Česká golfová federace

Aktuality

Šampiónem na Albatrossu se již podruhé stal Thomas Pieters

Šampiónem na Albatrossu se již podruhé stal Thomas Pieters

Klára Kuchařová, Neděle 18. srpna 2019

Belgičan Thomas Pieters si udržel vedení ze třetího kola a vyhrál letošní D+D Real Czech Masters na Albatrossu. Po skvělém finiši byl o ránu druhý Španěl Adri Arnaus.

Skvělý golf byl již pošesté k vidění na skvěle připraveném hřišti na Albatrossu. Nejprestižnější turnaj na území České republiky D+D Real Czech Masters vyhrál již podruhé sedmadvacetiletý Belgičan Thomas Pieters. Poprvé triumfoval v roce 2015, dnes zahrál ve finálovém kole stejně jako před čtyřmi lety za -3. Celkové skóre bylo letos o ránu vyšší - po čtyřech kolech (67+67+66+69) se dostal na součet -19.

"Je skvělé být zase zpět a vyhrávat. Cítil jsem, že jsem dnes měl vše pod kontrolou a hrál jsem si svoji hru," hodnotil svůj dnešní výkon letošní vítěz Pieters. "Do Prahy se rád vracím, letos jsem si na turnaji opravdu užil PRO-Am a dnešní počasí bylo krásné. A samozřejmě vítězství jsem si tu užil nejvíc." Pieters v děkovné řeči poděkoval mimo jiné dobrovolníkům a také divákům, kterých letos do Vysokého Újezdu dorazilo 32.000.

Pieters to dnes však neměl tak jednoduché. Na paty mu do poslední chvíle šlapal jeho spoluhráč ve flightu Adri Arnaus ze Španělska, který před začátkem kola ztrácel pouhou ránu. Tu se mu umazat nepodařilo, když v dnešním kole zahrál shodně jako Pieters 69 ran a celkové skóre měl -18.

Po první devítce to sice vypadalo, že to má Pieters v kapse, ale jeho bogey na šestnáctce a Arnausova birdie na jamkách šestnáct a osmáct mohla reálně vynutit play-off. Ostřílený Pieters však s přehledem zvládl krátký putt do paru na poslední jamce a mohl se tak radovat z druhého českého triumfu. 

Španěl stále čeká na své první vítězství na European Tour a na Albatrossu si dokázal, že opravdu stačilo málo ke splnění. "Finiš byl dnes skvělý, potřeboval jsem zabojovat na posledních jamkách, které jsou dost těžké. Byl jsem trochu nervózní, ale věděl jsem, že to musím risknout a jsem rád, že to vyšlo. Jsem s turnajem spokojený."

Adri Arnaus nebyl dnes jediný, který dnes mohl Thomasu Pietersovi ztížit cestu za vítězstvím. Loňský šampión Andrea Pavan vstoupil do dnešního kola naprosto famózně: Během patnácti jamek byl na výsledku -8 pro kolo a málem tak vyrovnal nejlepší skóre turnaje, což je 64 ran Gavina Greena. Na sedmnáctce však zahrál jediné bogey dne a na vítěze ztratil z děleného třetího místo tři údery.

"Cítil jsem se během všech kol dobře, dneska jsem s výsledkem opravdu spokojený," řekl Pavan po dohrání finálového kola. "Vždy je těžké obhajovat vítězství, dneska byly trochu těžší podmínky kvůli větru, ale já si i tak zvládal vytvářet dobré šance. Na sedmnáctce přišel špatný švih a zrovna tahle jamka je jedna z těch obtížnějších, ale jinak jsem hrál dobře."

Konečné výsledky

FOTO Relmost/Ladislav Adámek

Datum: Neděle 18. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Skvělý závěr Filipa Mrůzka, vítězem se stal Johannes ...
Skvělý závěr Filipa Mrůzka, vítězem se stal Johannes ...

22.08.2021 | Fantastický závěr si na D+D REAL Czech Masters připravil Filip Mrůzek. Ve finálovém kole zahrál 67 ran a vystoupal leaderbaordem až na konečné dělené dvanácté místo. Z prvního vítězství na European Tour se raduje Američan Johannes Veerman. ...

European Tour se změní. To bude výhoda Czech Masters ...
European Tour se změní. To bude výhoda Czech Masters ...

21.08.2020 | V tomto týdnu měl se svou promotérskou společností Relmost pořádat už sedmý ročník turnaje D+D REAL Czech Masters. Nejen ten musel Petr Dědek přesunout kvůli pandemii na příští rok, kdy plánuje návrat nejen jediného turnaje European Tour v tuzemsku, ale i turnajů Challenge Tour.

Czech Masters ani oba české turnaje Challenge ...
Czech Masters ani oba české turnaje Challenge ...

11.03.2020 | Promotérská společnost Relmost oznámila, že kvůli šíření epidemie koronaviru COVID-19 ukončuje přípravu všech tří profesionálních turnajů, které letos měla na českém území pořádat. Neuskuteční se srpnové D+D REAL Czech Masters ani jeden z turnajů série Challenge Tour.

Thomas Pieters se blíží svému druhému triumfu ...
Thomas Pieters se blíží svému druhému triumfu ...

17.08.2019 | Belgičan Thomas Pieters je ve vedení turnaje D+D Real Czech Masters, když na Albatrossu zahrál ve třetím kole 66 ran. O ránu za ním je Španěl Adri Arnaus, třetí místo dělí čtveřice hráčů, mezi nimiž je i Edoardo Molinari. ...

Den Bav se golfem na Czech Masters
Den Bav se golfem na Czech Masters

14.08.2019 | Již ve čtvrtek vypukne největší golfový svátek v Česku a zóna Bav se golfem ani tentokrát nebude chybět. Kromě špičkového profesionálního golfu si všichni mohou golf vyzkoušet a každý den si zasoutěžit o nejrůznější ceny. Registrací do této platformy získate vstupenku na turnaj zdarma.

Účastníci Se školou na golf na dosah legendám
Účastníci Se školou na golf na dosah legendám

14.08.2019 | Osm školáků se v rámci projektu Se školou na golf stalo v úterý odpoledne součástí exhibice konané před D+D Real Czech Masters. Odpalovali po boku golfových legend na plovoucí green na Vltavě a jeden z nich si odnesl peněžní dar pro svou školu určený na rozvoj golfu.

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...
Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...

13.08.2019 | Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy. ...

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde