Česká golfová federace

Aktuality

Senioři na ME vybojovali druhý flight

Senioři na ME vybojovali druhý flight

Klára Kuchařová, Středa 4. září 2019

Čeští senioři si ve druhém kole týmového ME polepšili o šest ran a šestnáctým místem v kvalifikaci si zajistili postup do druhé skupiny v jamkové hře. Seniorky přidaly oproti prvnímu kolu 20 ran a čekají je boje o umístění v poslední skupině.

European Senior Men's Team Championship

Čeští senioři dnes umazali šest ran z týmového součtu ve srovnání s prvním kolem kvalifikace na rány. S celkovým výsledkem +58 (392+386) se tak umístili na 16. místě a v následujících třech dnech budou hrát ve Flightu B, jehož týmy soutěží o umístění na 9.-16. místě.

V této skupině jsou také týmy Francie, Belgie, Švýcarska, Itálie, Norska, Rakouska a Finska. Čechy ve čtvrtek čeká utkání proti Belgii. 

Ve dvou dnech si nejlépe z Čechů vedl Jaroslav Sedlář, který hrál výborně především v prvním kole (E), ale dařilo se mu i dnes, když zapisoval 78 ran. Celkový výsledek tedy +6 a dělené 28. místo v individuálním hodnocení.

Dvě vyrovnaná kola zahrál David Krajný, který po oba dny zaznamenal 76 úderů a celkové skóre +8 ho vyneslo na dělenou 42. příčku. Třetí místo v českém týmu patří Petru Chajdovi, který výrazně vylepšil výsledek 81 z prvního kola, když dnes přidal nejlepší výsledek týmu za 75 ran. Se skóre +12 obsadil 70. místo.

O dvě rány více za dvě kola uhrál Tomáš Kotek (80+78), který obsadil dělenou 79. pozici. Jan Martiník zapisoval po 83 a 79 ran (+18) a umístil se na 91. místě. Na začátku druhé stovky výsledkové listiny skončil Richard Svátek s výsledkem +26 (88+82).

Kvalifikaci na rány ovládli Skotové díky lepšímu druhému dni, jelikož na stejném výsledku +10 skončil také tým Irska. Mezi jednotlivci kvalifikaci vyhrál Skot Ronnie Clark po dvou stejných kolech za 70 ran (-4).

Výsledky

European Senior Women's Team Championship

Ženská seniorká reprezentace si oproti prvnímu kolu o 20 ran pohoršila a do jamkové hry bude vstupovat z patnácté příčky, což znamená Flight C. V této skupině jsou také družstva Slovinska a Polska.

Týmový součet českého týmu po dvou dnech činí 134 ran nad par (417+437), na čtrnáctý Island, který se probojoval do Flightu B, ztratily Češky šest úderů.

Nejlepší Češkou byla v kvalifikaci na rány Anna Dzurenda, která se se dvěma koly za 79 ran (+14) umístila na výborné dělené 17. příčce. Další dvě vyrovnaná kola zapsala Ivana Nováková a s celkovým skóre +25 (84+85) jí patří dělená 66. příčka. 

Zhoršení ve druhém kole zaznamenala Blanka Dědečková, která po 81 ranách v prvním kolo zahrála 92 ran v kole druhém. Celkový výsledek +29 ji posunul na dělené 75. místo. O tři rány více hrála Eva Hlaváčková, která jako další v týmu uhrála dvě stejná kola za 88 ran a celkový výsledek +32 znamená 79. místo.

Na dělené 87. příčce se umístila Martina Plachá s 36 ranami nad par (87+93). Zuzana Trunečková skončila na děleném 90. místě po kolech 86 a 97 (+39).

V týmové soutěži se na nejlepším výsledku +62 stejně jako u mužů umístily dva týmy - Švédsko a Irsko. Individuální soutěž s výsledkem +8 o jednu ránu ovládla Španělka Maria Orueta (73+79).

Výsledky

Datum: Středa 4. září 2019
Všechny články autora

Související články

ME seniorských družstev: ženy jedenácté, muži ...
ME seniorských družstev: ženy jedenácté, muži ...

04.09.2021 | V Bulharsku a na Slovensku dnes byly závěrečnými zápasy o umístění ukončeny evropské šampionáty družstev v kategoriích seniorek a seniorů. České ženy obsadily jedenácté místo, muži jsou sedmnáctí.

Silvie Dittertová se stala mistryní Slovenska ...
Silvie Dittertová se stala mistryní Slovenska ...

08.08.2021 | Silvie Dittertová se stala vítězkou Slovak International Mid-Am Championship. S výsledkem +9 vyhrála s náskokem šesti ran. Mezi muži se na druhém místě umístil Jan Hovězák se skóre +11. ...

Senioři vezou z ME deváté místo, historicky nejlepší ...
Senioři vezou z ME deváté místo, historicky nejlepší ...

04.09.2020 | Historicky nejlepší deváté místo vezou čeští senioři z mistrovství Evropy družstev v Rakousku. Rozhodla o tom jejich jasná výhra v závěrečném duelu proti Slovensku (2,5:0,5).

Čeští senioři po výhře nad Lucemburskem hrají ...
Čeští senioři po výhře nad Lucemburskem hrají ...

03.09.2020 | V prvním utkání hraném na jamky čeští senioři porazili na mistrovství Evropy ve skupině B Lucembursko 2,5:0,5 a v pátečním programu zůstanou ve hře o své historicky nejlepší umístění seniorského výběru na šampionátu.

Čeští senioři se na ME týmů do skupiny o titul ...
Čeští senioři se na ME týmů do skupiny o titul ...

02.09.2020 | Čeští seniorští golfisté dnes s denním zpožděním vstoupili do mistrovství Evropy družstev, které se hraje v Diamond Country Clubu u Vídně. V kvalifikaci na rány skončili na devátém místě (+17) a o čtyři rány jim unikly vyřazovací boje o medaile. V dalších dvou dnech je čekají souboje o 9.

Silvie Dittertová veze z ME mid-amatérů dělené 15.
Silvie Dittertová veze z ME mid-amatérů dělené 15.

08.08.2020 | Mid-amatérské mistrovství Evropy hrané ve švýcarském Golf Clubu Domaine du Impérial došlo dnes do finále. Česká reprezentantka Silvie Dittertová měla ještě po devíti jamkách šanci na TOP 10, nakonec ale zapisovala 82 ran a s celkovým skóre +23 skončila dělená patnáctá.

Češi na ME seniorů podlehli Belgii, rozhodovalo ...
Češi na ME seniorů podlehli Belgii, rozhodovalo ...

05.09.2019 | Dnes hráli na mistrovství Evropy družstev pouze čeští senioři v Dánsku - podlehli Belgii 2:3 po dramatickém boji, přičemž tři zápasy z pěti šly do rozehrávky. V příštích dvou dnech budou hrát o 13.-16. místo. Češky hrají jamková utkání v Bulharsku až od pátku.

Týmové ME seniorů a seniorek je rozehráno
Týmové ME seniorů a seniorek je rozehráno

03.09.2019 | Čeští senoři rozehráli ME týmů v Dánsku a po prvním kole jsou s výsledkem +32 na 17. místě. Ženský seniorský šampionát se hraje v Bulharsku a Češky do něj vstoupily se skóre +57 a patří jim čtrnáctá příčka. Oba šampionáty mají dvoukolovou kvalifikaci na rány, poté následují tři dny jamkové hry.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde