Česká golfová federace

Aktuality

Thomas Pieters se blíží svému druhému triumfu na Albatrossu

Thomas Pieters se blíží svému druhému triumfu na Albatrossu

Klára Kuchařová, Sobota 17. srpna 2019

Belgičan Thomas Pieters je ve vedení turnaje D+D Real Czech Masters, když na Albatrossu zahrál ve třetím kole 66 ran. O ránu za ním je Španěl Adri Arnaus, třetí místo dělí čtveřice hráčů, mezi nimiž je i Edoardo Molinari.

Víkend na Albatrossu je sice bez účasti českých hráčů a dvou hlavních hvězd turnaje Ernieho Else a Lee Westwooda, ale k vidění je famózní profesionální golf. Do vedení se po moving day dostal obhájce titulu z roku 2015 Thomas Pieters, který ke dvěma kolům za 67 dnes přidal 66 ran.

Na deváté jamce se mu podařila skvělá druhá rána k jamce a do eaglu už jen doklepával. Završil tím tak skvělou první devítku, kde na jamkách čtyři až sedm zahrál čtyři birdie v řadě. Na desítce si ránu sice připsal, ale vzal si ji zpět před zraky diváků na osmnácté jamce."Dnes jsem si vytvořil mnoho příležitostí na birdie. Na devítce jsem málem zahrál albatros na Albatrossu,"  vracel se s úsměvem zpět k eaglu Pieters. 

Nejlepší kolo dne zahrál Španěl Adri Arnaus za 65 ran a v neděli se pokusí potrápit svého spoluhráče z flightu Pieterse. Arnaus hrál v prvních dvou kolech 71 a 65 ran a na lídra ztrácí jednu ránu. "Tohle hřiště mi očivitně sedí, prostě jsem si dnešní hru velmi užíval," pochvaluje si Arnaus, který na Czech Masters hraje poprvé. "V Česku ale poprvé nejsem, jako amatér jsem vyhrál dorostenecký turnaj na Zbraslavi a mezi profesionály jsem hrál dvakrát českou Challenge Tour. Na Česko mám opravdu skvělé vzpomínky."

Na dělené třetí příčce je čtveřice hráčů s výsledkem -14: Švédové Rikard Karlberg(69, 67, 66) a Robert Karlsson (67, 68, 67), Hugo Leon z Chile (66, 69, 67) a před dnešním kole vedoucí Edoardo Molinari (66, 66, 70).

Finálové kolo odstartuje v 7:46, finálový flight jde do boje o titul ve 13:15.

Leaderboard

FOTO Relmost/Ladislav Adámek

Datum: Sobota 17. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Skvělý závěr Filipa Mrůzka, vítězem se stal Johannes ...
Skvělý závěr Filipa Mrůzka, vítězem se stal Johannes ...

22.08.2021 | Fantastický závěr si na D+D REAL Czech Masters připravil Filip Mrůzek. Ve finálovém kole zahrál 67 ran a vystoupal leaderbaordem až na konečné dělené dvanácté místo. Z prvního vítězství na European Tour se raduje Američan Johannes Veerman. ...

European Tour se změní. To bude výhoda Czech Masters ...
European Tour se změní. To bude výhoda Czech Masters ...

21.08.2020 | V tomto týdnu měl se svou promotérskou společností Relmost pořádat už sedmý ročník turnaje D+D REAL Czech Masters. Nejen ten musel Petr Dědek přesunout kvůli pandemii na příští rok, kdy plánuje návrat nejen jediného turnaje European Tour v tuzemsku, ale i turnajů Challenge Tour.

Czech Masters ani oba české turnaje Challenge ...
Czech Masters ani oba české turnaje Challenge ...

11.03.2020 | Promotérská společnost Relmost oznámila, že kvůli šíření epidemie koronaviru COVID-19 ukončuje přípravu všech tří profesionálních turnajů, které letos měla na českém území pořádat. Neuskuteční se srpnové D+D REAL Czech Masters ani jeden z turnajů série Challenge Tour.

Šampiónem na Albatrossu se již podruhé stal Thomas ...
Šampiónem na Albatrossu se již podruhé stal Thomas ...

18.08.2019 | Belgičan Thomas Pieters si udržel vedení ze třetího kola a vyhrál letošní D+D Real Czech Masters na Albatrossu. Po skvělém finiši byl o ránu druhý Španěl Adri Arnaus.

Den Bav se golfem na Czech Masters
Den Bav se golfem na Czech Masters

14.08.2019 | Již ve čtvrtek vypukne největší golfový svátek v Česku a zóna Bav se golfem ani tentokrát nebude chybět. Kromě špičkového profesionálního golfu si všichni mohou golf vyzkoušet a každý den si zasoutěžit o nejrůznější ceny. Registrací do této platformy získate vstupenku na turnaj zdarma.

Účastníci Se školou na golf na dosah legendám
Účastníci Se školou na golf na dosah legendám

14.08.2019 | Osm školáků se v rámci projektu Se školou na golf stalo v úterý odpoledne součástí exhibice konané před D+D Real Czech Masters. Odpalovali po boku golfových legend na plovoucí green na Vltavě a jeden z nich si odnesl peněžní dar pro svou školu určený na rozvoj golfu.

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...
Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...

13.08.2019 | Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy. ...

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde