Česká golfová federace

Aktuality

Kondiční soustředění na horách odstartovalo reprezentační rok

Kondiční soustředění na horách odstartovalo reprezentační rok

Petr Halaburda, Pondělí 6. ledna 2020

Šestidenní horské kondiční soustředění odstartovalo sérii letošních přípravných kempů pro členy Národních tréninkových skupin ČGF. Společného kempu se v Malé Úpě v Krkonoších zúčastnilo 17 hráčů a hráček.

Kondiční soustředění na horách se uskutečnilo podruhé, talentovaní golfisté a golfistky vyrazili znovu do resortu SKIMU, který nabízí pro tyto účely výborné zázemí – velkokapacitní apartmány a multifunkční halu propojenou s ubytovací částí. Proto je zde ideální možnost skloubit venkovní aktivity s tréninkem v hale.

Soustředění se (2. – 7. ledna) zúčastnilo 17 golfistek a golfistů včetně některých hráčů studujících na amerických univerzitách, kteří stačili horskou přípravu před návratem do týmové přípravy za oceánem.

 „Bohužel jsme trochu bojovali s nedostatkem sněhu, ale v průběhu pobytu se podmínky zlepšily a všichni účastníci tak mohli projít základním běžkařským výcvikem pod vedením kondičních trenérů Milana Mojžíše a Svatopluka Býmy,“ popsal součást přípravy reprezentační manažer Petr Šavrda. V neděli všichni společně zvládli osmikilometrový výjezd v těžkých podmínkách.

Vedle běžecké stopy došlo samozřejmě i na kondiční tréninky, sportovní hry a týmové soutěže. „Únava účastníků byla zřejmá, ale soustředění splnilo svůj účel. A nyní se již těšíme na první golfový kemp, který nás čeká v polovině ledna ve Španělsku,“ připomněl Šavrda, že v druhé polovině ledna čeká chlapecký výběr příprava i účast na turnaji Octagonal Match ve Španělsku, v únoru do stejného místa v Costa Balena vyrazí na turnaj Quadrangular Match také dívčí výběr.

Datum: Pondělí 6. ledna 2020
Všechny články autora

Související články

ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...
ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...

01.03.2022 | Mistrovství Evropy seniorských mužských družstev v roce 2023 se uskuteční na hřišti RGC Mariánské Lázně. Oznámili to zástupci Evropské golfové asociace (EGA). V západočeském lázeňském městě se bude hrát ve dnech 5.-9. září příštího roku.

Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...
Sportovní ředitel Petr Šavrda o českém výkonnostním ...

21.12.2021 | Nejlepší české golfisty známe a závěrečným kolem Q-School LET byla v pondělí definitivně uzavřena sezóna českých výkonnostních golfistů. Byla zase úspěšnější, ale sportovní ředitel ČGF Petr Šavrda se ohlíží nejen za končícím rokem, ale vyhlíží také nejbližší budoucnost.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...
Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...

05.07.2021 | Vrchol amatérské evropské sezóny přichází, hrají se evropské šampionáty týmů v kategoriích žen, mužů, dorostenců a dorostenek. Pouze muži se nemohou zapojit do boje o medaile – v Estonsku je čeká od středy boj o návrat mezi elitu. Další turnaje začínají v úterý.

První společné setkání reprezentantů po koronavirové ...
První společné setkání reprezentantů po koronavirové ...

17.05.2021 | První soustředění hráčů Tréninkových skupin ČGF se uskutečnilo během víkendu v Albatross Golf Resortu. Vedle hlavního kouče Staffana Johanssona se ho zúčastnil premiérově i nový národní kouč Harry Scott a další trenéři.

Harry Scott má za sebou první kroky v novém angažmá ...
Harry Scott má za sebou první kroky v novém angažmá ...

01.05.2021 | Několik týdnů si musel počkat, než se vydá za svým vysněným angažmá. V dubnu nový národní kouč Harry Scott mohl konečně navzdory všem opatřením vyrazit do Prahy a započít svoji práci pro Českou golfovou federaci. Anglický trenér má za sebou cestu po regionech, chystá první reprezentační soustředění.

Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series
Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series

15.03.2021 | Čtrnáct turnajů nachystala na letošní sezónu druhá nejvyšší evropská dámská profesionální série LET Access Series. Soutěže se budou hrát od května do října, hned druhá akce počátkem června - Czech Ladies Challenge - se představí na Konopišti.

Vyřazovací část španělského šampionátu si zahraje ...
Vyřazovací část španělského šampionátu si zahraje ...

04.03.2021 | Pouze Agáta Vahalová prošla náročnou kvalifikací španělských šampionátů mužů a žen, které mají za sebou dvě kola hraná na rány. Další tři ženy a dva muži kvalifikačním sítem neprošli, Václavu Tichému utekl postup o jednu ránu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde