skórkarta po dokončení prvního kola v turnaji Dimension Data Pro-Am. Dnešní kolo absolvoval na nejdelším z trojice hřišť The Links s parem 73.

Turnaj se hraje systémem Pro-Am, po boku profesionála hraje vždy jeden amatér. Po třídenních bojích projde cutem 60 nejlepších profesionálů.

LEADERBOARD Challenge Tour

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 13. února 2020
Všechny články autora

Související články

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...
Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...

27.03.2022 | Ondřej Lieser na turnaji DP World Tour v Kataru obsadil konenčné 69. místo, za které vyinkasoval 3265 eur. Více si polepšil na Pro Golf Tour další český profesionál Jan Cafourek, který skončil v třetím egyptském turnaji jedenáctý.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.
Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.

17.03.2022 | Výborný vstup má za sebou Kristýna Napoleaová na turnaji Ladies European Tour v Saudské Arábii. S výsledkem Even par dělí jedenácté místo a má výborně nakročeno k postupu do finále. Třetí kolo na premiérové akci Pro Golf Tour v Egyptě zvládnul výborně Jan Cafourek (69), což mu vyneslo 20.

Cafourek v Egyptě po zlepšení prošel cutem
Cafourek v Egyptě po zlepšení prošel cutem

16.03.2022 | Český profesionál Jan Cafourek vylepšil v dnešním druhém kole turnaje ze série Pro Golf Tour v Egyptě svoje postavení v leaderboardu a zahraje si i čtvrteční třetí finálové kolo, do kterého nastoupí z dělené 32. pozice na skóre +3.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Dva Češi v TOP 10 na turnaji Pro Golf Tour
Dva Češi v TOP 10 na turnaji Pro Golf Tour

09.08.2021 | Dva čeští profesionálové vezou umístění v TOP 10 na turnaji Wolf Open ze série Pro Golf Tour. Nejlépe skončil Aleš Kořínek (-7) na šestém místě, dělenou sedmou pozici vybojoval Jakub Bareš (-6). Těsně za elitní desítkou se na dělené jedenácté příčce umístil Michal Pospíšil (-5).

Pro Golf Tour: Cafourkovo skvělé kolo, v TOP 10 ...
Pro Golf Tour: Cafourkovo skvělé kolo, v TOP 10 ...

21.07.2021 | Čeští hráči na turnaji Pro Golf Tour v Rakousku prožili vydařený den. Platí to především o Janu Cafourkovi, kterého vydařené kolo (62) vyneslo na dělenou třetí pozici a ve čtvrtek ho čeká boj o druhý titul v sérii, stejně jako aktuálně šestého Aleše Kořínka.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde