Česká golfová federace

Aktuality

První kolo Češkám v kvalifikaci LET nevyšlo

První kolo Češkám v kvalifikaci LET nevyšlo

Petr Halaburda, Středa 22. ledna 2020

Vstup do finálové části Q-School LET českým golfistkám nevyšel. Kateřina Vlašínová i Šideri Váňová na South Course podepisovaly 82 ran (+9) a připravily si pro další kola náročný úkol mít možnost bojovat o postup mezi evropskou elitu.

V silném větru na dlouhém hřišti (6759 y) ztrácely na rozdílných devítkách. Kateřina Vlašínová byla po první po první polovině na skóre +6 především kvůli tripley-bogey na šestnáctce, v závěru se jí dařilo trochu lépe a chmurnou náladu si vylepšila na úplný závěr, kdy na pětiparové devítce uhrála své druhé birdie.

Šideri Váňové se nepodařilo skórovat ani jednou, tři bogey a tři double-bogey ji stejně jako její krajanku poslalo téměř na chvost výsledkové listiny.

Mezi nejlepšími zatím figuruje většina hráček, které dnes hrály na North Course (par 71) – ze čtrnácti hráček, které se dokázaly dostat pod par hřiště, jsou čtyři golfistky dnes hrající na stejném hřišti jako obě Češky.

V čele je Morgan Metraux ze Švýcarska (-3), nedařilo se naopak ani někdejší velšské hvězdě Becky Bewerton (+3) či talentované Němce Franzisce Friedrich (+4). Vstup naopak vyšel šestnáctileté Slovince Pie Babnik (-1), která se představila na obou loňských českých turnajích ze série LET a LETAS.

LEADERBOARD

Datum: Středa 22. ledna 2020
Všechny články autora

Související články

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Dobrý vstup Terezy Koželuhové do turnaje Allerum ...
Dobrý vstup Terezy Koželuhové do turnaje Allerum ...

17.08.2021 | Čtyři české profesionálky dnes vstoupily do turnaje Allerum Open ze série LETAS ve Švédsku. Nejlépe se dařilo Tereze Koželuhové, která v úvodu dělí patnácté místo. Dalším Češkám se v náročných podmínkách prvního kola tolik nedařilo.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Češkám se na evropských sériích nedaří
Češkám se na evropských sériích nedaří

15.07.2021 | Dva turnaje ze sérií LET a LETAS se hrají tento týden ve Finsku a Itálii. Na Ladies European Tour vstoupila do prvního kola nejlépe Kateřina Vlašínová a dělí 38. místo, další hráčky jsou mimo hranice předpokládaného cutu. Na LET Access Series startuje v mixovaném turnaji pouze Patricie Macková.

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem
Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem

07.05.2021 | Oba čeští profesionálové na evropských sériích dnes dokázali zahrát pod par hřiště a zahrají si finálový víkend. Stanislav Matuš se na Challenge Tour (66) vyšvihnul už na čtvrté místo, Ondřeji Lieserovi (68) na European Tour dnešní výsledek stačil přesně na postup cutem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde