Česká golfová federace

Aktuality

PGAC hodnotila uplynulý rok na valné hromadě

PGAC hodnotila uplynulý rok na valné hromadě

redakce, Neděle 19. ledna 2020

Uplynulý rok hodnotila na valné hromadě Profesionální golfová asociace hráčů a učitelů golfu v ČR (PGAC). Během slavnostního večera přijala organizace do svých řad osm nových členů.

PGAC na svém jednání hodnotila uplynulý rok v oblasti vzdělávací i sportovní, stejně jako projekt Hraj golf, změň život, který měla organizace první rok ve své správě po propůjčení od ČGF a po vyhodnocení v něm bude na základě vzájemné dohody pokračovat v dalších dvou letech.

Jedním z důležitých milníků v rámci vzdělávání je akreditace od MŠMT, která opravňuje PGAC k udělení trenéra golfu II. třídy. V průběhu loňského roku se uskutečnily čtyři rozšiřující semináře za účasti zahraničních lektorů, studium v rámci vzdělávacího systému dokončili tři studenti (Michal Kucharčík, Ondřej Žáček, David Stárek).

Přítomný prezident ČGF Zdeněk Kodejš ve svém vystoupení PGAC vyslovil přání, aby se kvalita výuky pod vedením PGAC zvyšovala.

V rámci Moneta Czech PGAT PGA Tour 2019 se uskutečnilo šest turnajů, vítězové Order of Merit 2019 (Klára Spilková a Jan Cafourek) byli vyhlášeni během následného slavnostního večera, ocenění Profesionál roku obdržel Stanislav Matuš.

Nejlepším studentem byl vyhlášen Ondřej Žáček, trenérem roku Lukáš Pavelka. Do PGAC bylo slavnostně přijato osm členů: Apprentice – Josef Doležal, Petr Novák, Tomáš Podrabský, Jan Hejna a Václav Lébl jun. Tour Professional – Šimon Zach, Jakub Bareš a Kristýna Napoleaová.

Sobotního jednání v Častlicích na jihovýchodním okraji Prahy se zúčastnilo 63 členů organizace. Díky nedostatečnému počtu zúčastněných nebyla valná hromada usnášeníschopná a nemohl být schválen rozpočet, proto bude muset být svolána mimořádná valná hromada.

FOTO Annie Krčmářová

Autor: redakce 
Datum: Neděle 19. ledna 2020
Všechny články autora

Související články

Nové vedení české PGA zvoleno nebylo
Nové vedení české PGA zvoleno nebylo

22.01.2022 | Nové vedení PGA of Czech Republic dnes nebylo zvoleno. Volební valná hromada nebyla na zámku Štiřín usnášeníschopná kvůli nedostatečnému počtu přítomných členů, což způsobily onemocnění a karanténa. Organizaci dále povede dosavadní představenstvo, k volbě dojde nejdříve během léta.

Mužské Czech Open znovu v kalendáři, zůstává v ...
Mužské Czech Open znovu v kalendáři, zůstává v ...

13.05.2021 | Do termínového kalendáře golfových profesionálů a špičkových amatérů se vrací otevřený společný turnaj, tentokrát pod názvem GolfAdvisor.golf Czech Open. Hrát se bude opět v Berouně, tentokrát v termínu od 12. do 15. srpna 2021.

Konference PGAC: premiérově distančně
Konference PGAC: premiérově distančně

14.03.2021 | Tři hodiny u elektronických zařízení, přesto za přítomnosti až téměř 140 členů. Tak vypadala premiérová distančně vedená valná hromada Profesionální golfové asociace hráčů a učitelů golfu v České republice (PGAC), která se uskutečnila v sobotu.

Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross
Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross

17.06.2020 | Letošní termínové problémy po epidemii daly vzniknout na českých hřištích už několika exhibičním akcím, které pomáhají udržovat české profesionály v herním tempu. Další se uskuteční ve čtvrtek 18. června Albatross Invitational Pro-AM.

Přímé přenosy se vrací na Golf Channel, PGA Tour ...
Přímé přenosy se vrací na Golf Channel, PGA Tour ...

09.06.2020 | Trvalo to tři měsíce. Přestávka PGA Tour končí ve čtvrtek 11. června a s ní se znovu obnoví přímé přenosy české verze televize Golf Channel. Jindy běžný turnaj je tentokrát nabitý hvězdami. Turnaje Charles Schwab Challenge se zúčastní TOP pět hráčů světového žebříčku a celkem 17 z první dvacítky.

Tuzemské profesionální soutěže a jejich plány
Tuzemské profesionální soutěže a jejich plány

13.05.2020 | Jasno o restartu sezóny mají domácí profesionální soutěže. Czech PGA Tour ohlásila odložený start na 16. června do Hluboké nad Vltavou, série Czech Pro-Am Teaching Tour se poprvé představí v pondělí 25. května na Albatrossu. ...

Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů
Česko znovu čeká záplava špičkových turnajů

10.02.2020 | Stejně jako v loňské sezóně se mohou čeští golfoví fanoušci těšit na bohatý program (nejen) profesionálních soutěží. Tuzemskou zastávku avizují tři nejvyšší mužské evropské série, dvakrát se zde představí i hráčky dvou dámských evropských sérií.

Jiří Zuska plánuje v další sezóně vzestup na WAGRu ...
Jiří Zuska plánuje v další sezóně vzestup na WAGRu ...

17.12.2019 | Šesté místo na evropském amatérském šampionátu, výborné výsledky za mořem a především skok na světovém žebříčku WAGR. Bylo toho hodně, co přimělo odbornou porotu, aby určila vítězem ankety hledajícího nejlepšího amatérského golfistu roku 2019 dvacetiletého Jiřího Zusku z Podbořánek.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde