Česká golfová federace

Aktuality

Vlašínová stříbrná ve Španělsku, Lieser třináctý

Vlašínová stříbrná ve Španělsku, Lieser třináctý

Petr Halaburda, Čtvrtek 16. ledna 2020

Výbornou formu před kvalifikační školou LET prokazuje Kateřina Vlašínová, která vybojovala druhé místo na turnaji ze série The Gecko Tour. Ondřej Lieser v posledním kole Pro Golf Tour vypadl z TOP 10, ve finiši si polepšil Filip Mrůzek.

Profesionální sezóna se rozjela už na plné obrátky. Stanislav Matuš startoval minulý týden na turnaji European PGA Tour, další dva Češi se vydali na vstupní akci Pro Golf Tour do Egypta a  lépe si vedl Ondřej Lieser, který veze za skóre -7 (68, 69, 72) třinácté místo. Ještě v polovině finálového kola se sice držel v elitní desítce s minimální ztrátou na první místo, ale dnešní výsledek v paru na nejlepší nestačil.

Filip Mrůzek se po nevydařeném úvodním kole zlepšoval a za konečné skóre -3 (74+69+70) bral 26. pozici. Oba hráči jsou přihlášeni rovněž do následujícího turnaje série, který začne na stejném místě v neděli.

Výtečnou formu prokázala pár dnů před startem závěrečné fáze Q-School Ladies European Tour česká profesionálka Kateřina Vlašínová. Zatímco další hráčky jsou teprve v polovině předkvalifikace ve španělském letovisku La Manga, Vlašínová má již účast v závěrečném turnaji zajištěnu a rozhodla se proto otestovat formu v nedaleké Atalyi na nižším smíšeném okruhu The Gecko Tour. Dařilo se jí výborně - obsadila dělené druhé místo za výsledek -7 (67+71+71).

Do třetího kola tamtéž prošel rovněž Roman Šebrle, který obsadil dělené 28. místo (+16), pod hranicí cutu zůstal zkušený amatér David Krajný.

V La Manga mají za sebou hráčky polovinu soutěže a Lucie Hinnerová má dobře vykročeno mezi 60 nejlepších, které se dočkají účasti v pětikolovém kvalifikačním finále v příštím týdnu. Brněnská golfistka je díky výsledku +4 (77+71) na 32. pozici se třemi údery náskoku na postupovou hranici. Čerstvá profesionálka Kristýna Napoleaová (+18) má už k postupu příliš daleko.

LEADERBOARD Pro Golf Tour
LEADERBOARD Q-School Ladies Eurepoean Tour
LEADERBOARD The Gecko Tour

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 16. ledna 2020
Všechny články autora

Související články

Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...
Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...

15.01.2020 | Ondřej Lieser vstoupil výtečně do nové sezóny. Po druhém kole úvodního turnaje Pro Golf Tour v Egyptě je na čtvrtém místě, dvě rány za lídrem. Z dvojice Češek vstoupila do kvalifikace Ladies European Tou ve Španělsku lépe profesionálka Lucie Hinnerová.

Další Češi v akci: Start Pro Golf Tour i Q-School ...
Další Češi v akci: Start Pro Golf Tour i Q-School ...

13.01.2020 | Další přední české golfisty čeká v tomto týdnu vstup do sezóny. Série Pro Golf Tour odstartuje prvním turnajem v Egyptě za účasti Ondřeje Liesera a Filipa Mrůzka, první fází začíná kvalifikační škola Ladies European Tour s Lucií Hinnerovou a amatérkou Kristýnou Napoleaovou.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

Na vítězství to nebylo, ale čtvrté místo je Napoleao ...
Na vítězství to nebylo, ale čtvrté místo je Napoleao ...

04.09.2021 | Čtvrté místo veze z turnaje LET Access Series česká golfistka Kristýna Napoleaová a je to její nejlepší výsledek v nedlouhé profesionální kariéře. V soutěži hrané ve Švýcarsku prošly cutem čtyři z pěti českých hráček.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde