Česká golfová federace

Aktuality

První školení rozhodčích ČGF už v závěru letošního roku

První školení rozhodčích ČGF už v závěru letošního roku

Dalibor Procházka, Středa 23. října 2019

S ohledem na nutnost přeškolit drtivou většinu stávajících rozhodčích do začátku sezóny 2020 ČGF vypsala první kurzy pro rozhodčí 3. a vyšších tříd už v listopadu a prosinci tohoto roku...

Letošní rok byl první rok platnosti nových Pravidel golfu. Pro možnost osvojit si nejprve všechny změny v praxi byla platnost stávajících licencí všech rozhodčích ČGF ponechána do konce března 2020. Pokud však rozhodčí ČGF chce svou činnost v příští a dalších sezónách vykonávat, musí povinné přeškolení absolvovat... 

Někteří rozhodčí k tomu využili jarní kurzy v tomto roce, ale takových bylo opravdu velmi málo. Přitom povinné přeškolení se týká několika set rozhodčích. Aby jarní období v příštím roce bylo méně hektické a také proto, že většina rozhodčích má teď všechny změny pravidel v živé paměti, ČGF vypisuje první kurzy už v listopadu a prosinci 2019.

Níže je seznam všech zatím vypsaných kurzů; některé další v závěru tohoto roku mohou být či budou ještě doplněny. V období od ledna do dubna 2020 se samozřejmě počítá s další vlnou kurzů, aby bylo lze uspokojit všechny zájemce o práci rozhodčího a všechny kluby. 

Přihlášky (včetně přihlášek nových zájemců o práci rozhodčího) směřujte přímo na lektory kurzů, ideálně i s potvrzením vysílajícího klubu. Cena kurzu za osobu je standardně 500 Kč při nominaci klubem (poplatek bude následně fakturován klubu) či 1.500 Kč při individuální účasti zájemce.

Upozorňujeme, že s ohledem na nutnou efektivitu se všechny vypsané kurzy, na něž se přihlásí méně než 20 účastníků, neuskuteční.

Datum: Středa 23. října 2019
Všechny články autora

Související články

Celorepublikové jednání STK se uskutečnilo online
Celorepublikové jednání STK se uskutečnilo online

05.03.2022 | Podobu sezóny schválila celorepubliková schůze regionálních delegátů STK, která jednala v pátek prostřednictvím videokonference. V rámci Oficiálního kalendáře ČGF se uskuteční 56 turnajů, nejvýraznější novinkou je přeměna amatérské série CGAT na otevřenou COGT s profesionály a profesionálkami.

Kurz maršálů golfových resortů v dubnu potřinácté
Kurz maršálů golfových resortů v dubnu potřinácté

14.01.2021 | Již potřinácté se uskuteční kurz určený pro golfové maršály, který pořádá Česká asociace golfových maršálů ve dnech 7. až 8. dubna v Panorama Golf Resortu.

Jak na WHS? Metodické pokyny
Jak na WHS? Metodické pokyny

08.07.2020 | Nástup nového Světového hendikepového systému (WHS) byl zpomalen epidemií COVID-19. Ale golf naštěstí patřil k prvním aktivitám, které se dočkaly uvolnění, a tak jsou poslední týdny již ve znamení plnokrevného turnajového provozu. To s sebou samozřejmě přineslo první reálné zkušenosti s WHS.

Turnajová sezóna ČGF začala seminářem v Hostivaři
Turnajová sezóna ČGF začala seminářem v Hostivaři

11.06.2020 | S téměř tříměsíčním zpožděním kvůli onemocnění COVID-19 se ve středu 10. června v Hostivaři sešli ředitelé a hlavní rozhodčí turnajů a soutěží ČGF, aby si takzvaně „sladili noty“ před zahájením letošní zkrácené sezóny.

Přepočet handicapů byl dokončen, technický server ...
Přepočet handicapů byl dokončen, technický server ...

17.03.2020 | Technický server ČGF je po odstávce, během které se uskutečnila migrace HCP (přepočet podle nových pravidel WHS) znovu v provozu. Přepočet handicapů byl tak dokončen.

Celorepubliková schůze STK ČGF v Hostivaři
Celorepubliková schůze STK ČGF v Hostivaři

14.02.2020 | Přechod na nový handicapový systém, změny v Řádech ČGF, novinky z odborných komisí, ale i změny v Hard Card ČGF na sezónu 2020. To všechno a mnohem více dnes na svém každoročním jednání řešila Celorepubliková schůze regionálních delegátů STK ČGF. V Hostivaři ji řídil předseda STK ČGF Aleš Libecajt.

Celosvětový handicapový systém - Shrnutí na závěr
Celosvětový handicapový systém - Shrnutí na závěr

06.02.2020 | ČGF se přihlásila k používání nového WHS již od roku 2020. Leden je pryč, ale zatím se nic neděje. Jak to tedy vlastně bude? A hlavně kdy? A jak vlastně bude ten přechod vypadat?...

Celosvětový handicapový systém - Stručný průvodce ...
Celosvětový handicapový systém - Stručný průvodce ...

01.01.2020 | Do nového roku s novým handicapovým systémem! V předchozích článcích jsme se věnovali, historii, genezi, hlavním principům i detailním aspektům nového celosvětového handicapového systému. Dnešní novoroční článek shrnuje to nejdůležitější a může tak sloužit jako takový stručný průvodce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde