Česká golfová federace

Aktuality

Ondřej Lieser veze stříbro z Penati a ojedinělý albatross na šestiparu

Ondřej Lieser veze stříbro z Penati a ojedinělý albatross na šestiparu

Petr Halaburda, Úterý 10. září 2019

Český profesionál Ondřej Lieser obsadil druhé místo na Slovak Championship Open. Možná ještě více než na druhé místo bude jednou vzpomínat, jak proháněl Roryho Sabbatiniho až do druhé jamky play-off, a že navíc v prvním kole zahrál albatross na zdejším 712 m dlouhém šestiparu.

Ondřej Lieser už v prvním kole na Penati hrál 69 ran (-4) stejně jako slovutný Jihoafričan, hrající od letošní sezóny pod slovenskou vlajkou. Dnes oba lídři zapisovali 70 úderů a šli do play-off, které se odehrávalo na 18. jamce. Rozhodlo se na druhý pokus, kde Sabbatiniho birdie znamenalo vítězství.

Lieser ale přiznal, že se přes výborný výsledek necítil zrovna komfortně. „Popravdě musím přiznat, že jsme oba dnes předvedli ubojovaný výkon, nedařilo se nám ani jednomu podle představ,“ okomentoval český golfista finálové kolo, po kterém zvedl nad hlavu pohár muž, který zřejmě bude příští rok hájit slovenské barvy na olympiádě.

Sabbatini odvážel pohár, zatímco Lieser nezapomene podle všeho především na úvodní den turnaje, kdy na šestiparové jamce č. 15 hřiště Legend Course zapisoval albatross – míč totiž dostal do jamky třetí ranou.

„Driver, trojka dřevo a šestka železo z nějkých 190 metrů,“ popsal lakonicky český hráč výjimečný okamžik své kariéry. „Dost možná jsem první hráč, který zahrál jamku s parem na tři,“ žertoval Lieser, kterého čekají v závěru sezóny ještě důležité turnaje.

Od 18. do 21. září vstoupí do kvalifikační školy European Tour, připravuje se také na závěrečné turnaje Pro Golf Tour.

Ve slovenském turnaji startovala celá řada dalších Čechů a také Kateřina Krásová. Do TOP 10 se vedle Liesera probojovali rovněž Michal Pospíšil (T3.), Aleš Kořínek (7.) a Tadeáš Sedláček (T8.). 

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Úterý 10. září 2019
Všechny články autora

Související články

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...
Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...

06.11.2019 | Do druhé fáze kvalifikace o účast v příští sezóně European Tour vstoupí ve čtvrtek ve Španělsku trojice českých golfistů. Filip Mrůzek a Jan Cafourek čeká turnaj v Alicante, Stanislav Matuš bude bojovat v Almeiře.

Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...
Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...

09.10.2019 | Čtyři čeští hráči se objeví na startu turnaje Stone Irish Challenge, který bude posledním turnajem European Challenge Tour pro široké startovní pole. Tři zbývající soutěže v sezóně už budou mít omezený počet startujících.

Ondřej Lieser vybojoval kartu pro Challenge Tour ...
Ondřej Lieser vybojoval kartu pro Challenge Tour ...

02.10.2019 | Druhé místo a zisk karty pro Challenge Tour pro Ondřeje Liesera, bronz pro Jana Cafourka a také šestá příčka pro Aleše Kořínka. Velmi úspěšný byl pro české barvy finálový turnaj Pro Golf Tour v německém Altendorfu.

Czech Classic na Kaskádě vyhrál amatér Vítek Novák.
Czech Classic na Kaskádě vyhrál amatér Vítek Novák.

20.06.2019 | Dramatický průběh měl turnaj Czech Classic by Czech Golf Federation, který skončil na Kaskádě. Po zrušení třetího kola se vítězem po 36 odehraných jamkách stal amatér Vítek Novák. Dělené druhé místo patří amatéru Petrovi Hrubému, cutem prošlo celkem šestnáct Čechů, z toho devět amatérů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde