Česká golfová federace

Aktuality

PF 2020

PF 2020

Úterý 31. prosince 2019

Vážení golfoví přátelé, rok končí a my golfisté se už začínáme těšit na ten příští, až budeme moci přestěhovat své hole z indooru, či garáže na své hřiště a plánovat hry se svými přáteli a kamarády.

Zase ten minulý rok utekl nějak rychle, ale snad mohu říci, že to byl dobrý rok českého golfu. Naši hráči a hráčky se úspěšně snažili zase trochu posunout českou vlajku ve výsledkových listinách výše, řada hřišť se alespoň trochu vzpamatovala po minulém suchém roce a začali jsme si zvykat na nová pravidla, která po dlouhé době doznala docela podstatných změn.

Ani rok 2020 nebude úplně klidný, například budeme jinak počítat naše hendikepy a já doufám, že nás to dovede k trochu rezervovanějšímu pohledu na toto číslo, které jsme ve střední Evropě nějak moc glorifikovali. Zase snad budeme hrát golf více pro radost a nebudeme řešit desetiny. Ono to ani moc nepůjde. 
 
Čeká nás také další Olympiáda a budeme v první polovině roku Klárce Spilkové držet palce, aby udržela svoji pozici mezi kvalifikovanými hráčkami a my se mohli těšit na televizní přenosy z golfového turnaje v Tokiu.
Budeme sledovat naše profesionály na všech evropských okruzích, držet palce našim amatérům na amerických univerzitách, na evropských soutěžích a mistrovstvích.

To všechno nejen, abychom mohli být hrdí na český golf, ale také abychom přilákali další hráče a hráčky, aby český golfový národ sílil a rostl. K tomu musíme dále pracovat na podpoře mládeže, která nám dělá radost a počty mladých členů díky naší práci na golfových projektech, jako je Se školou na golf a Bav se golfem rostou. 
 
Golf je specifický proti jiným sportům tím, že věková struktura jeho členů je velmi široká, ale když vidíme, že dětí a mládeže přibývá, nemusíme snad mít o naši budoucnost velký strach. A pokud bychom každý z nás dokázali každý rok ukázat naši hru jednomu novému kamarádovi či kamarádce a přivedli je na golfové hřiště, udělali bychom pro rozvoj golfu nejvíce.
 
Čeká nás tedy na České golfové federaci zase dost práce, ale já za sebe mohu říci, že se na ni, stejně jako moji kolegové a kolegyně, těšíme a věřím, že se budeme často potkávat na našich golfových hřištích kolem mistrovských turnajů, při přátelské hře a nebo jen na posezení u klubovny a popovídání o životě a golfu.
 
K tomu přeji Vám a všem Vašim blízkým pevné zdraví a dostatek času na naši krásnou hru.
Pěkný rok 2020 Vám přeje
 
Zdeněk Kodejš
Prezident
České golfové federace
 
FOTO Zdeněk Sluka
 
Datum: Úterý 31. prosince 2019
Všechny články autora

Související články

European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...
European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...

03.04.2024 | Radostná zpráva pro český golf přišla ze sídla Evropské golfové asociace (EGA). Po 7 letech a počtvrté v 46leté historii nejvýznamnější akce juniorských družstev v Evropě se její pořadatelství vrátí v roce 2025 do ČR. Mezi domácími resorty padla na výboru EGA už podruhé volba na brněnskou Kaskádu.

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Kurz maršálů golfových resortů 2024
Kurz maršálů golfových resortů 2024

25.03.2024 | Panorama Golf Resort přivítal 20. a 21. března 30 účastníků Kurzu maršálů golfových resortů s otevřenou náručí a nádherným jarním počasím. Česká Asociace Golfových Maršálů pořádala s podporou České golfové federace 15. kurz maršálů golfových resortů.

Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024
Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024

16.03.2024 | Již na tradičním místě, v pražském Wellness Hotelu Step, proběhla v sobotu 16. března konference České golfové federace. Delegáti rozhodli o rozpočtu pro rok 2024, který zahrnoval jak investici do nového IT systému nové generace, tak i návrat k marketingové podpoře golfu.

Kurz Trenér golfu ČGF III. třídy
Kurz Trenér golfu ČGF III. třídy

02.02.2024 | Česká golfová federace, CZECH GOLF CONSULTING s.r.o. a Profesionální golfová asociace hráčů a učitelů golfu v ČR vypisují kurz Trenér golfu ČGF III. třídy. Vzdělávací kurz má podobu základního trenérského kurzu v rozsahu 40 hodin. Více informací naleznete v odkaze.

Premiéra Czech Young Masters bude na Ypsilonce
Premiéra Czech Young Masters bude na Ypsilonce

01.02.2024 | Zástupci regionů se na pondělní schůzi STK ČGF dohodli na modelu soutěží družstev mládeže. Do kalendáře přibyla nová soutěž pod názvem Czech Young Masters, kterou bude hostit liberecká Ypsilonka. Finále soutěží družstev do 14 a 18 let se odehrají na Kaskádě.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Přejeme vám veselé Vánoce a šťastný nový rok
Přejeme vám veselé Vánoce a šťastný nový rok

23.12.2023 | Na konci roku přichází ohlédnutí za uplynulou sezónou, bilancování cílů, splněných či nesplněných úkolů. Snad každý golfový hráč si vzpomene na svoji podařenou jamku, skvěle zahraný putt nebo jiný golfový zážitek. Přejeme Vám šťastné a veselé Vánoce a mnoho příjemných chvil na golfu v příštím roce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde