Česká golfová federace

Aktuality

Češky si v kvalifikaci LET polepšily

Češky si v kvalifikaci LET polepšily

Petr Halaburda, Čtvrtek 23. ledna 2020

České golfistky na kvalifikaci LET výrazně lépe zvládly druhé kolo na severním hřišti v resortu La Manga a posunuly se v leaderboardu o tři desítky míst. Ke postupovým pozicím ale mají Šideri Váňová (dnes 70) i Kateřina Vlašínová (71) stále daleko.

Dnes se obě Češky přesunuly na North Course (par 71) a dávaly zapomenout na těžší South Course, kde se tak trápily ve středu. Šideri Váňová zakončila dnešní kolo dvěma birdie a denní výsledek -1 znamenal posun na průběžné 82. místo (celkem +8). Její krajanka Kateřina Vlašínová hrála klidné kolo, jedno bogey a jedno birdie přinesly výsledek Even par a vylepšení pozice na dělenou 88. příčku (+9).

Od pozic, které přinesou plné hráčské karty na sezónu 2020 pro Ladies European Tour, jsou stále ještě daleko. Aktuálně je totiž na 20. místo potřeba průběžné skóre Even Par. V čele je s náskokem pěti ran Skotka Alison Muirhed (-8).

LEADERBOARD

FOTO LET/Tristan Jones

Datum: Čtvrtek 23. ledna 2020
Všechny články autora

Související články

LET, 1. kolo: Spilková útočí, šance na cut pro ...
LET, 1. kolo: Spilková útočí, šance na cut pro ...

28.08.2020 | Rekord hřiště, jeden albatross, výborný závěr Kláry Spilkové a také útok několika amatérek na postup do finálových kol. Hodně toho bylo vidět v úvodním kole Czech Tipsport Ladies Open v Beroun Golf Clubu. Kolo nebylo dohráno kvůli bouřce, sedm flightů musí na hřiště časně ráno.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...
Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...

11.12.2021 | Tři české golfistky jsou před závěrečným kolem první fáze Q-School pro Ladies European Tour v postupové naději, zbývající dvě čeká v neděli dotahování kýžené 75. pozice. V nejlepším postavení je Tereza Melecká (+2) s náskokem osmi ran na postupovou hranici.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Slibný český vstup do Q-School ve Španělsku
Slibný český vstup do Q-School ve Španělsku

09.12.2021 | Slibný vstup mají za sebou české golfistky startující na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tereza Melecká je po úvodním kole na děleném třetím místě (-2), postavení v postupovém pořadí do 75. místa drží i další tři Češky.

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Dobrý vstup Terezy Koželuhové do turnaje Allerum ...
Dobrý vstup Terezy Koželuhové do turnaje Allerum ...

17.08.2021 | Čtyři české profesionálky dnes vstoupily do turnaje Allerum Open ze série LETAS ve Švédsku. Nejlépe se dařilo Tereze Koželuhové, která v úvodu dělí patnácté místo. Dalším Češkám se v náročných podmínkách prvního kola tolik nedařilo.

Češkám se na evropských sériích nedaří
Češkám se na evropských sériích nedaří

15.07.2021 | Dva turnaje ze sérií LET a LETAS se hrají tento týden ve Finsku a Itálii. Na Ladies European Tour vstoupila do prvního kola nejlépe Kateřina Vlašínová a dělí 38. místo, další hráčky jsou mimo hranice předpokládaného cutu. Na LET Access Series startuje v mixovaném turnaji pouze Patricie Macková.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde