Česká golfová federace

Aktuality

Na Karlštejně triumfovala Carly Booth, nejlepší amatérkou Patricie Macková

Na Karlštejně triumfovala Carly Booth, nejlepší amatérkou Patricie Macková

Klára Kuchařová, Neděle 25. srpna 2019

V boji do posledního puttu byla nejúspěšnější Skotka Carly Booth, která zvítězila na Tipsport Czech Ladies Open s výsledkem -9. Nejlepší Češkou a zároveň nejlepší amatérkou se stala dorostenka Patricie Macková se skóre -4.

Skvělý turnaj nejvyšší evropské tour Tipsport Czech Ladies Open dnes skončil na Karlštejně. Duální turnaj LET a LETAS vyhrála sedmadvacetiletá Carly Booth ze Skotska, která na poslední jamce proměnila metrový putt do vítězství a výsledku -9. Ve třech kolech hrála 68, 69 a 70 ran a zajistila si výhru 19.200 euro.

Carly Booth rozehrála své finálové kolo s bogey na první jamce, když poslala drive do autu na driving range. "Po čyřech jamkách jsem byla dokonce na výsledku +3 pro kolo, ale potom jsem zabrala a zahrála sedm birdie," popisuje svůj pomalejší rozjezd letošní šampionka. "Jsem nesmírně šťastná, je to moje první vítězství po sedmi letech." 

Booth mohla ještě ohrozit její spoluhráčka ve finálovém flightu, Finka Sanna Nuutinen, která měla na posledním greenu reálnou šanci na birdie, čímž si mohla vynutit rozehrávku. Nakonec dělí druhé místo s dalšími třemi hráčkami na výsledku -8. 

Nejlepší Češkou a zároveň nejlepší amatérkou turnaje se stala osmnáctiletá Patricie Macková, která byla po 66 ranách v prvním kole dokonce ve vedení. V druhém i třetím kole přidala 73 ran a s celkovým výsledkem -4 si z domácího Karlštejna odváží dělené dvanácté místo. Pro Mackovou to byl první start na okruhu LET, zatím bylo pro ni největším úspěchem letošní šesté místo na turnaji LETAS na Konopišti, jednou už byla vyhlášena nejlepší amatérkou na LETAS ve Švýcarsku. 

Druhou nejlepší Češkou byla amatérka Tereza Melecká, která si dnes zajistila kolo za 72 ran i díky birdie na poslední jamce. Celkově zvládla celý turnaj dohrát v paru. Meleckou hned v pondělí čeká přelet zpět do USA, kde nastupuje do třetího ročníku na vysoké škole East Tennessee State University. "Koučka mi řekla, že si zasloužím odpočinek, tak mi prý dovolí dva dny bez golfu," smála se Melecká. 

Shodně 74 ran hrály Kateřina Vlašínová (celkem +1) s amatérkou Janou Melichovou (celkem +4). Stejně jako Meleckou čeká i Melichovou pondělní cesta do USA , kde odstartuje svůj druhý rok na škole Old Dominion. "Tohle byl můj první start na turnaji LET a jsem moc ráda, že jsem prošla cutem, určitě celý turnaj hodnotím pozitivně" komentuje Melichová. "V USA náš tým čekají v prvním semestru jenom tři turnaje, první začíná v září."

Výsledky 

FOTO Zdeněk Sluka/TCLO

Datum: Neděle 25. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...
Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...

23.08.2019 | Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...
Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...

20.08.2019 | V prvním srpnovém týdnu turnaj LETAS na Konopišti, v neděli skončily boje European Tour na Albatrossu a měsíc skvělého golfu na českých hřištích vyvrcholí v tomto týdnu na Karlštejně, kam dorazil společný turnaj LET a LETAS. Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát v závěru týdne od 23.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...
Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...

15.12.2021 | Čtyři české hráčky se zapojí do závěrečné fáze kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2022. K trojici kvalifikované z minulého týdne (Tereza Melecká, Kateřina Vlašínová, Sára Kousková) se připojí Kristýna Napoleaová, která měla účast zajištěnu za své výsledky na nižší LETAS Access Series.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde